Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Pomoč voznikom v prometu Povratnica na zdravniškem pregledu pri (ponovni) pridobitvi v.d.

Povratnica na zdravniškem pregledu pri (ponovni) pridobitvi v.d.

Spoštovani!

V času 1 letnega pogojnega vozniškega dovoljenja sem znova naredila težji prekršek – in sicer sem odklonila alkotest (tako so policisti rekli, se ne strinjam) .

Zdaj sem od sodnika za prekrške dobila sodbo :

– ‘odgovorna’
– 18 kazenskih točk
– kazen 1200 eur, 200 eur sodne takse, 180 eur za pridržano vozilo

Na dan prejema take sodbe sem po telefonu skoraj celi tisti dan kričala na pristojno policijsko postajo, zato so me dotični policisti kar v službo prišli poiskat z novo položnico zaradi kršitve javnega reda in mira – pa spet 250 eur.

Glede denarne kazni od sodnika za prekrške jaz ne mislim it delat DKD, ker se mi ne da delati.

V torek mi poteče 8 dnevni rok za napoved pritožbe… Sodnik je glede prekrška zaslišal tudi 3 policiste in nima smisla, da se pritožujem : verjel je njim in ne meni, kljub temu, da so en drugemu oporekali.

Vprašanje :

1. Ali bom zdaj res morala v celoti na novo pridobiti novo vozniško dovoljenje?

1. Ali mi bo sodnik po pravnomočnosti sodbe sam napisal, kaj vse potrebujem za ponovno pridobitev v.d., naj počakam, ali naj ga sama vprašam?

2. Kateri zasebni kocensionar pogledas skozi prste vozniku povratniku, ki mora že drugič opravljat kontrolni zdravniški pregled in mu ne vzame krvi ne urina, ker imam ponavadi vedno preveč krvi v urinu.

Pozdravljeni, če boste hoteli imeti veljavno v.d. boste žal morali, glede na navedeno ponovno opravljati v.d. DKD morate sami predlagati, če ga želite opravljati in s tem odslužiti kazen, če vam sodišče odobri. Sodnik vam ne bo napisal kaj vse potrebujtete za ponovno pridobitev v.d. Info dobite na http://www.avp-rs.si. Glede koncesionarjev ne bi znal odgovoriti kateri “pogleda skozi prste”, ker tega naj ne bi bilo oz. je kaznivo. Lp

****************************************** Luka V. Rupnik, vodja šole vožnje AMTK Litostrojska cesta 40a, Ljubljana 040/310-140, 01/518 13 56 http://www.prvaavtosola.si, [email protected]

Spoštovani, hvala za odgovor. Na povem samo še to, da sta se oba zaslišana policista na sodišču pričala, da mi res nista dala 15 minut obveznega odmora pred alkotestom! In potem je trajalo cele pol ure – v katerih sem po lažnigvih 3. policista Kureta imela dosti časa za 15 minutno čakanje – vendar je zraven vključen tudi odvzem vozila in delo s tem in popisovanje, tako da ne razumem, na podlagi česa me je sodnik obsodil.

Po mojem mnenju, tudi če je bil res odklon alkotesta, kar oni trdijo, so mi bili dolžni dati 15 minut mora pre alkotestom, a so me namesto tega med hojo prisilili iti v avto z ukazom, naj jim pokažem, ali znam lepo parkirati in da naj parkiram pri njih na njihovem dvorišču. Dogodek se je zgodil v Račah.

Če nisem dobila 15 minutnega odmora, potem nisem dolžna opravljati alkotesta, ali ne? Nisem se znala zagovarjati in sodnik Denis Herič je ugotovil ravno nasprotno, češ da v papirjih piše moj odklon (čeprav sem pihala ampak napačno) in da sem imela dovolj časa za 15 minutni odmor. Že s tem, ko so mi kazali, kako se pihne vžigalica.

Danes je zadnjian za napoved pritožbe. Ogorčena sem, ker sem danes vidla, da mi ne bo uspelo pridobiti v.d. nazaj do jeseni, saj bom primorana obiskati neek “čpsiho” delavnice, ki se v Mariboru začnejo komaj septembta, ker je vse zapolnjeno – nikamor ne morem, ker sem pozabila vložiti prošnjo za odložitev odvzema v tistih prvih dneh…

New Report

Close