Povojni poboji 2
Najprej naj desni priznajo, da so izdali domovino nato lahko leve stiskajo za jajca. Niti za en zločin, za eno deportacijo za nič se desni niso opravičili.
Že takrat jim je bilo bolj važno zaščititi svoje premoženje in nastopiti skupaj z okupatorjem kot izstreliti en naboj proti okupatorju. Vsak normalen človek z vsaj malo kulture bo rekel, naj imajo svoj grob toda povedati je treba resnico zakaj so šli v ta grob.
REFERAT JANEZA STANOVNIKA NA SEJI GO ZZB NOV SLOVENIJE,
27. septembra 2007
http://www.zzb-nob.si/rubrike.php?rubrika=59
Zelo dolg referat, veliko je navedenih podatkov o zgodovini in dogajanje v naši Sloveniji.
Verjetno si referat prebrala, jaz pa tudi.Moram pa priznati da je Stanovnik zelo spremenil mnenje. Še nedolgo tega so bili tigrovci teroristična organizacija, ki je borci niso priznavali. Še sam je ugotovil, da so bili slovenski partizani oz. njihove enote prežete nacionalističnim duhom. Borili so se za svojo domovino, lastno vojsko, zakaj so potem dovolili jugo vojski, da je ukinila Slovensko vojsko in enakopravnost Slovenskega jezika v vojski.
Priznal je povojne poboje in jih tudi obsodil. Vendar bode v oči letnica oz. letnice, ki jih je navedel ko je javno obsodil te dogodke. Vse se je zgodilo po letu 1990.
Z marsičem se strinjam kar je napisal, tudi z izjavo da se je uresničil 7. člen OF šele leta 1990.Vendar se Stanovnik obrača po vetru in s tem spreminja tudi svoje izjave. Verjemi mi, da če ne bi prišlo do političnih sprememb leta 1990, danes nebi brali takšnega prispevka predsednika borčevske organizacije.
Tinca živjo! Kak si???
Vse se obrača s SVETOM vred.:-))))
Veliko trenutno vladajočih gorečnežev, se je sprebrnilo, za koliko obratov že:-)) ????. Že pred 20-imi leti so se spreobrnili, pa tega ni nihče opazil? Opsa, pardon, predkratkim je nek mladenič zapisal, da jim je spreobrnitev oproščena.:-)))
Nekaterim se oprosti, drugim ne, kaj češ, nič.
Zgodovino je treba gledati daleč nazaj. Zakaj so se naši predniki upirali?? zaradi tega, da jim je bilo dobro gotovo ne.
Pred nekaj dnevi so v Libeličah praznovali 85. obletnico priključitve k Jugoslaviji. Ob enem obisku V LIBELIČAH nam je vodič pripovedoval, da so dve leti premikali mejo, končno so uspeli s priključitvijo in tako so obdržali slovenski jezik, ker so se priključili k Jugoslaviji, ta varianta je bila kljub vsemu boljša.
Kaj počne z našimi Slovenci Haider, je vsem znano. 7. člen pogodbe SFRJ smo podedovali, kaj je dr. Rupel izposloval se tudi vidi. Vseskozi se hlini avstrijskim politikom, ljudje pa trpijo.
Brez upora leta 1941, Slovenije ne bi bilo, ker bi si jo Mussolini in Hitler razdelila. Po koncu vojne, se je zopet pokazalo, da bodo Slovenci obstali le, če še naprej ostajajo v Jugoslaviji. Podlago za odcepitev, pa so si LE izborili, če te podlage ne bi bilo, bi leta 1991 zelo zelo škripalo. SLOVENCEV JE MALO, še se bo treba podrejati drugim, trenutno EU.
Žal, tega nekateri nočejo razumeti. Po koncu vojne so pogajanja, ki trajajo in trajajo, kar poglejte kako je po svetu v takih primerih. Navadni smrtniki lahko samo opazujemo in kritiziramo.:-)))
Velik zgled je meja s Hrvaško, koliko let že traja??? Kaj je dr. Rupel uspel, večni zunanji minister, NIČ! Ali naj se stepe s hrvaškimi in avstrijskimi politiki??? Še bo trajalo, ni kaj. Kritizirati je pa najlažje. Ane??
Še bi lahko pisala, saj več, da kadar začnem, prsti kar sami migajo.:-)))
Lepo se imej. Lahko noč.
boss,
==== “Priznal je povojne poboje in jih tudi obsoddil.” Vendar bode v oči letnica oz, letnice. …” ====
Ti, boss, si poslušal govor v Teharjih in obsodbe spoštovanega GOSPODA???
Ta gospod in njemu podobni so še vedno v letu 1945. Kaj so počeli njegovi gospodje med II. svetovno vojno in tudi še pred tem časom, njih to ne briga. Ne briga jih koliko ljudi je zaradi njih končalo življenje v taborščih in tukaj po naši ljubi Sloveniji, pa še še bi lahko naštevala.
So se “TI GOSPODJE” že opravičili, za svoja izdajalska dela, napram zavednim Slovencem??? Jaz tega še nisem zasledila.
Veliko teh gospodov je leta 1945 ušlo prek luže. Ves ta čas pa so delali špetir. Pisarili v Slovenijo, njihova CIA je delovala. Delali so tudi nesporazume med Slovenci, ki so šli s trebuhov za kruhom že pred II. svetovno vojno, sem sama brala pismo ene gospe, ki je pisala iz Amerike.
Eno od pisem, sem že tukaj napisala, bilo je najmanjše vsebine, zato sem ga prepisala, ŽAL, je nekam poniknilo, zato ne bom nobenega več, pismo je bilo namenjeno spoštovanemu škofu dr, Aloziju Šuštarju. Nekaj pisem lahko prebereš v knjigi “Generalov let”, od tam sem tudi pismo prepisla, ali pa greš v podedovani arhiv na škofijo, če jih boš dobil?:-))) Mogoče pa???
Nekaj, ki te teži lahko prebereš v zgornjem mojem postu, ob 19:22.
Ne mešaj. Odgovoril sem ti na tvoje pisanje v katerem si podala link. Nisem komentiral Teharja.Če je Stanovnik vedel kar je napisal, že preje, kar trdi, bi to lahko že veliko preje povedal.Samo za to gre. Naj spregovori, pokaže dokumente, ali pove kje se nahajajo. S tem bo zavezal usta vsem, ki ga napadajo zaradi povojnih dejanj partizanov. Vendar tega ne bo storil ne on ne kdo drug. Ker je najlažje manipulirat z ljudmi če jih držiš v nevednosti in jim doziraš prirejeno resnico.
boss,
ja, najlažje je manipulirati z ljudmi, kdor se pusti in verjame.
To jaz že dolgo vem.:-))
Govore s prižnic, ni prijetno poslušati, ane? No, pa sem “spet” mešala.:-))
Sinoči sem pisala zgoraj v postu ob 19:22 glede Rupla, poglej link, kako se smeji s sosedo.:-))). Pa pohiti, ker ga Dnevnik pospravi čez par dni v arhiv.
http://www.dnevnik.si/novice/svet/273889/
Pa še karikatura ERC,
http://www.dnevnik.Si/novice/karikature
boss, zakaj bi pa jaz morala komentirati posredovani link in odgovarjati nanj. Kje piše, da moram link komentirati? Saj si ga ti.
A misliš, da je bil on zraven.:-))) Ali kaj. Mene ni bilo, sem bila še premlada.:-)))
Tebe nekaj zelo moči. A samo zato ti gre, da bi moral to že preje povedati, da bi zaprl usta vsem.:-)) Aja, zato gre.
Tudi zgornji trije posti s podatki od “ja kr neki”, ki jih je napisal, si kar tiho. Jih je težko slišati.
Domobranci so pod poveljstvom Franca Fraklja umorili 13 oseb, brez sodbe, torej nedožne. Komisija, ki jo je ustanovil Rupnik, je ugotovila, da je obdolženi kriv, ker trupel ni pokopal v skladu z sanitarnimi standardi in je obsodila Fraklja na 30 dni zapora, ki pa ga ni odsedel. En primer domobranske pravičnosti in demokratičnosti.
Težko je brati tvoje lapanje. Komentiral sem tvoj link, ti si mi pa odgovarjala z drugo temo. Drži se teme.
Ja moti me, da sedaj obtožuje 3.jugo armado, da je vsega kriva kar se je dogajalo na Slovenskem.Ker mu je zardi ohranjanja stolčka pasala ena resnica jo je dosedaj zagovarjal. Ker pa se je veter obrnil se je obrnil tudi njegov spomin in sedaj zagovarja drugo resnico.Enkrat so tigrovci teroristi drugič pa borci za primorsko.