?? Pr 36. taka pamet :((
Malo bolj natančno branje pa tudi ne škodi …
Žura sta bila lahko kaka rojstna dneva in zame ravno 3 viskiji in še mogoče kako pivo v celi noči npr. ni ogromna količina (OK; v eni uri ja), splava ni delala – pač pa samo mož razmišlja o tem, ker ga je strah posledic.
Pravzaprav jo razumem, tudi paniko. In mislim, da se je s tem, da bosta drugega že naredila, samo malo čudno izrazila in ne ravno tako, kot se bere.
No, že bolj obsojajočih niti Primož ni zaprl. Upam, da tudi te ne bo, ker gre za koristno informacijo.
Kakšno krivico ji delam, če sem dala tole prebrat na zelo frekventno lokacijo, kjer bo ta informacija mogoče preprečila zmedo pri kateri drugi? Niso bile izključno moževe besede, kot sem jaz razumela, je ona brskala o teh zadevah.
Poanta mojega pisanja se namreč skriva drugje: moja prijateljica je šla v času, ko je zanosila, na RTG slikanje zoba in so jo “pametne” kolegice tako preplašile, da bo z otrokom zagotovo nekaj narobe, da je šla brez dobate delat splav. No, po opravljenem dejanju je na forumu dr. P,. izvedela, da bi plod že sam odmrl, če bi mu škodovalo sevanje – če pa je preživel, ne bi imel zaradi tega napak. Lahko si misliš, kako ji je še vedno hudo. Hočem, da se te stvari vejo! Mogoče bo komu pomagalo.
Oprosti, ampak nadnaravna moč dedukcije ni moja močna stran.
Iz naslova takšna pamet pri 36 naj bi povprečna forumovka razbrala opozorilo, naj se ne odločimo prehitro za splav, če smo izpostavljene škodljivim vplivom? Bravo. Če je kakšna prišla do tega zaključka in ti je globoko hvaležna za opozorilo, naj se prosim pofočka.
Ene pa res samo rovarijo, rudarijo, šnofajo… recite temu kakor želite.
Pol se pa najbrž fajn počutite, ko potisnete v ozadje svoje probleme. Ko za trenutek ni več vseh tistih kiksev ali spodrsljajev, ki ste jih naredile danes, včeraj ali pred 3 leti.
Sem pred nekaj minutami prebrala na Pušenjakovem forumu, pa mi še na kraj pameti ni bilo, da bi nalimala link na SČ.
Iz samega naslova tem na MON-u je itak v 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} težko, v 30{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} pa nemogoče razvozlati, o čem se bo pisalo. Je pa zanimivo dati bolj provokativen oz. intriganten naslov, potem vas cel kup prebere 😉 Drugače pa bolj redke.
Dragi moji, ta sistem je bil ustanovljen zaradi takšnih in ne zaradi tistih, ki so dovolj pametni. takšni tega sistema ne potrebujete, če menite da že vse veste.
primož
“moja prijateljica je šla v času, ko je zanosila, na RTG slikanje zoba in so jo “pametne” kolegice tako preplašile, da bo z otrokom zagotovo nekaj narobe, da je šla brez dobate delat splav. “
Sori, za neumnost ni zdravila.
Če je bila pripravljena kar tako verjeti “pametnim kolegicam”, ne da bi vsaj poklicala ginekologa ali osebnega zdravnika za nasvet, celo jaz rečem, da ima tega otroka na vesti.
Sama sem bila priča in sem priča dosti otrok s posebnimi potrebami in ni važno, če bi se zapijala dva dni ali dva meseca bi se pozanimala o vseh možnostih posledic.
Vsakega bi skrbelo oz. kot kaže samo mene. Včasih previdnost in skrb ni odveč in pri otroku, ki ima celo življenje pred sabo še toliko bolj.
Je to namenjeno meni? Jaz te nisem napadla.
Sicer pa … včeraj sem v tisti temi, ki jo je Primož žal izbrisal (žal pravim zato, ker je s tem izbrisal tudi moj post), napisala, da me razjezi vsaka oblika nestrpnosti. In ne pišem le v temah o psih (te so bile le v zadnjem času bolj na udaru), ampak me nekateri niso marali tudi v temah o Romih, “južnjakih” in drugih temah, nabitih z nestrpnostjo do vseh, ki niso po nekih merilih, ki si jih je nekdo postavil v svoji glavi.
Obtoževanje, da ne maram otrok, je podlo, kajti z otroki se zelo dobro razumem, z nekaterimi starši pa pač ne. Otroci so čudovita bitja, dokler jih ne pokvarijo odrasli. Najbolj žalostno je, ko to v imenu ljubezni počnejo prav nekateri starši. Nekateri, pravim, da ne bo spet kdo narobe razumel.
Tole ni vse namenjeno tebi (pravzaprav večina ni), sem le izkoristila priložnost za odgovor nekaterim ženščinam. Upam, da nimaš nič proti.