POZOR! – Odkup zlata ipd.
za tiste, ki še ne veste kako je na stvari s temi “poslovalnicami”…
najprej naj povem, da moja punca ob študiju dela v eni trgovinici, kjer prodajajo pleh nakih iz tajske (nabava cena nekega plehnatega prstana je recimo 1 eur…prodajna pa 20eur…) no, v tej trgovninici tudi odkupujejo zlato… in večkrat poslušam razne prigode…
14karatno zlato, ki je sestavina večine našega zlatega nakita se odkupuje po ceni 18-21eur/gram (pač odvisno, koliko vozeka ima tisti, ki zlato prodaja v sebi in kako zgleda… bolj debilen izgled = manjša odkupna cena…jasno:) ).
iz prodanega grama 14karatnega zlata se nato izračuna, koliko čistega zlata (999) se dobi iz grama tega 14 karatnega zlata… danes je cena čistega zlata okoli 40eur/gram. Sam sicer nisem nikoli preračunaval koliko grama čistega zlata dobiš iz grama 14 karatnega, vendar po približni oceni okoli 0,8 g…se pravi te trgovinice, ki odkupujejo zlato, za isto zlato dobijo dvakrat več… Se pravi, da jim svoje zlato prodate za pol cene…
Zato se ne čudit, da je toliko teh trgovinic…saj že če odkupiš 5 gramov zlata na dan imaš lep profit + pokrite vse stroške dela…
To torej pomeni, da je odkup zlata ena velika kraja. Zato, če res ne rabite denarja, da si kupite hrano za preživetje, vam svetujem, da zlata ne prodajate…sploh pa ne v teh pocestnih trgovinah…ker je to daylight robbery.
Večino zlata odkupljenega pri nas se proda v italijo, kjer imajo za to nekakšno “tržnico”… V sloveniji obstaja več “podjetnikov”, ki odkupujejo oz pobirajo zlato iz teh trgovinic in ga potem v večjih količinah vozijo v italijo. Takšna je tudi lastnica trgovinic, kjer dela punca… V bistvu to zgleda tako, da se gospodična vsede v avto, pobere zlato po vseh trgovninicah in ga odpelje v italijo… Sicer mi ni jasno, kako se ni še nihče spomnil je oropat..ker kaj bo te neka ženska, ki v avtu vozi za npr. 30.000 eur zlata, ko jo sredi ceste ustavijo 4 zamaskirani roparji… Pomoje ga lahko samo preda in je lepo tiho.
In glede na vse napisano, se mi te trgovinice, ko jih neki amaterski roparji malo spraznijo, prav nič ne smilijo… Sami legalno kradejo narodu, potem pa pač neki pubec nelegalno še malo njim pokrade…Karma je hudič:)
Pa da ne bo kdo mislil, da podpiram kriminalna dejanja…nikakor ne. Ampak boljše se počutiš, če veš, da so ruknili nekoga, ki služi na sporen način, kot pa nekoga, ki dela pošteno.
(vir rtvslo.si)
Odkupna cena zlata je ‘take it or leave it’ in te noben ne sili, da prodajaš.
Potem, če greš h kakemu bolj “tapravemu” zlatarju (Zlatarne Celje, …) ugotoviš, da je njihova odkupna cena za lomljeno zlato tudi tam nekje kot ta od teh po tvojem goljufivih mutibarićev. Skratka vsi so isti
Skratka odkupna cena zlata je takšna kot je in če že moraš zlato prodati (kriza,…) ga pač prodaš po ceni, ki jo je nekdo pripravljen plačati. Isto kot z avtom, mobitelom, …. katerih prodajna cena samo da ga odneseš iz trgovine izgubi znaten del vrednosti.
Resnični “rop pri belem dnevu” se ne zgodi ob prodaji, ampak ob nakupu zlatega nakita. Glavni ropar pa ni prodajalec (zlatar) ampak država s svojimi davki. To se pa noben ne vpraša, čeprav je tako očitno.
BTW: Nakup zlatega nakita kot ohranjevalca vrednosti je pa tudi največji idiotizem. Kajti pri tem plačaš davek, delo, oblikovanje in nenazadnje zlato z manj kot 24 karatov je “onesnaženo” in zato nima več tisto pravo vrednost …
Ej, a si bil to ti ??
http://www.siol.net/novice/crna_kronika/2013/03/oborozen_rop_na_dunajski_cesti_v_ljubljani.aspx
Zanimivo naklučje. Najprej preberem tvoj umotvor, ki sem ga “moral” komentirat, potem pa še to novico na siolu …. Res nenavadno. Pa da boš vedel: Robin Hood ni kar kradel naokoli, ampak je imel na piki izključno pobiralce davkov. Skratka boril se je proti požrešni državi ….
Ej, a si bil to ti ??
http://www.siol.net/novice/crna_kronika/2013/03/oborozen_rop_na_dunajski_cesti_v_ljubljani.aspx
Zanimivo naklučje. Najprej preberem tvoj umotvor, ki sem ga “moral” komentirat, potem pa še to novico na siolu …. Res nenavadno. Pa da boš vedel: Robin Hood ni kar kradel naokoli, ampak je imel na piki izključno pobiralce davkov. Skratka boril se je proti požrešni državi ….[/quote]
Ta je pa dobra.
to, da je v 1 gramu 14kt zlata 0.8g 24 kt zlata preprosto ni res. 14kt zlato ima oznako 585. ta oznaka tudi nekaj pomeni, in sicer, da je pravega zlata (v tej “zmesi”, iz katere je recimo prstan) 58.5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. zdaj si pa zračunaj, koliko gramov 24kt zlata
Tako da če odkupujejo 14kt zlato po 20 eur (v primeru, da je borzna cena 40eur/g), je to zelo dobra cena
Pri meni za odkup zlata in srebra poskrbijo tule http://edisongold.com/sl/odkup-zlata.html, je pa res, da nemoreš pričakovati, da boš stem obogatel.