Požrtvovalna babica ali kraljica všečkov?
Ne veva kako ji naj dopoveva, da kar počne ni prav, brez da bi bile zamere ali kreg. Tašča se kar rada zagrebe za varstvo vnukov. Ugotovila sem, da potem slike objavlja na Facebooku zato, da se potem hvali kako požrtvovalna babica je, na račun fotografij vnukov nabira všečkov. Na to temo smo že imeli pogovor, da ne želiva otrok izpostavljati na spletu. Obljubi, da ne bo več in potem izvem od drugih ljudi, da je spet objavljala. Ker je tašča še edini stari starš, ki ga otroka imata nočeva uvajati skrajnih ukrepov. Z možem sva enotna. Prosim za kakšen pameten nasvet, saj se počutiva precej nemočno, čeprav gre za najina otroka.
Tvoj mož, njen sin naj ji lepo pove, da ne pustita objavljati slik otrok na FB. Ne sme in konec. Samo ne vem koliko bo uspešno. Mi imamo z mojo mamo tudi eno zadevo pa je ne premaknemo nikakom. Se super razumemo , za to pa ima gluha ušesa. Smo ji že vsi jaz, mož, otroka, ki sta že študenta, celo njene prijateljice pa je kot, da govorimo kamnu. Po novem letu bom pa na hard pritisnila nanjo. Verjetno boste morali tudi vi. Ker ona vam toliko pomaga, pa ona je mati Tereza in Diana od dobrote. No mojo bo mogoče streznil davek na nepremičnine. Imam z njo v solaštništvu eno hišo, ki jo nihče ne uporablja. Sami stroški pa je noče prodat. Je ne uporabljamo. So jo ljudje spraševali,če prodamo. Ne in ne. Še nej pomagamo, ker pri svojih 83 e zmore sama kosit … Mi živimo 90 km stran v stanovanju. Vem, da je pri tebi druga situacija. V igri so otroci. Samo tile naši starši mislijo, da lahko delajo, kar jim paše. Moja mami je dobra inker sem edinka sem navezaba nanjo. Sem pa vesela, da smo kar narazen. Ko pride ba obisk bi ona malo pospravljala po sobah sinov. Pa ima strogo prepoved. Smo se skregali na mrtvo, da je šla enkrat domov in z jokom izsiljevala, da kakšni smo. Najprej smrkovca, pa jaz nehvaležnica, ki ju nisem dobro vzgojila, pa mož. Pa ji je lepo rekel naj pusti na miru njunni sobi, mer ne to njuna zasebnost. Pridemo mi trije domov on pa prestavlja nekaj po sobah. Sinova sta ven padla, jaz tudi. To smo rešili. Kadar pride je naša gostja in pika. Lahko štefna po hladilniku si vzame kar ji paše, pospravljat pa ne sme.
Tudi babice niso več tisto kar so bile. Naša sicer ne zna uporabljati družbenih omrežij, fotografije vnukov pa pošilja vsem možnim sorodnikom in prijateljem. Meni tudi to ni všeč ampak imamo več koristi od nje, ko pa naredi škode z pošiljanjem fotofrafij, zato se z njo ne kregamo več okrog tega in je volk sit in koza cela.
Enostavno ji poveš, da če je njej všeč da si pedofili shranjujejo slike njenih vnukov, si jih prepošiljajo in objavljajo na temu namenjenih straneh, kjer drkajo na njih, še to ne pomeni da je tudi vama kot staršema to všeč. Vidva sta odgovorna in bosta nosila posledice njenih brezmožganskih dejanj. Priloži še ji par linkov s to problematiko.
Eni starejši sploh nimajo filtra, ne ločijo kaj je prav in kaj ne.