Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev povračilo potnih stroškov

povračilo potnih stroškov

S 1.8. tudi v naši firmi prehajamo na nov način obračunavanja potnih stroškov. Dodali bodo nekaj linij avtobusnega prevoza. Zanima me, če sem opravičen do povračila potnih stroškov s svojim prevozom. Naj naštejem nekaj dejstev :

1. Službeni prevoz je organiziran iz kraja, ki je od mojega bivališča oddaljen 13 km. To pomeni, da se do tja in nazaj še vedno moram peljati z javnim prevozom.

2. Avtobus naj bi štartal ob 4.40 zjutraj, kar pomeni, da moram od doma 4.20.

3. Če se peljem s svojim prevozom, grem od doma 5.15. Do službe imam 35 minut po avtocesti, 5.50 sem pred firmo.

Ali velja tudi v gospodarstvu, da v kolikor javni prevoz traja 1,5 ured dnevno dalj, lahko uporabiš svojega ? Meni se čas potovanja krepko podaljša.

Hvala vsem za odgovore.
LP

Mislim, da se nisva razumela. Gre za to, da bi za pot z avtom porabil 2×35 minut, z avtobusom, ki stoji pri vsaki hruški in gre po “stari cesti, pa1,5 ure v ENO smer.
Kako naj berem naslednje:

( če je bivališče delavca do kraja opravljanja dela oziroma do postajališča javnega prevoza oddaljeno najmanj 2 kilometra. Enako velja, če je postajališče javnega prevoza do kraja opravljanja dela oddaljeno najmanj 2 kilometra.)

Tu je daljša verzija:
51. člen

(prevoz na delo in z dela)

(1) Delavcu pripada povračilo stroškov za prevoz na delo in z dela za dneve prisotnosti na delu, od bivališča, ki ga delodajalcu sporoči ob sklenitvi pogodbe o zaposlitvi, do kraja opravljanja dela, če je bivališče od kraja opravljanja dela oddaljeno najmanj 2 km.

(2) Delavec mora delodajalcu sporočiti vsako spremembo bivališča, iz katerega prihaja na delo. Če se zaradi razlogov na strani delavca strošek za prevoz na delo in z dela naknadno poveča, ima delavec pravico do povračila tako povečanega stroška za prevoz na delo in z dela, če se tako sporazume z delodajalcem.

(3) Delavcu pripada povračilo stroškov najcenejšega javnega prevoza v višini, kot jo določa tarifna priloga, razen če je za delodajalca ugodneje, da delavcu plača kilometrino, kot je določena v tarifni prilogi.

(4) Če ni možnosti prevoza z javnimi prevoznimi sredstvi, delavcem pripada kilometrina za vsak polni kilometer po najkrajši cestni povezavi, kot je določena v tarifni prilogi, če je bivališče delavca do kraja opravljanja dela oziroma do postajališča javnega prevoza oddaljeno najmanj 2 kilometra. Enako velja, če je postajališče javnega prevoza do kraja opravljanja dela oddaljeno najmanj 2 kilometra.

(5) Če delodajalec organizira prevoz na delo in z dela, delavec ni upravičen do povračila stroškov za prevoz na delo in iz dela.

(6) Če delavec iz upravičenih razlogov ne uporablja organiziranega prevoza, mu je delodajalec dolžan povrniti stroške prevoza na delo in iz dela v skladu z dogovorom med delavcem in delodajalcem, vendar ne manj, kot je določeno v tarifni prilogi.

Ne gre se mi za denar toliko kot za čas.

Hvala za odgovor.

Se opravičuje. Odgovor namenjen na starševski čvek.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close