Najdi forum

Splash Forum Politični čvek POVOLILNA RAZISKAVA

POVOLILNA RAZISKAVA

“Najbolj priljubljen politik v Sloveniji ostaja predsednik države Danilo Türk, na drugo mesto pa se je po dolgem času prebil najverjetnejši mandatar Borut Pahor. Najbolje ocenjeni minister vlade Gregor Virant, ki je bil še pred mesecem dni na tretjem mestu lestvice politikov, pa je danes zdrsnil na sedmo mesto.

Stranka Podpora
SD 31,9
SDS 25,0
DESUS 11,4
Zares 10,7
SNS 4,5
LDS 2,6
SLS 1,6
NSI 1,2
LIPA 1,1

Neopredeljeni: 5,8.”

Vir. 24. ur.com

Ni kaj, takšna je bila in je volja večine Slovencev.

http://med.over.net/forum5/read.php?186,4995155,4995320#msg-4995320

A ena tema o tem ni dovolj?

noup…ne bo povsem držalo…takšna in nič drugačna je volja anketirancev….to so tisti, ki jih anketirajo, da dobijo te rezultate….in verjemi, anketirajo presneto manjši vzorec, kot je večina volilvcev…….

WildWind ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it.

vrabček..
no 24kur je res zanesljiv in neodvisen medij..
kako je možno da je sds v tednu dni izgubil kar 4{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}??, ko so pa 4 leta zdržali z istim procentom??
čudno..
ampak če je to neodisni medij ..
pol pa je že res..

In tistih, ki se pustijo motiti doma, v nedeljo.
Da o populističnem 24.ur sploh ne izgubljamo besed.

Raziskavo je izvajala Agencija Ninamedia in ne 24 ur. Slednji so le objavili podatke ankete.

Kako je pa možno, da je SDS v tednu dni zgubila kar 4 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} je več kot jasno. Volivci so spregledali, kar so pokazale že voltive.

24, ur je za razliko od RTV SLO komercialni medij in se ne financira iz proračuna. In zakaj ne bi bil neodvisen.

eeee…mogoče tako, da so raziskave pokazale samo, da so volilci SDS bolj aktivni od ostalih in ne preživljajo vikendov zaprti doma med štiri stene?????…..ups točno…..to naušlo a ne……

WildWind ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it.

s to tvojo ugotovitvijo pa se ne bi čisto strinjala. Mene so pred volitvami trikrat skušali anketirati: pa sem bila 1 x v šopingu, 1 x pri frizerju in tretjič na kofetku na čveku “apolitičnem” …. tako da… Redki so danes tisti, ki so odvisni od stacionarnega telefona….

vidiš vrabček…..ankete niso nikoli neodvisne….dovolj je, da “hiša”, ki opravlja meritve javnega mnenja izbere določeno populacijo……mestno, ruralno, primestno, ženske ali moške v imeniku….simpl ko pasulj…od kar sem sama sodelovala v eni raziskavi (za katero vem, kako so zbirali kandidate) se mi vse zdijo neverodostojne…pa brez zamere…….

“in verjemi, anketirajo presneto manjši vzorec, kot je večina volilvcev…….”

Ankete (s katerimi se hoče ugotoviti dejansko stanje) so vedno izvedene na vzorcu, ki je reprezentativen, tako da pokažejo, kakšna je ……

“vidiš vrabček…..ankete niso nikoli neodvisne.”

?

Sicer pa windwil si skrenila s teme, katero sva načele. …. o aktivnosti simpatizerjev SDS in nekativnosti ostalih ….

mimgrede nism windwil…ampak vseen………če ne znaš razumet heca pa nč……ali veš, kako so izbirali vzorec za anketo???????…..

…..moja poanta je v tem, da te raziskave dajo sicer nek info, vendar….kdor jih jemlje za suho zlato je al naiven al pa neumen……..

New Report

Close