Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Pozor kolesarji, prosim za nasvet

Pozor kolesarji, prosim za nasvet

Pozdravljeni vsi, ki berete ta forum.
Potrebujem vaso pomoc, mnenje, nasvete, ce je tu kak policist, kolesar in nekdo, ki obvlada promet in zakone, bom zelo vesela njegovega mnenja.
Moj problem, zaradi katerega sem se zdaj nisem ok in sem zivcna razvalina doma.
Vceraj dop, malo po 9h zjutaj se je na Roski cesti v Lj. zgodil incident med mano in kolesarjem, ki me je verbalno napadel, me zmerjal, ponizeval, tako da sem se zacela tresti, od mene je zahteval 20 eur, ker naj bi si zaradi mene zvil oz. polomil 2 sprikli, kar si ni, ker tudi mojemu kolesu ni bilo nic, niti ni prislo do padca, on se je zaletel vame, ker sem baje zapeljala pred njega, bilo pa je to na prehodu za pesce in sem hotela nadaljevati pot mimo cukrarne po kolesarski stezi…Naj opisem neotesanega nasilneza, ima crno Fusion kolo, zadaj leseno domace verzije prikolico za psa(pes crne barve)’ spredaj prevaza manjso puncko, roza kombinezon zimski, puncka je stara okoli 1 leta, brez celade. V glavnem nasilnez je od mene zahteval denar, bolj sem mu pojasnjevala da denarja pri sebi nimam, sem se mu tudi opravicila, ce sem res kriva…pa me je porinil s kolesa in krical name, da mi bo vzel kolo, ce mu takoj ne dam 20 eur. Naj povem, da imam kolo znamke Ktm, bila sem tudi v kolesarski opremi, zahteval je od mene da grem na bankomat in mu dam denar takoj, pojasnila sem mu, da nimam kartice za bankomat , obupu sem poklicala prijateljico, ki mu je izrocila 20 eur. Veselo se je vsedel na kolo in odkolesaril v smeri proti Povsetovi, …obe s prijateljico sva se cudili kako lahko vozi kolo z zvitimi spriklami….dobesedno nasilno je izsilil denar od mene.
Ljubljancani pozor, pa policisti, ce kdo od vas to bere, nasilnez se vozi po centru, veckrat viden poljanska, roska, presernov trg in skozi trznico. Zal mi je, da sem se dala tako prestrasit in nisem pravilno ukrepala in poklicala policije.

Za mnenja in vase odgovore, bom zelo hvalezna.
Pazite nase, glejte kako vozite in izogibajte se nasilneza, ki sem ga opisala.

Vedno, ko nekdo vstopa v tvoj intimni prostor, se počutiš ogroženo zaradi besed, dejanj.. gre za napad. To nima veze, da si mogoče ti povzročila trk. Vedno kličeš policijo. V najslabšem primeru bi pač dobila kazen za vožnjo po kolesarski v napačno smer ipd.
Pojdi/pokliči na PP Center, Moste ne spomnim se več kdo ima čez ta del…, podaj prijavo zoper neznanega storilca, napad nate, porivanje, grožnje, izsiljevanje denarja ipd. podaj ta opis.
Na stebrih poleg avtobusne/cukrarna/drog javne razsvetljave so nameščene kamere, nadzira se dogodke, promet prek novega mostu, križišča, pešce ipd… Na prijavo napiši tudi to.
PP se bo obrnila na MO LJ, ki je lastnica/upravljalka videonadzornega sistema, ter podala zahtevo za posnetke.
Sledi identifikacija storilca, pa določitev kakšne vrste dejanje je storil…posnetki so posredni dokaz, tudi proti tebi, zato bodi poštena, da se ne osramotiš, kradeš čas že tako preobremenjenim policajem…

Če ti bo lažje, lahko vpleteš še medije, da ga linčajo, saj so neprestano v nizkem štartu..ali je to smiselno in si bila res tako prizadeta pa moraš odločiti sama…

To si zapiši za uho, tudi za druge situacije: tudi če si res kdaj česa kriva, se nima nihče pravice znesti nad tabo in pasti na tak nivo. Poveš kulturno, kaj te teži in kaj misliš. Če te bo še kdaj kdo tako nesramno napadel, zajameš sapo, rečeš oprostite, a se poznava? Ne? Me lahko prosim vikate? Predlagam, da se lepo pogovoriva. Če se človek ne umiri, sploh ne čakaj, mobitel na plano in poklicat policijo.

Lahko da je vse to nacrtno izpeljal. Dobro te je prestrasil, na oceh ti je videl da si pripravljena marsikaj storiti. V taki situaciji drugic poklici kakega mimoidocega na pomoc in povej da ti tip grozi, ce se ne zmores sama postaviti zase. Ti ne rabi bit nerodno.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Res, sem napacno ravnala, pustila sem se prestrasit, vsa sem se tresla se danes nisem vredu. Opogumila sem se toliko, da sem podala anonimno prijavo na policijo e prijava, ce to kaj steje? Jaz sem se mu opravicila ” gospod oprostite, nisem namerno.” On pa se je se bolj divje drl name, da ga nic ne briga, da hoce denar in ker ga nisem imela je se bolj pregorel in rekel naj se znajdem kakor vem, da mi bo vzel pa kolo. No, kolo je malo vec vredno, kot 20 eur…pa ne vem kako je mozno, da se taksni osebki znajdejo na cesti? Sem tudi sama prisla na idejo, da bi obvestila medije in naj se tip potem vozi veselo po centru in izsiljuje. Mislim, ce je rabil denar bi lahko na kulturen, cloveski nacin to povedal, ne pa z nasiljem:-( Se dobro, da se je spomnil samo 20 eur, ce bi hotel 200 res ne vem kaj bi naredila? Ja, Moste PP, je za moj okolis, kjer jaz zivim, roska pa ne vem, ce pod Moste spada. Mislim obup, kolesarim povsod iz lj do postojne, litija, skofja loka, nikoli nobenih incidentov sredi lj. me pa nekdo tako napade:(

Ena za Markota :))))

[img]http://www.thequotepedia.com/images/10/dont-give-cherries-to-pigs-or-advice-to-fools.png[/img]

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close