?? Pr 36. taka pamet :((
Zakaj pa bi imela kaj proti? Včasih enostavno moramo zliti nekaj preko tipkovnice 😉 Kar se otrok tiče, se mi tvoje pisanje nikoli ni zdelo nastrojeno proti njim. Prej proti ignorantskim staršem. Ampak pustimo to.
Kar se pa naslova tiče, je še kako primeren: staviš, da bo temo prebralo več ljud, kot bi jo, če bi napisala recimo “Zanimivo razmišljanje”, “Ena informacija” ali “Malo v razmislek” ;))) Je bilo z moje strani zelo taktično :)))) Pisanje v postu pa – priznam – v afektu in za mnoge preveč grobo. Ampak ne čutim, da bi žensko obsojala. Čeprav se mi je zdelo precej čudno, da je na netu prebrala toliko o tem sindromu, na koncu pa ni znala izluščiti bistva: da je sindrom posledica non-stop pitja v nosečnosti, ne 2 pijank na začetku. To me je najbolj razpalilo.
Oprosti, ampak ženksa, ki ukrepa glede nosčenosti na osnovi mnenj parih “kolegic” (halooo?!?!), itak ni zrela za mater. Na žalost, ampak tako je. Če si zrela in dorasla oseba, boš poiskal mnenja strokovnjakov, preden se na nos na vrat zaletiš v zadeve, iz katerih ni povratka.
1 deci whiskyja in 2 pira nista nekaj takega, zaradi česar bi kogarkoli, ki to spije 2 x na leto, proglasil za bebastega, neodgovornega, pijanca, razvratneža ali karkoli se že skriva pod tistimi vprašaji. Ni pa pametno, seveda ne, ampak če ne veš, če ne načrtuješ nosečnosti, je to nekaj drugega, kot pa če to isto počneš ob jasnem namenu delat otroka ali celo že noseča.
Ti si me pa najbolj narobe razumela.
Pod vprašaji se skriva to, da je oseba brskala po netu za informacijami glede posledic tistih viskijev oz. pirov, zna celo angleško, v vsej ihti pa ni prebrala, da zaradi tega otrok še ne bo imel FAS in je hotela na vrat na nos na splav. Za ta sindrom je treba celo nosečnost kronično piti. Saj pravim: hvalabogu, da dr. P. hitro odgovarja na zastavljena vprašanja.
Za razliko od prej omenjene tvoje znanke je tale šla po strokovni nasvet, PREDEN se je v kaj zaletela. Odločila se ni še za nič, se je pa mož ustrašil možnih posledic. Zato je šla iskat strokoven odgovor. Edino pametno!
V afektu, razpalilo…..:( Brezimna, zagnala si se, kot da bi šlo za tvojega otroka in tvoj splav. Morda se je gospa ali gospodična samo hotela dodatno infomirati, ker ji ni bilo vse jasno. V tem ne vidim nič narobe. Se mi pa vse bolj dozdeva, da se ta forum spreminja v opravljaljni namesto starševski čvek. Pobira se teme s sosednjih forumov, nakar sledi naslajanje.