Pozornost
Pozdravljeni
Imam vprašanje. Zanima me kako so kaj vaši partnerji in partnerke pozorni z vami?
V smislu ,da se kdaj sam od sebe spomni na kakšen objem, poljub načrtuje kakšen ogled filma v dvoje, vas poljubi ko se vrne iz službe ali gre na pot? Ne samo pred sexom nasploh čez dan.
Še obstajajo takšne malenkosti ki štejejo?
Nisem neka razvajena, ki si želi materijalnih stvari…….zame so pomembne takšne malekosti.
Kako poteka v vaših vezah/ zakonih.
Lep pozdrav
🙂
Tudi pri meni stejejo take malenkosti veliko. Ampak jaz na zalost nisem nic od tega delezna. Tudi sam ni cenol nikoli tega, zato ne prejema. Tudi ne zna prejemati. Zal sem v zvezi s pijancem, egoistom in barabo. Na zalost je resnica taka. Ne znam pa se ga znebit, je tudi agresiven.
Tako da draga avtorica, zelim ti veliko teh malenkosti in tudi ce so res samo malenkosti, vem, da cenis.
Lp
Vse, kar si napisala, bi ti z veseljem izkazoval, ker verjamem, da drobne pozornosti polepšajo zvezo.
Lahko mi pišeš na mail, pa bova poklepetala.
Rade volje bi se podala na novo življenje ampak tu so otroci in smo vsem moškim v napoto. Mamice z otroci mislim.
Prosim, oglasi se mi na mail, bova poklepetala. Zgoraj je mail.
Rutinski poljubi in dotiki.. niso vredni nič. Absolutno nič.
Čisti fejk.
Vsak prihod, vsak odhod?!
Nemogoče, noben človek se ne počuti ves čas isto. Samo robot lahko to počne.
Šteje torej iskrenost tudi v dotikih in poljubih.. da se te partner dotakne takrat, ko tako čuti in hkrati tudi empatično preverja vaše stanje.. ker, kaj boš sedaj zalizoval človeka, ki je tisti trenutek čustveno v drugačnem stanju?
Dotiki so torej ples.. dveh enakovrednih partnerjev. Ne vodi ne ena, ne druga stran. Zgodi se pa takrat, ko je glasba, volja, energija..
Včasih je biti fajn tudi utrujen drug poleg drugega.. ali pa zgolj opazovanje poletnega zvezdnega neba. Ne potrebuješ dotika in poljuba, da bi vedel, da je partnet tam.. s teboj.. v dvoje.. v enosti.
Prisotnost.
Prisotnost para ni pogojena z vzorci in rutino. Prisotnost je največ vredna, če je živa. Živa je pa le takrat, ko je svobodna.
In tako spet pridemo do Simone de Beauvoire: “Avtentična ljubezen je recipročno prepoznavanje dveh svobod.”
Kako je lahko ljubila onega egocentrika in funkcionalnega sociopata od Sartra.. je pa uganka. Morda prav zato, da ji je prišla ta velika misel na um.. znotraj pisanja Drugega spola?
Koga objeti, pač objameš povšter. Počutim se bolje, tudi, če me ne more objeti nazaj.
Forum je zaprt za komentiranje.