Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek povojni pomori

povojni pomori

Da razjasnimo nekaj zgodovinskih dejstev.
Po drugi svetovni vojni, se je pojavilo uprašanje meja, za nas predvsem vprašanje severnih in zahodnih meja. Zakaj smo izgubili Koroško in Štajersko, če smo tam bili večinski narod….
Kdo je o tem odločal??? Vsi se delajo nevedne in si zatiskajo oči pred dejstvom, da je Josip Broz PRODAL ozemlje ki je odnekdaj pripadalo Slovencem.
Kaj je zato dobil?
Na desettisoče SLovenskih ubežnikov, ki so bežali pred okrutno KP, (božci so verjetno vedeli kaj jih čaka, saj je bila to že utečena praksa iz USSR).
Ti politični ubežniki, ki so se upajoče zatekli k zavezniškim silam (točneje Angležem), so bili izročeni Jugoslovanski OV in so bili na okruten način pomorjeni. Večinoma v Kočevskem Rogu in širom po mali Sloveniji.
Prizanešeno ni bilo niti ženam, ali otrokom. Seveda, KP se je zavedala in se je bala teh otrok, ki bi se utegnili nekoč maščevati….
A nekaj nas je preživelo….
Ne bojte se… ne bomo se maščevali… Ne sodimo vam mi…Mi za vas le molimo in prosimo Boga vašega odpuščanja

bejž no bejž.. koga si ti tuki našel zajebavat?

No ja.. sej.. vsak ma pravico napisat karkol, da se pa nekdo loti take.. mislim da si na celi črti sfalil forum…

me pa prov zanima kaj porečejo naši gmajnarji na tole… mislim.. tu mač 🙂

pa lep večer… hehehehe klerik… mislim da bi moral bit.. klerikalec ali se morda motim?

Tardeči Jani ;)))

Zdej probi pa še s ta druzga jajca ustrelit,da vidmo reakcijo!
Tu dragi faraon…smo zajebanti.In to taki,ki naspolitika zanima tolko,kot tista klobasda,ki sem jo posral pred enim tednom!
Zato…najdi si svoj forum.
Oprosti…ampak tu smo za zajebavo…ne za zajebancijo tega tipa.

Ja pismo ja, tu tu mač! ej, tu tu mač,res!

Mariči --------------------------------------------------------------- Danes sem kradla čas. Ne počutim se krive. Srečna sem, ker to še znam. (po R.Kerševanu)

Dobro jutro prjatli.

Se strinjam,forum je zgrešil. Jaz tudi ne bi tule o tem.
Bom zgodovino brala,če jo dočakam ,
zdej pa pridno v službo hodim,da bo drugo leto še
lepo na dopustu… na morju,v hribih….

Gmajna !!!

O, niiiiioooooooooobbbbbbbččččččččiiiii,
dušca zlata, kje si ti bila ???? Kje hodiš,
kaj počneš, se skrivaš, smo ti odveč ????

Dobro jutro, Nioooooooobbbbbbbčččččči!
Enega cmokita za tvoj povratek. Kok bojo
eni vesel, ko te bojo spet bral !!!

Mariči --------------------------------------------------------------- Danes sem kradla čas. Ne počutim se krive. Srečna sem, ker to še znam. (po R.Kerševanu)

Mariči,pssssst,sem ti nejk spodej napisala…

Dobro jutro,poglej nebo proti vzhodu,kako lepo
se jutro prebuja,kako se počasi odgrinja svet….
Kaj ni lepo,jodljuhuuuu-megle danes nimamo tu

Mariči !!!

Kaj danes ne bo ničesar iz pratike za nas? Čakam.

Lep,prelep dan vsem,naj
srčki zaigrajo od vsega lepega vam danes,
tudi če je malo aritmije,lepega ni nikoli preveč,
popoldne pa gremo po gobe… zajček ve za
sleherno koreninico,ki je ?

E,Mariči,pa sva malo temo popravili ?

Yeeeeeeeessssssss, yeeeeeeeessssssss!
Gremo po gobe, gremo po gobe, gremo po
gobe !!!! Ej, kam pa ti greš po gobe!
Jest ne daleč, pa ti ??? A greš na Delenjsko,
k medvedom ???????

Jes,že vadim brundanje.
Ma,sem ti malo fovš,če nimaš daleč do gob,jaz
moram pa z avtom. Prvič,ker je daleč tista gmajna,
drugič,ker vedno toliko gob dobim,da jih fizično nest ne bi mogla….
Ja,pa medvedi so tudi težki….puf,pa je za zicam…

Mariči !!!

vedno srce zaigra hitreje, ko niobo preberem tlele :)))))

popoldan ne bo n’č gob, se bo treba pazit, da ne gremo mi po gobe.. matr… tale kolerik me je čist prestrašu… ojeje.. black hand is wajting to us ;)))))

nioba!!!!

ne samo da Ste gospod Klerikalni
falili forum (ali po domače brcnili v temo)

škrat meni (vsaj po postu sodeč )da bo bolje
da molite tudi -ali predvsem zase.

hehehehe ma je res taku… sam men se zdi, da bi tale klerikal znal bit kakšna znana osebnost iz gmajniškega življenja… nikol ne veš, kje te mafija čaka ;)))))))))))

Enga VeLIcga sEvEKAj zA SeVEkOgA ;))))

Na, a sem rekla, al nisem???

Ja Klerik, lepo da si napisal svoje besede…ni blema, lepo pa je tudi, da si utihnil..ves kaj..in gmajna se te ne boji..le zakaj…dobro se z dobrim vraca..to vem..v to sem prepricana..in zato dragi Klerik..tvoje besede tule..so res nepotrebne..UZIVAJ!!!

___________________________________________________________ "Le kako naj moje sonce sije zmerom, če se pravo še kdaj skrije?" SHAKESPEARE

… kua? ;))))))))

Ja, da boš vesel, ko se bo naša Niobči spet
oglasila, pa Severnica, pa še kedu, nede?
Sam to in nč’ druzga? Teku! Janči, jest sn tut
zlo vesela, ko sta se naša Severnica inu naša
Niobči pojavli, a veš! Teku!

kontra , re, super SeVeKaj SeVekomu ne de

JMRJ

škrat je zblodu
pa je sam seb namesto teb
poslal odgovor:)

itak pa
bolši zblojen ku pa :
sklerikalirizirano klerikalno klerikalski klerikalen

P.S. piz.arija pa menda nisem dregnla u mafijsko gnezdo…..

Ma, severničica, kedu bi tu vejdu, ja pa čist in
vseglih, al je teku al nej teku! Važn je, da je
vlažn, pa da je mafija tam, mi pa tukile, ne de?
Lubčka moji severnici, enga velicga lubčka inu
an tak stisk uokuli inu uokuli,da ji sapa uzame!

ne.. sagurno nisi :)))) je reku, da kaj takega pa on.. no sej maš na emajlu ;))))

ja sej veeeeeeeeeeeeeem noooooooooooo :)))) Ampak sem vesel da se tud Marija pojavi tuki :)))) tko da ne bo.. khm 😉 fovšije ;)))))))99

cmoka Mariči 😉

Pr tistih prjatlcah, ki jih imam v svojem
srcu, pa jest fovšije ne morem zganjat,
a veš ti, nadebudnež !!!!
Če smo vsi od vseh, so tudi vseh od vsi !
Teku!
Jest pa nisem ena tistih, ku morjo vsi bit
sam od ene, ampak sem od tistih, ku more
ena bit od useh!

no no no Marija nooooooooooooooooooooooo… sej :)))) nisem n’č tacga mislu no, samo.. tam nisem kuj napisal tud tebe a ne 🙂 pa sme pol mal popravu noooooooooooooooooo ;))))

hohohoho nadebudnež :))))))))))))))))))) hahahahahaha ojej Marija.. ti ga biksaš 😉

New Report

Close