Pralne krogle Ecogenie ball – jih kdo ima
Te krogle se prodajajo, ker nekateri že zdaj vedo (nekateri pa nikoli ne bodo), da je za kakovostno oprano perilo dovolj bistveno manj praška, kot ga uporablja večina ljudi.
Seveda bodo kupci in prodajalci krogel trdili, da preostalo naredi krogla, ampak to je larifari. Jaz dajem praška četrtno predpisane doze in perilo opere enako. Mehčalca pa ne uporabljam že par let, ker je to sama kemija.
Jaz imam tako pralno kroglo. In perem BREZ praška. Perilo je oprano točno tako, kot je bilo prej oprano z detergentom. ZA fejst hude madeže ( otroci) uporabljam ostranjevalec madežev tako , kot sem prej ob detergentu.
Za dišeče perilo pa vseeno uporabim čisto malo mehčalca ( res je to par kapljic) od Froscha.
Jaz sem zadovoljna, tako perem že cca eno leto. Imam pa dvepralni krogli, ker je tudi veliko strojev za oprat zaporedoma.
Ne, ni blef. Samo ti si nepismena.
Že prej pri uporabi detergenta določeni fleki niso šli ven in sem jih ravnotako našpricala z odstranjevalcem madežev, preden so šli v pralni stroj.
Zdej perem z žogo, za hude fleke ( trava, trava z zemljo, kri..) našpricam z odstranjevalcem madežev. In ja, kemije je manj , ker ni detergenta. Ugodno tako za mojo denarnico, za naše zdravje in nenazadnje tudi za okolje. Žoga je zgolj zamenjala detergent za pranje perila. Kapiš???
Ti pa beri kakor hočeš ! Lahko tudi neumno.
perilo ki ni zelo umazano se čist lepo obere brez praška kar pomeni, da tudi tistih blesavih kugel ni treba dajat noter. mi pa povej zakaj daješ mehčalec???
če bi bilo perilo s temi kuglami res tako super oprano bi ti ga nebilo treba dišavit s kemijo.
jaz perem s praškom, vendar ga dam občutno manj in mi treba dajat nobenih dodatni odstranjevalcev madežev, niti mehčalca ne uporabljam.
s temi kuglami samo tebi vlečejo denar iz žepa, sama pa itak vseeno svinjaš okolje z mehčalcem in odstranjevalci..
Jaz že sedaj dam samo 1/2 priporočene merice detergenta. Potem bom pri tem tudi ostala. Če kupim krogli in plačam ca 50€ in moram še poleg njihove uporabe dodajat prašek, ne vidim smisla. Tudi za okolje ne. Za svojo denarnico pa sploh ne. Pa še to, da jaz ne kupujem najdražje Ariele in oh in sploh, ker ni malo cenejši prašek nič slabši. Za mene ne, imamo pa seveda različne izkušnje in poglede na to. Za to pa vsem želim lep sončen pozdrav in upam, da imate čim manj razvaževalcev gnojnice okoli vašega prostora za obešanje perila Meni, pretekli vikend, tudi najdražji detergenti in mehčalci ne bi pomagali.