Povsem razočaran nad oblastniki
Moje stališče je, da je trenutna vlada nesposobna. Vseskozi poslušam Janša gor, Janša dol, iz obdobja konjukture zapustil premalo denarja in tako naprej. Newsflash : Janša je lanski sneg. Za Janšo mi dol visi. Sedaj si pa v sedlu ti, Borut in na tebi je, da vodiš odločno politiko. Cincanje v kriznih časih prinese ogromno škode. Imam nekaj znancev v finančnih krogih, ki so mi povedali, da je bil Bajuk bolj sposoben minister od Križaniča. Kako je to mogoče ali se mu nismo vsi smejali ? Kmalu bomo ugotovili, da je bila Janševa vlada, vsaj kar se tiče ekonomije, bolj sposobna ? V tej bebavi vladi je pa prioriteta št. 1 ugajanje novinarjem in višanje davkov. Ne vem no, osebno bi pričakoval obratno pot in to je nižanje davkov. Kot zagovornik klasičnega liberalizma lahko rečem, da pluje naša barka v povsem napačno smer. Eden temeljnih postulatov liberalizma je osebna svoboda in višanje davkov znižuje osebno svobodo.
Ne razumem, zakaj odločne besede na tiskovnih konferencah, ko pa je dejansko potrebno narediti konkretne korake pa rep med noge in skrivanje za nacionalnim interesom. Šrota in Bavčarja oz. njune holdinge je potrebno demontirati. In to takoj. Mercator da bo padel v tuje roke ? Well, cry me a river. Zna biti, da se mu bo godilo bolje pod tujci, kakor bi se verjetno godilo bolje Mipu, če ga ne bi vodil klan družine Volk.
V splošnem pa ne štekam, gospod Pahor, zakaj se ne zgleduješ po zveznih oblasteh v ZDA. Tam imajo ravno tako pi*darije v gospodarstvu kot jih imamo mi. Ampak, tam so se roke marsikaterega starčka-direktorja oprijele rešetk iz notranje strani in to za 30 let. Poleg tega so mu zasegli vse, do zadnjega avta in jahte. Je*ela cesta, Borut, v sedlu si in bika lahko primeš za roge ! Zakaj smo te volili ? Za sprememebe ali za status qou ?