Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računovodstvo povračilo potnih stroškov ZZZS

povračilo potnih stroškov ZZZS

Če zavarovana oseba potuje v drug kraj z osebnim avtomobilom, je upravičena do povračila prevoznih stroškov v vrednosti 10% cene litra evro super bencina na kilometer v posameznem koledarskem mesecu, zmanjšanih za 3% minimalne plače, veljavne v istem mesecu.

Če grem na pregled v 100 km oddaljeno bolnico in upoštevam ceno benzina in minimalno plačo potem sem izračunala, da ne dobim nič. Je to možno?
0,1159×200= 23,18 – 23,70= -0,52 eura
Torej, bi morala še jaz plačat ZZZs 52 centov 😀

Ne vem kako se to obračunava sicer, lahko pa povem svoj primer….7 obiskov v skupni kilometrini 72 km na dan….Je zneslo cca 35€….javni prevoz…

Tako je. Mi vozimo sina 1x mesečno v Ljubljano saj na obali niso sposobni dati ene inekcije in dobimo povračilo parih centov. To bo trajalo 5 let. Če se zgodi, da gremo v enem mesecu 2x pa je plačilo okoli 30€.

Za en obisk v mesecu ne dobiš nič, bi pa dobila, če bi imela dva ali več obiskov v istem mesecu…

Za en obisk v mesecu ne dobiš nič, bi pa dobila, če bi imela dva ali več obiskov v istem mesecu…[/quote]

Hvala. Ja, imela bom več obiskov skozi celo leto.Ali moram oddajat koncem meseca ali lahko, npr. na 3 mesece?

Za en obisk v mesecu ne dobiš nič, bi pa dobila, če bi imela dva ali več obiskov v istem mesecu…[/quote]

Hvala. Ja, imela bom več obiskov skozi celo leto.Ali moram oddajat koncem meseca ali lahko, npr. na 3 mesece?[/quote]

Mislim, da se lahko oddaja celo samo enkrat na leto.

A kot si že sama ugotavljala, ker se za vsak mesec izračunava posebej, pri enem obisku na mesec ne dobiš nič in enako velja, če imaš 12 obiskov v enem letu (vsak mesec enega) 🙁

evo
Meni plačajo vsak obisk v 30 kilometrov oddaljenem kraju.Se pravi vsak mesec pri seštevanju potnih stroškov,gre od 20 eur naprej.Če imam 30 eur stroškov v tem mesecu,dobim 10 eur.Če imam 100 eur potnih stroškov potem dobim 80 eur izplačano.Participacija na mesec je okrog 20 eur.Lahko imaš za 300 eur stroškov in ti od tega trgajo 20. Točno tako že celo leto dobivam.
to je opis na drobno

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close