pozna katera lekarno, kjer govorijo slovensko
Ali mi lahko katera pomaga, prosim. Ali poznate kakšno avstrijsko lekarno, kjer govorijo slovensko. Naj bi govorili v Borovljah, ampak tam so res zelo, zelo neprijazni do Slovencev. Dokler sem vedela kaj naročiti, ni bilo problema, ker se prav trudijo, da so neprijazni. Zdaj pa bi se rabila pogovorit z nekom, ki je prijazen in govori slovensko. V Celovcu vem, da je bila ena gospa, res zelo krasna, a je šla žal v penzijo in je tam ni več. Prej sem šla vedno k njej in se je vedno zelo potrudila. Rabim pa zdravila za mami.
da ne bi znali slovensko. Oglej si zemljevid in ne vstopaj v to dvigalo. Aja, kakšna zdravila pa rabi tvoja muti?
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=NeXMxuNNlE8#
mag. Martina Tomič govori slovensko in je normalno prijazna:
http://www.apothekeferlach.at/team.htm
tukaj imaš njihov oglas v slovenščini:
https://docs.google.com/viewer?a=v&q=cache:AgOXUIruAf8J:www.radovljica.si/dokument.aspx?id{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}3D8283+adler+apotheke+ferlach+govorimo+slovensko&hl=sl&gl=si&pid=bl&srcid=ADGEESgdEMl-A1ewdKtc7702woa9s7xMFAgSENmRmJxDv6pYYfYnprhd5EAL-rMXw9REns94UVFFCkm8sP7TElu_oNmxhlEf1MvabuZrCLlt8iEqPOTXMI-mxEFQiOFMD02RPUHp7Yjy&sig=AHIEtbQuCdN9-qLDCq1xOlMyAzzAflUOSg
pa lahko tudi stopiš v kontakt z njimi z gmail pošto, napišeš, kaj rabiš in ti sporočijo kdaj in kako lahko prevzameš robo, ko jo naročiš. Bodi pa resna in sprašuj samo tisto, kar resnično potrebuješ!
Hvala za odgovor. Do sedaj sem kontaktirala preko maila in samo naročala, zdaj pa rabim svetovanje. Bom poskusila. Zdravilo, ki ga je mami do sedaj jemala, so prenehali delati. Seveda niso napisali, kaj bi bilo namesto tega. In ker v Sloveniji tega ne uporabljajo (čeprav v Avstriji za to krije zavarovalnica), sem spet na začetku.
Sicer pa, ena gor se nesramno podpisuje z mojim imenom in ji samo želim, da se ji vrne točno to, kar ona dela drugim.
Mi že nekaj let redno hodimo v Borovlje v Adler-Apotheke po zdravila, ki jih v Sloveniji ni za dobit in niti enkrat se mi še ni zgodilo, da bi bili neprijazni. Tako po telefonu kot v lekarni se vedno zelo potrudijo in mi razložijo, kar me zanima. Na kakšen način so pa bili do tebe neprijazni? Si kar težko predstavljam, da bi bili neprijazni do Slovencev, saj sem jaz pri njih vedno dobila občutek, da kar veliko ljudi iz Slovenije hodi k njim po zdravila in se jim še posebej posvetijo. Meni je na primer farmacevtka sama povedala, da bo zdravilo, ki smo ga nekaj let nabavljali pri njih mogoče spet kmalu na voljo v Sloveniji.
Vsekakor niso prijazni. Povejo samo toliko, kot je nujno. NIKOLI, ampak nikoli nisem prišla do Slovenke. Niti po mailu mi ni nikoli odgovarjala Slovenka, čeprav sem napisala v slovenščini. Vedno je bilo vse v angleščini. Zdaj pa rabim res orng svetovanje in sem že našla, kam bom šla. Mi bo pomagala ena Slovenka, ki dobro govori nemško iz Celovca. Res sem ji hvaležna. Vesela sem za vse dobre ljudi in danes sem dobila nekaj res dobrih ljudi, ki so mi pomagali, tako da bom upam, že naslednji teden dobila zdravila za mami.
Pred časom sem potrebovala neka zdravila iz Avstrije, pa sem kar preko maila navezala kontakt z lekarno v Seiersberg centru. Dopisovali smo si v angleščini, zdravila so mi celo naročili. Ko so jih dobili, so mi javili na mail, da jih je šel mož tja iskati, ko je bil na poti do Dunaja. Fora je v tem, da možć ne zna niti besede nemško in angleško, pa so se vse zmenili Priporočam, zelo so prijazni.