Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Povratna karta

Povratna karta

Dobro jutro, prijatelji.

Včeraj je dejal zajček: “Ja, jutri bo spet tisti
dolgočasni ponedeljek”. In je res … ponedeljek,
ne vem pa še, če je dolgočasen. Vsati je bilo treba, kavico spiti tudi, zdaj pa še kaj po hiši postoriti in se nato v službo odpraviti. Aha, in ko človek omeni službo, ja, najbrž da se takrat pa resnično malce upre, tale ponedeljek. Zakaj ravno ponedeljek je ponavadi tisti, ki prinese največ dela, največ za postoriti, največ za podelati, največ za opraviti in kot zakleto, ravno ponedeljek je tisti, ko si želimo, da bi se naše življenje ne začelo s ponedeljkom?

A se kljub temu spustimo v boj z njim. Ker nam pač ne preostane drugega in ker nikoli ne bomo dobili bitke s časom. R.Kerševan pravi:

“Vem da izgubljam bitko s časom in z življenjem. Mar odločen bojevnik na bojnem polju prešteje svoje sovražnike, preden se spusti z njimi v boj? Ali ni sladkost boja pogum in vera v zmago tudi takrat, ko nas življenje in čas s svojimi udarci neusmiljeno zbijata na tla?”

Tako – spustili smo se v boj s ponedeljkom in priboriti si moramo zmago preživetja v tem dnevu, kajti življenje je skupaj z vsemi ponedeljki res eno čudovito potovanje, škoda le, da ob rojstvu nismo dobili povratne karte. Vendar bi nas moralo prav to spodbuditi k potovanju, na katerem vidimo in izvemo veliko ali toliko, da bomo vsaj mislili, da je to veliko.

Nekaj dni me ni bilo, borba s pošto na PC-ju se mi je začela že v glavi, ne le, ko se bom ob osmi uri vsedla in začela prebirati. Borba s šefi, ki imajo bolezen preganjavice se je tudi že začela. Sovražnike imam preštete in zdaj samo še razmišljam o strategiji, s katero se bom spustila v boj. Oborožila se bom z nasmehom, z dobro voljo, oborožila se bom s prepotenciranim pripovedovanjem o potovanju, oborožila se bom z drobižem za kavo iz avtomata in seveda se bom oborožila z upanjem, da bom na hodniku spet srečala vonj, ki me bo dotolkel, ali pa dvignil v nebesa. Oborožila se bom z vsem, kar mi bo pomagalo preživeti ta pusti, dolgočasni ponedeljek in če še to ne bo zaleglo, bom vsem govorila, da je danes – torek. To pa bi moralo zaleči!

Ajd, gremo, pa da vidimo!

Lepo jutro, prijateji!

Mariči --------------------------------------------------------------- Danes sem kradla čas. Ne počutim se krive. Srečna sem, ker to še znam. (po R.Kerševanu)

Jutro Mariči !

Joj, ja, kako zelo ne maram ponedeljkov. Kako zelo ne maram še veliko drugih stvari . Ne maram sebe, kadar ni v meni ” bojne ” pripravljenosti, s katero bi si olepšala in olajšala življenje…včasih enostavno tudi sama klonim pred težo, ki mi jo naloži življenje….pa potem rabim čas in vzpodbudo, da se dvignem in začnem , kot se ” šika ” ovnom, boriti zase, za svojo srečo.
Ne bom se oborožila ta trenutek z smehom, niti z dobro voljo, malo bom še počakala…..

Marija… madona, ampak, zakaj je meni ponedeljek najbolj všeč deloven dan v tednu? Je tole mal kriza, ker ni to petek al pa kaj vem ker drug dan… samo res evo, jest v nedeljo zvečer komaj čakam,da grem zjutraj v službo….

Očitno ma Jani res mal čudne…. dneve :))))))))))

p.s. Dobro jutro marija in lep dan 🙂

Zajček… madonca. kaj pa je na ponedeljku tolk slabega… da ti ni všeč :))) Sej je čist kul dan a ni 😉 Sicer pa… dobro jutro in full lep dan!

JTLC

Dobro jutro,dobro jutro vsem,ki ste že budni.Ob branju tvojih misli pa sem se spomnil na tole…bolje je biti buden v puščavi kot spati v raju.Ponedeljek pa s tem ni povezan.To je najlepši dan v tednu,dan poln pričakovanj novega v tednu.Tako nekako kot mini mini Novo leto.

--------------------------------------------------------------------------------------------- Nič delati je bolje,kot z mnogo truda nič doseči!

Ni, kul, smotan je :)))))))))

Lep dan tebi tudi, pa ostalim !!

ZTLC !

Eh… zajček :))))) Čist dober je, no :)))

Hehehehehe Lisjak, men se zdi, da je v raju tud treba kdaj pa kdaj spat :))))

Jani vrača pozdrave Lisjaku in trdi, da je boljš v raju spat.. ker puščava kot puščava.. sama pušča :))))))

Tokrat bom jaz verjela in zaupala tebi :))))))))))))))))))))))))

Aha 🙂 No zdej jest res ne morem nekoga prepričevat.. sploh pa za tako stvar kot je ta 🙂 Zajček… daleč nazaj…. hehehehe je bil zame tud ponedeljek en klinčevo smotan zabit dan….. ampak, časi se spreminjajo, tko da…… :))))

Jani lahko zajčku samo pomaga, da bo zanj ponedeljek lepši :)))))))

Jaz tudi ne maram ponedeljkov. To pa zato, ker me tako na hitro in grobo potisne v nov teden. In ravno ponedeljek je ta prvi delovni dan, ponavadi najbolj zoprn, ker se je ravnokar končal vikend, ker ima najdaljše ime, ker…

Dobro jutro od Lili

* * Mi štirje smo najlepši par :)))))))))

No, evo :))))))))

Jani , na sončka :)))))))))))))))))))))

Zajček :))))) hvala :)))) Vračam!

JTLC :))))

No viš…. kolk težav zarad enga ponedeljka :))))))) Ne se sekirat.. s časom tud ponedeljki niso več to kar so bili :)):):):)) Lili, a zdej veš…..????

JTLC :))))))))))))))))))))))))))))))))))

Aha!!!!

Aha, Jani, vem.

LTLC :)))))))))))))) my way

* * Mi štirje smo najlepši par :)))))))))

Hehehehehe tako enostavna kratica 😉 pa toliko preglavic :)))))))

JTLC 🙂

Dober dan vsem,

men je doma crknu PC. Zgleda, da sem ga preveč matral. Čez vikend ste
tok postov napisal, da mi tudi pod razno ne znese vse prebrat.

Meni ponedeljki niso dolgočasni. Ne vidim razlike z drugimi delovnimi dnevi.
Edino petek je malo boljši, ko veš, da bo vikend.

Svet je poln malih sreč. Imeti moramo le oči zanje.

Oj MIšoni..te pa jest pozdravim..k me ti nočeš…:(((((((

kO SMO PRIPRAVLJENI STOPITI V NEZNANO, V POLJE VSEH MOŽNOSTI, SE PREPUSTIMO USTVARJALNEMU DUHU, KI VODI PLES VESOLJA...

No končnoooooooooooooooooo….. še eden.. k mu ni ponedeljek največja muka :))))

Jani pozdravla mišona :)))

Kdo pravi, da te ne ? Pozdrav je bil namenjen vsem, veš.

Evo posebej zate

******************§§§§§§§§§§§§§§§§§§§******* .

Svet je poln malih sreč. Imeti moramo le oči zanje.

Hja sej vem..sej zato…****§§§§§§§*****

kO SMO PRIPRAVLJENI STOPITI V NEZNANO, V POLJE VSEH MOŽNOSTI, SE PREPUSTIMO USTVARJALNEMU DUHU, KI VODI PLES VESOLJA...

New Report

Close