Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Površina slovenije

Površina slovenije

Za površino Slo. najdemo dva podatka. 20.273 in 20.253 km2. Katari je zdaj pravi? Kaj upošteva prvi pa drugi ne??

oba sta prava. eden je podatek ob plimi, drugi ob oseki. lol.

pri merjenju je treba vedno upoštevat napako. misliš da lahko tako veliko površino do centimetra točno izmeriš?

Po mojem je podatek 20.273 površina – kopno in morje , 20.253 pa samo kopno.Nisem pa prepričana!

********************************************************* H&K , Eyva Passion is what makes the world go round.Love just makes it a safer place.

Hvala Eyva:)
ti eno drugo si pa tud en lolek!

ah, ja slovensko morje je res majhno, ampak pri bogu, malo več ga pa vseeno je, kot pa 20 kvadratnih kilometrov, no.
že samo obala meri 40 kilometrov, pa malo več ga tudi imamo, kot pa petsto metrov od obale.

bo to, kar sem ti jaz napisala čisto prav. pri vsakem merjenju prihaja do napak, ki jih je potrebno upoštevat. to je fizika iz osnovne šole.

evo, podatek za površino slovenskega morja
obsega 180 km[sup]2[/sup]

prvi upošteva slovensko merjenje, drugi opušteva hrvaško merjenje 😛

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

New Report

Close