Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Pralne plenice

Pralne plenice

Kmalu bo na svet prijokala mini struckica, pa me zanima kaksne imate izkusnje s pralnimi plenicami?

Zaenkrat imava nekaj od Racmana, me pa zanima se kako se obnesejo druge firme.

A je katera kombinirala samo tetra plenice s prekrivnimi hlackami?

A ste posebej kupovali se wet bag ali so plenice namocene pocakale v lavorju dokler se jih ni opralo?

Vidim, da je tole ratala ze skoraj neka modna muha pa sem malo izgubljena med vso to ponudbo.

Kako se obnesejo tiste, ki imajo vse v enem? Sicer se bolj nagibam k zepastim oz. tem, kjer menjas samo vlozke.

Odgovor na objavo uporabnika
Potato101, 08.03.2023 ob 11:17

Kmalu bo na svet prijokala mini struckica, pa me zanima kaksne imate izkusnje s pralnimi plenicami?

Zaenkrat imava nekaj od Racmana, me pa zanima se kako se obnesejo druge firme.

A je katera kombinirala samo tetra plenice s prekrivnimi hlackami?

A ste posebej kupovali se wet bag ali so plenice namocene pocakale v lavorju dokler se jih ni opralo?

Vidim, da je tole ratala ze skoraj neka modna muha pa sem malo izgubljena med vso to ponudbo.

Kako se obnesejo tiste, ki imajo vse v enem? Sicer se bolj nagibam k zepastim oz. tem, kjer menjas samo vlozke.

PRobala in obupala…med vsem tem ko skrbis za otrocka, ki ti z lahkoto krade vsako minuto spanca in si dejansko lohk srecen ce spis 2h v kosu’ mogoce celo na dan pride 2h, skrbi za gospodinjstvo, partner ne bo s tabo celo leto doma, bo delal, ko komaj sebi naredis obrok in ga normalno pojes, ksj sele da skuhas za vse in da poleg ostalih klasicnih gospodinjskih opravil lovis se pralne planice…ne gre. Razen ce je partner res veliko doma. Racunaj previjanje minimalno na 3 ure, se pravi na cca 8x previjat. Razmisli sledece. Vsak ta plenicni vlozek oz plenicko moras na roke izprat in sele nato v stroj. Da to fliknes sam v stroj, brez rocnega dela…bruh. In blato pri otrockih do uvajanja goste hrane ni trdo ampak fino mehko, ki se povsod razleze in vpija….moje priporocilo:Kupi si par plenick. Najprej daj porod cez in ko bos dejansko doma in videla kako ti laufa vse skupaj tudi s pralnimi plenicami in ce ti bo se vedno kul, dokupi plenice kasneje. Prodajali jih bodo se vedno tudi online nakupi obstajajo in jih dobis v nekaj dneh. Da sr ne bos po nepotrebnem psihirala ce ti ne bo zneslo. Vazno je da poleg otrocka poskrbis tudi zase, pa naj instagram vplivnice objavljajo kar hocejo.

Ne priporočam. Smrdijo, otrok je ves čas moker, ne vpijajo, kot tiste z enkratno uporabo. Otrok se komaj premika. Neprakticne.

V dnevni sobi, 08.03.2023 ob 12:22

Ne priporočam. Smrdijo, otrok je ves čas moker, ne vpijajo, kot tiste z enkratno uporabo. Otrok se komaj premika. Neprakticne.

Pralne plenice so totalno nepraktične. Če si hočeš komplicirati življenje, kar, ampak je pa to precej trapasto, da o tem sploh razmišljaš. Kot si sama napisala – to je moda, trend, ni ti pa treba biti ovca, ki temu trendu sledi, ampak za svojega otroka poskrbi tako, da bo zate najbolj enostavno. Tako se boš lahko res ukarjala z njim in ne s plenicami.

Imam otroke, danes stare okoli 40 let. Povijala sem jih v pralne plenice in bi danes naredila enako. Imela sem dovolj časa za vse, kar mladi mami pripada v tistem času. Današnja plastika, v kar tlačite vaše dojenčke je strupena za občutljive ritke in    uničuje planet. Saj vaši vnuki bodo spet v pralnih plenicah, če bo še kaj čiste vode za prat.

Jaz sem prala za oba otroka. Saj zato pa je ženska doma, da se lahko posveti otroku in vsemu, kar pač paše zraven.

Zraven sem skuhala kosilo za celo razširjeno družino, imela vrt, ponoči nismo spali dve leti, podnevi sta spala tudi zelo malo.

Ne vem, kako novodobne mamice ne zmorete ob vseh pomočeh in plastičnih plenicah in narejenih kašicah?!

Ena mama, 08.03.2023 ob 13:43

Imam otroke, danes stare okoli 40 let. Povijala sem jih v pralne plenice in bi danes naredila enako. Imela sem dovolj časa za vse, kar mladi mami pripada v tistem času. Današnja plastika, v kar tlačite vaše dojenčke je strupena za občutljive ritke in    uničuje planet. Saj vaši vnuki bodo spet v pralnih plenicah, če bo še kaj čiste vode za prat.

Samo pri prvem otroku sem imela pralne plenice.Pri drugem in tretjem otroku so se že dobile pri nas Pampers plenice.Nikoli več jih ne bi zamenjala za pralne! Nikoli!

marelca428, 08.03.2023 ob 13:59

Jaz sem prala za oba otroka. Saj zato pa je ženska doma, da se lahko posveti otroku in vsemu, kar pač paše zraven.

Zraven sem skuhala kosilo za celo razširjeno družino, imela vrt, ponoči nismo spali dve leti, podnevi sta spala tudi zelo malo.

Ne vem, kako novodobne mamice ne zmorete ob vseh pomočeh in plastičnih plenicah in narejenih kašicah?!

Hvala lepa za pranje umazanih plenic, kuhanje kosila za vso družino in za vrt.Sama sreča, da si lahko novodobne mamice pomagajo drugače.Plenice so Pampers, po kosilo greš lahko vsak dan v bližnji vrtec, vrt pa tudi ni obvezen.Mamica gre lahko na dolg sprehod, se posveti lahko sebi in otroku in uživa na porodniški.In tako je prav!

Ja,no, pač niso vse tako sposobne in neverjetne kot ti 🙄

Za marelco428

Sem poskusila z Racmani pri drugem otroku pred 20 leti (ker so me uspeli ob nosečniški hormonski neprištevnosti prepričati, kako je to edino zdravo). Nisem dolgo vztrajala. Spiranje na roke, pranje, sušenje… Najprej sem na Pampers prešla za izlete, saj tiste velike mokre usrane plenice plenice iz blaga ni prijetno cel dan okoli nositi, pa otroka non-stop preoblačiti (ker so vedno premočile,). Nato že za na daljše  sprehode (ki so bili pa itak skoraj vsakodnevno). Ko pa sem še opazila, koliko lažje se giba (obrača, plazi, postavlja sam na noge…) ko je nag ali v Pampers kot v teh ogromnih iz blaga, pa je bilo konec z njihovo uporabo.

Kupi jih malo, poskusi in boš kasneje dokupila, če boš videla, da so tebi OK.

Hja ene ste duper mame,eno pa sam mame

Seveda, seveda … zato je ženska doma, da kuha za razširjeno družino in puli plevel po vrtu. Lej, tebi je zneslo, kateri drugi ne bi in tudi ne bi videla smisla v tem. O kašicah ne govorimo, govorimo o plenicah.

Itak, zgoraj, za marelco.

Popravek iz duper super mame.

Meni je komi zneslo,da sem kaj skuhala,kaksen vrt,kakšne pralne plenice,moja dojenčka je velik zvijalo in sem ga nosila kar naprej,saj pravim ,jaz sem sam mama in sam ženska.Več imas in dojenček,če se z njim ukvarjaš,zato je porodniška,ne za pucat in vrtnarit.Sicer pa poželji.

Isto pri nas. Pa kaj je še, otroki sp se veliko prej odvadili plenic kot pa sedaj, ko skoraj 4-letnike vidiš še v plenicah.

Zanimivo. Moja mama pa niti v sanjah ne bi tega storila. Pa jo razumem, ker se spomnim, kako je bilo veselo pri mlajši sestri – vedno vse mokro, do vratu. Pa kar naprej vnetja. Katastrofa. Pa smo imeli že sušilec. Ko je dobila pamperske iz Avstrije, je bilo kot da bi se Marija prikazala. Za ponoči so bile obvezno pamperske, čez dan še te tetra.

Moji otroci so bili samo v teh za enkratno uporabo in tudi pomislila nisem na pralne. Čeprav so današnje pralne čisto nekaj drugega, vseeno ni šans, da zadržijo vse. Smo raje poskrbeli, da so bili čimprej suhi.

Boge, boge. Nekoč smo bile samohranilke, brez babic in dedkov, pa smo preživele s tetra plenicami. In otročki so kmalu po prvem letu nehali opletati  z opleničenimi ritkami.

Najbrž si danes vsaka mati zasluži red narodnega heroja.

Pri prvem in drugem otroku sem imela še pralne plenice. No, pri drugem sem že šla v Italijo po Pampers in mu jih dala samo ponoči, pri tretjem pa sem imela plenice za enkratno uporabo.

Pri pralnih plenicah je veliko dela, posebno, ko je kakšna driska. Vse moraš najprej splakniti, ročno oprati in šele potem lahko daš v stroj.

Da ne govorimo zjutraj, ko se dojenček prebudi in je cel moker, še posebej, če veliko pije. Pride moker do vratu! Vse zelo smrdi po urinu. Te plenice moraš najprej dobro splakniti in šele nato gre v pralni stroj, drugače vse zasmradiš.

To je isto, kot da bi spet imeli pralne vložke.

New Report

Close