Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis poznate kako knjigo …

poznate kako knjigo …

Pozdravljeni!

Prijateljica je noseča in bi ji rada podarila LEPOSLOVNO knjigo, ki bi govorila o doživljanju nosečnosti – kaj prisrčnega, lahkotnega.

Poznate kaj? Ni nujno, da je to osrednja zgodba, lahko je “za zraven”, ampak vsaj kaj takega, kar govori tudi o tem.

Vsem lep dan,

živa

Roddy Doyle: The Snapper. Res luštna knjiga, a le v angleščini. Lahko pa ji podariš tudi istoimenski film, ki so ga pri nas vrteli pred kakimi petimi leti.

Ni ravno o nosečnosti, je pa o majhni deklici – Metafizika cevi. Nikar se ne ustraši naslova, to je knjiga, i se prebere na mah.

Živa, ni leposlovje in ne vem, če je tvoja prijateljica za tovrstno (duhovno) literaturo, vendar sama bi res vsaki nosečnici priporočila knjigo DEVET STOPNIC.

Pozdravljeni,

tudi jaz se zanimam za kakšno knjigo o nosečnosti in porodu, vendar bolj strokovne vrste.

Hvala in lep pozdrav.

Mojca

priporočam sicer v hrvaščini napisano knjigo
Prirodno i zdravo za bebe i djecu
ki jo je napisala Jadranka Boban Pejić, Makronova, Zagreb, 1998; 176 s.; ISBN 953–6567–05–9
rdeča nit v knjigi je prehrana, a knjiga obravnava tudi vse ostalo – izčrpno, celovito in v sožitju z naravo oz. s telesom nosečnice, ne proti njej

srečno!

Sicer je od tega minilo ze precej casa, vendar se spomnim , da mi je prijateljica, ki je bila noseča, dala v branje knjigo, ki jo je napisala Ajra (ali Ajša) Miška, nekaj takega, naslova se ne spominjam, našla jo je na Čopovi, pripoveduje pa o tem, kako se pred spočetjem otroka najprej dogovorijo duše vseh treh, očeta, matere in otroka… in tako naprej, priporočam v branje.

Lp, Irena

New Report

Close