POZAVALCI, JE TO DOBRA ŠPORTNA URA?
JE TA URA VREDNA TEGA DENARJA ALI NE?
NEPOZNAVALCI, OBVOZ.
https://www.rossisport.si/garmin-ura-fenix-7x-sapphire-solar-010-02541-15-black
Feniksi so super – a (zame) vseeno niso vredni tega denarja. Počakaj na kakšno akcijo.
Enako super so tudi Suunto športne ure – a zanje vem, da jih vsaj v akcijah konkretno znižajo in se splača, čeprav so normalne cene precej podobne tem Feniksom.
Sam uporabljam Suunto. Pomembno je da veš kaj želiš oz potrebuješ, ker si potem lahko pravilno kupiš. Praktično nikoli ne potrebuješ vsega kar nudijo top modeli.
Celo življenje sem v rekreaciji (tek, kolesarjenje, plavanje, pohodništvo…) in uporabljam pamente športne ure od njihove pojave na tržišču.
Tisti garmin je vrhunska ura, vendar je cena pretirana. Zadovoljen boš z Garminom Forerunner 255. Ima skoraj vse možne funkcije.
Povej kaj pričakuješ od ure, da ti lahko svetujem.
Kot že rečeno: najprej naštej kaj vse želiš izvedeti od športne ure. Najdi nekaj ur, ki nudijo kar želiš in poglej primerjave (na spletu je tega polno) in poglej tudi YT, ko govorijo o tvojem modelu.
Nato pa pojdi v eno trgovino, ki tak model prodaja (vseeno za ceno) in uro preizkusi na svoji roki. Te ure so res velike in predvsem debele. Ne sedejo in ne pašejo vsem. Šele nato, če ti res ustreza jo najdi na spletu za najnižjo ceno.
Titan, magnezij in podobni materiali povišajo ceno ure. Sklepam, da ti plastika ne diši preveč in daješ poudarek na estetiko. Se pravi, da ti je pomembno ohišje in osnovne funkcije za zdravje.
Potem bi ti priporočal Huawei watch GT3 Pro. Na podobnem nivoju je tudi Samsung watch 4…
Na YT si poglej predstavitve ali primerjave in se odloči.
Marsikaj se najde na Bolhi po nižji ceni kot v trgovini. Ura stara nekaj dni ali tednov z vsemi papirji
poznavalec569, 17.01.2023 ob 13:36
Titan, magnezij in podobni materiali povišajo ceno ure. Sklepam, da ti plastika ne diši preveč in daješ poudarek na estetiko. Se pravi, da ti je pomembno ohišje in osnovne funkcije za zdravje.
Potem bi ti priporočal Huawei watch GT3 Pro. Na podobnem nivoju je tudi Samsung watch 4…
Na YT si poglej predstavitve ali primerjave in se odloči.
Marsikaj se najde na Bolhi po nižji ceni kot v trgovini. Ura stara nekaj dni ali tednov z vsemi papirji
Hvala, točno to, ne diši mi plastika, pomemben pa izgled.
Nekaj dni nazaj kupil uro Garmin instinct z namenom merjenja srcnega utripa med kolesarjenjem…slabi 2 leti sem uporabljal pas Polar H10, bil z njim zadovoljen, ko mi je kar naenkrat nehal delati in sem se pac odlocil za nakup ure Garmin Instinct.
Povezal sem uro z Edge 830 in med kolesarjenjem ugotavljal, da sem na trenutke klinicno mrtev, na trenutke sem imel najvisji pulz do sedaj, v hrib in med najvecjimi obremenitvami sem imel utrip med 70 in 80…skratka povsem nerealni podatki.
Najbrz bom uro vrnil v Big Bang, ker je za merjenjabutripanpovsem nenatanca…zanima me, ali je imel kdo podobne izkusnje…