Povezava TV in računalnika – prosim nujno
Pozdravljeni,
prosim za pomoč. Imam TV Panasonic plazmo in bi želel povezavo z računalnikom. Dokupil sem tudi ključek za brezžični dostop (panasonic usb dongle). Povezava na internet deluje.
Ker pa bi želeli gledati filme, ki so shranjeni na računalniku, tudi na TV, vas prosim za pomoč, kako to narediti. Če se to da preko brezžične povezave, ali je potrebno preko kabla.
Ko grem na TV v meniju Strežnik za medije, se mi že pokaže ime mojega računalnika, ter zraven logotip Windows. Ko to potrdim, mi izpiše: napaka v povezavi do strežnika.
Nastavitve je potrebno narediti na računalniku. Prosim za nasvet.
Lp
Hi,
Točen model TV-ja bi moral vedeti kot prvo, drugo pa ali je možno (s strani TV-ja), da ti kar vštekaš USB WiFi zadevo notri, urediš nastavitve in ti je TV tako priklopljen v domače brezžično omrežje. Naslednja stvar pa je odvisna od domačega usmerjevalnika – ali je DHCP za brezžično omrežje vklopljen ali izklopljen (torej statični IP naslovi) ? Ali je vklopljena zaščita MAC filtriranja naslovov ? Če je prva zadeva izklopljena, druga vklopljena, potem je treba dodati MAC naslov od USB WiFi kartice v seznam dovoljenih MAC naslovov v usmerjevalniku. To je eno, potem pa je potrebno še vezati MAC naslov od USB WiFi kartice na določen IP naslov, ki bi bil vezan le za televizijo. Če je pa DHCP vklopljen in MAC filtriranje vklopljeno, potem je pa treba samo MAC naslov od WiFi kartice dodati v seznam dovoljenih MAC naslovov. Če je pa DHCP vklopljen, zaščite MAC naslovov pa ni, potem je treba pa pač samo nastaviti tip brezžične povezave (WPA-TKIP, WPA-AES, WPA-802.1X, itn.) in določiti geslo za vstop v omrežje.
Sam sem na začetku (ko sem se še “lovil-spoznaval”) pri naši TV imel isti simptom, a sem kasneje ugotovil, da finta preko WMP ni ravno najboljša. AllShare program je boljši v tem oziru oz. pač odvisno kako daleč stran je brezžični usmerjevalnik oz. koliko signala še pride do TV (učinek Faraday-eve kletke – železo/jeklo v stenah pač).
Lažja varianta bi pa bila, da se omisli pač nek zunanji trdi disk (lahko USB 3.0 podatkovno vodilo, ni pa nujno), potem se pa disk “parcelira” oz. razdeli na razdelke in na vsak razdelek/particijo prekopira dane vsebine (npr. C – filmi, D – dokumentarni filmi, E – glasba (video koncerti, mp3,…), itn. Zadnje pa je, da se pač trdi disk preko USB vhoda/izhoda (TV verjetno, da ima vsaj enega) priklopi na TV in potem tako gleda vsebine.
2.5″ zunanji trdi diski so boljši v tem oziru, da ne potrebujejo dodatnega 220 V napajalnika/adapterja, vendar zasedejo/potrebujejo 2 USB 2.0/3.0 vhoda (eden kot podatkovni vir, drug kot napajalni). 3.5″ zunanji trdi diski pa potrebujejo še eno prosto mesto v vtičnici, a za podatkovno prenašanje potrebujejo le ena USB vrata na televiziji.
Možno je seveda tudi potegniti 8-žilni CAT5 RJ45 mrežni kabel do televizije (če ima vhod/izhod za to) od usmerjevalnika. To itak, vendar odvisno potem spet koliko daleč je stran (brezžični) usmerjevalnik, pa ali je treba stene prebijati,…
No nekaj smo pojasnili. 😀
Forum je zaprt za komentiranje.