Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine pozor- GURS-ovi podatki o vrednostenju nepremičnin

pozor- GURS-ovi podatki o vrednostenju nepremičnin

Rad bi vas sam opozoril, da si natančno poglejte podatke na strani od GURS-a v zvezi z vrednotenjem nepremičnin, predvsem v zvezi s tem, kdo je zabeležen kot LASTNIK, in ne samo na svojih nepremičninah temveč tudi na drugih.

V mojem primeru je namreč tako, da za stavbo, ki je v moji lasti (pravnomočno sem vknjižen v ZK od leta 2009), je na strani od GURS kot lastnik vpisan še moj prodajalec, medtem, ko sem pa na GURS-ovi strani kot lastnik vpisan na parceli, ki je v ZK v lasti osebe XY, jaz pa imam čez samo služnost za vodovod.

Ta GURS in cel projekt popisa je ena cela štala, ki je nas davkoplačevalce stala kar nekaj miljonov EUR

Na srečo je, kar se tiče samega lastništva, merodajna ZK in ne gurs. Ja, nam bodo pa s tole šlamparijo spet (ker nekateri so te napake že javili, tudi osebno na izpostavah!!!) naredili nepotrebne opravke.
Koliko milijonov že, tovariši, je šlo za tale butast sistem? Jaz sem si res naivno predstavljala, da bodo zgolj prevedli dosedanje NUSZ v davek in basta.

Vodilni na gursu razlagajo kako so ocenili tržno vrednost nepremičnin!
Kako veseli bodo prodajalci nepremičnin, ko jim bodo kupci pomolili pod nos podatke o vrednosti nepremičnin z cca 20% napake.
Kako vesele bodo banke, ko državna ustanova objavi podatke o vrednosti nepremičnin z cca 20% statistične napake.

Da lahko množično vrednotenje oceni tržno vrednost posamezne nepremičnine je čista laž, zavajanje ljudi in sramota za slovensko državo.

Tržno vrednost nepremičnine se lahko določi samo posamezno, z ogledom nepremičnine…

Saj so včeraj povedali da so odstopanja cen +-20% in na Gursovi strani tudi je tako.

Ne vem zakaj toliko razburjanja. Aplikacija je dobrodošla.

Kakšne so realne cene je pa res odvisno od tega kako se zmenita kupec in prodajalec.

Če se nekomu mudi prodat bo spustil ceno.

Če nekdo močno želi točno določeno nepremičnino , prodajalcu se pa ne mudi bo plačal tudi višjo ceno.

V mojem primeru je odstopanje dvesto procentov – dve sosednji parceli enake kakovosti in enake kvadrature. S tem da je naša urejena, sosednja pa ne.

Kako je lahko vaša urejena parcela za 200% cenejše od sosedove neurejene?

A ko prodate daste še nekaj zraven?

Mogoče da GURS še kaj zraven?

Mogoče pa gurs ve, da je spodaj pri sosedovih nafta?

Predvidevam, da imate veze, da vm je to uspelo. Lahko uredite tudi meni?

Mi je kr olajšalo delo,men je pomagalo odkrit osebo in tako sem izvedel,da Robi Tonkovič ne živi v Soveniji,z hitrim povpraševanjem pa da je že 3 leta na Hrvaškem.
Ogromno ljudi bi lahko poiskali!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close