Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek ?? Pr 36. taka pamet :((

?? Pr 36. taka pamet :((

Sej nimam kaj dodat. Preberite, malo v razmislek, kako je enim “izi”. Ženska 2x popivala, splav, drugega bosta pa že naredila.

Eh…

Ženski delaš krivico. Kot jaz razumem, so bile to moževe besede. Nosečnosti se je razveselila, je pa panična, ker se je pač zapila.
Upam, da bo Primož nit zaprl.

Ostala brez besed.

Pa dej,dej…. kaj nej zdej tle mi….. ocenjujemo, obsojamo, žalimo…. kaj?

ma daj nehi no

preden da je zvedela, da je noseča, je bila na dveh žurkah – sramota zanjo no…

odgovornost se kaže v tem, da se je pozanimala kakšne so možne posledice, je pa logično, da jo je zgrabila panika

Malo bolj natančno branje pa tudi ne škodi …

Žura sta bila lahko kaka rojstna dneva in zame ravno 3 viskiji in še mogoče kako pivo v celi noči npr. ni ogromna količina (OK; v eni uri ja), splava ni delala – pač pa samo mož razmišlja o tem, ker ga je strah posledic.

Pravzaprav jo razumem, tudi paniko. In mislim, da se je s tem, da bosta drugega že naredila, samo malo čudno izrazila in ne ravno tako, kot se bere.

No, že bolj obsojajočih niti Primož ni zaprl. Upam, da tudi te ne bo, ker gre za koristno informacijo.

Kakšno krivico ji delam, če sem dala tole prebrat na zelo frekventno lokacijo, kjer bo ta informacija mogoče preprečila zmedo pri kateri drugi? Niso bile izključno moževe besede, kot sem jaz razumela, je ona brskala o teh zadevah.

Poanta mojega pisanja se namreč skriva drugje: moja prijateljica je šla v času, ko je zanosila, na RTG slikanje zoba in so jo “pametne” kolegice tako preplašile, da bo z otrokom zagotovo nekaj narobe, da je šla brez dobate delat splav. No, po opravljenem dejanju je na forumu dr. P,. izvedela, da bi plod že sam odmrl, če bi mu škodovalo sevanje – če pa je preživel, ne bi imel zaradi tega napak. Lahko si misliš, kako ji je še vedno hudo. Hočem, da se te stvari vejo! Mogoče bo komu pomagalo.

Ma mal kmečke pameti ji ne bi škodl.

tvoj komentar pri prvem postu je šel čisto v drugo smer, kot pa zdajle tole

Dvojna merila 😉 Do avtorice posta na forumu dr. P. ste razumevajoče, čeprav se je bolj “robato” izrazila, jaz pa bi morala vsako besedo zavijat v celofan? Ne bom, kdor me hoče razumet, me bo razumel, itak pa si vsak ustvari svojo sliko in po svoje dojema.

Oprosti, ampak nadnaravna moč dedukcije ni moja močna stran.

Iz naslova takšna pamet pri 36 naj bi povprečna forumovka razbrala opozorilo, naj se ne odločimo prehitro za splav, če smo izpostavljene škodljivim vplivom? Bravo. Če je kakšna prišla do tega zaključka in ti je globoko hvaležna za opozorilo, naj se prosim pofočka.

Ma daj brezimna najprej pred svojim pragom pometi, pa pol po drugih seri!!!! In sorry, iz tvojega prvega pisanja niti slučajno ne seva taka milina in čut za odgovornost posredovati info naprej kot dobronamerno, temveč eno samo obsojanje!

lp, ewy

Ene pa res samo rovarijo, rudarijo, šnofajo… recite temu kakor želite.
Pol se pa najbrž fajn počutite, ko potisnete v ozadje svoje probleme. Ko za trenutek ni več vseh tistih kiksev ali spodrsljajev, ki ste jih naredile danes, včeraj ali pred 3 leti.

Sem pred nekaj minutami prebrala na Pušenjakovem forumu, pa mi še na kraj pameti ni bilo, da bi nalimala link na SČ.

Iz samega naslova tem na MON-u je itak v 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} težko, v 30{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} pa nemogoče razvozlati, o čem se bo pisalo. Je pa zanimivo dati bolj provokativen oz. intriganten naslov, potem vas cel kup prebere 😉 Drugače pa bolj redke.

Dragi moji, ta sistem je bil ustanovljen zaradi takšnih in ne zaradi tistih, ki so dovolj pametni. takšni tega sistema ne potrebujete, če menite da že vse veste.

primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

A ste kaj boljše od mene?? Preberite svoje besede. Napadate brez premisleka.

“moja prijateljica je šla v času, ko je zanosila, na RTG slikanje zoba in so jo “pametne” kolegice tako preplašile, da bo z otrokom zagotovo nekaj narobe, da je šla brez dobate delat splav. “

Sori, za neumnost ni zdravila.

Če je bila pripravljena kar tako verjeti “pametnim kolegicam”, ne da bi vsaj poklicala ginekologa ali osebnega zdravnika za nasvet, celo jaz rečem, da ima tega otroka na vesti.

Res je. Najbolj žalostno je pa to, da je njen G ni niti spraševal, zakaj gre delat splav, enostavno ji je napisal napotnico. Če bi jo vprašal, bi povedala in bi razjasnila zmoto 🙁

Sama sem bila priča in sem priča dosti otrok s posebnimi potrebami in ni važno, če bi se zapijala dva dni ali dva meseca bi se pozanimala o vseh možnostih posledic.

Vsakega bi skrbelo oz. kot kaže samo mene. Včasih previdnost in skrb ni odveč in pri otroku, ki ima celo življenje pred sabo še toliko bolj.

A torej je bil tvoj namen informiranje in nikakor ne obsojanje? Zanimivo. Očitno imam tudi jaz, ne le metuljčica, težave z logičnim sklepanjem.

Ginekolog nima pravice pacientk spraševat, zakaj so se odločile za splav. To bi se smatralno za poseganje v njihovo pravico svobodnega odločanja.

Kakor obračaš, ženska si je sama kriva, ker očitno niti enkrat ni stegnila jezika pred nekom, ki je strokovno usposobljen.

Če človeka nekaj razpali, pač napiše v afektu. Mogoče je zvenelo grobo, ampak tako je. To bi ti morala še kako dobro vedeti iz tem o psih :(( Dvojna merila – ti lahko, jaz ne. No, s tem, da pri temah o psih nisva na nasprotnih bregovih, ampak v vsem se pač ne moremo strinjati. Vivre la différence!

:(( Zato pa me veseli, da je/bo tole prebralo kar lepo število žensk, sicer na račun jeze name, ampak vseeno. Glavno, da se o tem govori, pa čeprav me malo pogrizejo 😉 Mogoče bo kdaj kakšni to pomagalo.

Je to namenjeno meni? Jaz te nisem napadla.
Sicer pa … včeraj sem v tisti temi, ki jo je Primož žal izbrisal (žal pravim zato, ker je s tem izbrisal tudi moj post), napisala, da me razjezi vsaka oblika nestrpnosti. In ne pišem le v temah o psih (te so bile le v zadnjem času bolj na udaru), ampak me nekateri niso marali tudi v temah o Romih, “južnjakih” in drugih temah, nabitih z nestrpnostjo do vseh, ki niso po nekih merilih, ki si jih je nekdo postavil v svoji glavi.
Obtoževanje, da ne maram otrok, je podlo, kajti z otroki se zelo dobro razumem, z nekaterimi starši pa pač ne. Otroci so čudovita bitja, dokler jih ne pokvarijo odrasli. Najbolj žalostno je, ko to v imenu ljubezni počnejo prav nekateri starši. Nekateri, pravim, da ne bo spet kdo narobe razumel.

Tole ni vse namenjeno tebi (pravzaprav večina ni), sem le izkoristila priložnost za odgovor nekaterim ženščinam. Upam, da nimaš nič proti.

Saj potem se pa strinjaš, da naslov ni najbolj primeren, kajne? 🙂

New Report

Close