POVRATNIK – CPP
Pozdravljeni, žal morajo tudi t.i. povratniki opraviti cpp tečaj. Hkrati sporočam, da je tečaj pri nas zanimiv in boste dobili tudi kakšen nov pogled na področju prometa. Predava dolgoletni predsednik izpitne komisije in prometni inšpektor. Občasno je pšrisoten tudi policist prometnik. Skratka ne bo vam žal in hkrati boste osvežili prometno znanje na zanimiv način. Več na http://www.as-amtk.si, lp
Povratnikom načeloma ni potrebno hoditi na tečaj….pač v avtošoli dobiš na posojo knjigo in rešene teste, mal prebereš in narediš CPP z levo roko….
Sem bil orenk presenečen, ko sem izmed 25 pišočih(velika večina 18-letnikov) uspešno pisal EDINI!
Sem si pol mislil mater kako pa današnja mladina sploh naredi SŠ in faks, če še enga usranega CPP-ja ne more spackat…?
Mi je blo pa zanimivo vozit…sem bil kar presenečen nad realnim padcem na beton….pa se imam za kar dobrega šoferja…
Pozdravljeni, zakonsko obvezno je hoditi na tečaj cpp. Če ste se sami naučili zelo pohvalno, to da ste dobili rešene teste je zgrešeno, saj verjetno niste absorbirali pravih informacij. Če Vas je šola vožnje “spustila” mimo tečaja je naredila prekršek. Verjetno ste tečaj plačali. Malo je takih, ki zadevo plačajo in je ne “izkoristijo”. Osebno mislim, da ste na slabšem, saj bi verjetno, na tečaju izvedeli marsikaj novega glede prometa. Tu ni mišljeno zgolj poznavanje znakov, križišč itd. Vsekakor Vam želim srečno pot. Lp
Zakonsko obvezno že mogoče, je pa od AŠ odvisno kolk tolerira…namreč nihče zunanji ne kontrolira obiskov tečaja…
Povratnik sem bil glih preden se je uvedla obvezna varna vožnja….imel sem možnost zbit 4 pike pri Brulcu, pa sem se odločil delat izpit še 1x, da sem padel na 0 pik…
Pozdravljeni, voznik začetnik ste dokler nimate v.d vsaj 2 leti ali/oz. do 21. leta starosti. Ko ponovno pridobite v.d. niste voznik začetnik razen iz prej navedenih razlogov. Lp
Tudi pri nas lahko opravite CPP. Predavanje traja malo dlje kot v drugih šolah, vendar kandidati odnesejo mnogo več, saj imamo že med tečajem vrsto testiranj tudi iz tem, ki niso železni repertoar izpitnih pol, pač pa pogostih nerešenih dileme voznikov, ki bi to materijo morali poznati do podrobnosti.
Na tečaj je potrebno hoditi redno, ker kandidati dobijo tudi domačo nalogo, ki je ponavadi trd oreh tudi za domače vseznalce. Imeli smo tudi dve kontroli resornega inšpektorja po prijavi druge avtošole (šole vožnje), da naš predavatelj nima ustrezne visokošolske izobrazbe. Naš predavatelj ima magisterij iz pravne usmeritve znanj.
Pred 20-30 leti, ko je bil tečaj obvezen in je trajal 40 ur smo imeli cca 200 zakonskih členov vseh zakonov, ki si vključeni v prometno varnost. Sedaj, ko je tečaj le pol tega časa pa imamo v naboru cestno prometnih pravil več kot 500 členov, ki jih včasih tudi vrhunski pravniki ne razumejo in jih tolmačijo vsak po svoje. Tako ni čudno, da samouki ne znajo osnov iz teoretičnega dela.
Že večkrat sem poudaril, da bi Slovenija po vzoru eksperimentiranja v šolah vožnje lahko hitro rešila problem zdravnikov. Študij bi skrajšali iz šestih let na dve leti. Seveda pa se tu vsi vprašajo in kaj bi tak diplomant znal. Za kandidate te dileme ni!

Pozdravljeni, kot povratnik vam ni potrebno ponovno opravljati prve pomoči. Morate pa imeti potrdilo-kartico, da ste jo opravili. Če potrdila nimate lahko naročite duplikat na redečem križu, kjer ste opravili izpit iz prve pomoči.
V.d. lahko začnete opravljati takoj po prejetju in pravnomočnosti sklepa. Opravite lahko vse vključno z izpitno vožnjo. V.d. vam izdajo popreteku min. 6 mes. od odvzema oz. kolikor vam piše v sodbi. Lp