Praga
Definitivno Hradčane, Karlov most, Stare mesto, astrološko uro, roj. hišo F. Kafke in sploh celo mestno jedro, ki je res čudovito. Tudi v živalskem vrtu je zanimivo 🙂 Hrana je meni najbolj všeč v Fleku (sicer malo dražja kot drugod) – knedlički z golažem. Malo je pikantno, ampak res dobro. Zraven pa gre seveda njihovo pivo. Njam!
Lp, bejbika
Pozen odgovor, ampak morda komu koristi. Poglejete si malo iz Prage (mislim da 70km) Kutno goro in cerkvico, katere slike so na
http://www.lendava.net/skart/novo1/kosti.htm
in še bolje
Pa jazz klubi v Pragi ponoči imajo svoj čar.
LP
P.S. Če koga zanima poceni spanje v Pragi se naj javi (Študentski dom)
Hvala, res je že malo pozno – sem se že vrnila iz Prage. Sicer je bilo bolj slabo vreme, vendar mislim da sem vseeno videla bistvo: Hradčane, ulico alkimistov, Karlov most, staro mesto -astronomsko uro, pa pivnica Flek .ki me je kar razočarala-to je res za turiste nategvat, narodni muzej -ta je res nekaj posebnega-antropologija,živali-tudi mamuti,dinozavri, kristali, dragi kamni, minerali… rabiš cel dan da si ga dobro ogledaš, pa Vaclave namesti…Vozila sem se z metroji, ki so zelo dobro urejeni in označeni, da se ne moreš izgubit.
Od mest sem si ogledala še češke Budjevice, Brno in Bratislavo na Slovaškem. Če kdo potuje na Češko in Slovaško naj si na mejah ali črpalkah obvezno kupi vinjeto-nalepko za ceste, ker sem jaz imela probleme na Slovaškem – je bilo na meji treba podkupit carinika, če ne bi bila kazen 20.000 sit (podkupnina je bila 20 EUR, nalepka bi bila pa 700 sit) -tako da ni vredno riziko.
Priporočam pa zelo dobro pivnico v Pragi – Staropramen (to je najbolj znamenito pivo prav v PRagi), je zelo dobra hrana, čisto in poceni (Flek se skrije in je 1 krat dražji) -tja smo šli s Čehi, ki so povedal da imajo veliko odličnih pivnic in da je “Flek “le za turiste in še precej drag.
Kar me je najbolj presenetilo so strašne razlike v cenah -nekje je kava ali znamenita “beherovka” 20 kron, nekje pa 100 ali celo 200(v hotelo -5 zvezdic), tako da se splača prej malo za cene poinformirat. Tudi obleke in hrana so lahko strašno dragi ali pa zelo poceni.