Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Pralne stene

Pralne stene

S čim pomivate stene v stanovanju, ki so prepleskane s pralno barvo? Ali je dovolj samo voda in krpa oz. gobica ali se sme uporabiti tudi kako čistilo kot npr. detergent za pomivanje posode?
Hvala.

Samo pomivam z mlačno vodo.Imam moža,ki se s pralnimi stenami ukvarja.Dela za navečje firme v tujini.Pri nas ne upoštevajo stranke tega,pa jim je vedno govoril.Mlačna bombažna krpa.Jaz imam vse stene že 10 let.Te povabim ..pridi prepričaj se..nobenega detergenta,prav ničesar.če ne boš imela steno uničeno…se držim nasvetov moža,ki je res strokovnjak na tem področju, so mi pa otroka delala vse živo..detergent,da bo čisto..bolj sem govorila,da ne.na koncu je bilo potrebe vse dol dat,stena uničena..ampak samo ena.na srečo..zdaj upoštevata očija,da ima prav…v šoli se pogovarjajo vse..:-))..zdaj pomivata le z mrzlo vodo,ker se bojita,da bi bila voda prevroča…tako,da ti svetujem samo mlačno vodo in bombaž..jaz naredim tako,da neuporebne trenerke razrežem in jih uporabim..pa še lep sijaj je..upam,da sem ti vsaj svetovala..pri nas deluje…

jaz pa, iz srca hvala, Zelo in odlično si svetovala, bomo upoštevali!

Če pa želiš sijaj,pošpricaj malo,ampak res malo laka za lase.ampak samo na krpo.Če boš to enkrat naredila,moraš to vedno.Ne splača se,ker sijaj je le trenuten.Vodo in bombažno krpo.Tako moj pravi,ga imam ravno doma..če rabiš še kakšno informacijo kar povej.lep dan in vesela sem,da sem s čim pomagala.Je pa res to mi je svetoval mož,ki je res priznan v tujini in se s tem strikto ukvarja.l.p.

Pa še na nekaj bi te moj mož opozoril.Upa,da imaš vse skupaj polakirano,če nimaš se tega lahko lotiš sama,ali pa ti svetuje.Trenutno je vseh 120 delavcev na terenu on pa tudi nima časa.ker se jutri vrača v tujino za 3 tedne,če ne bi ti rad pomagal in ti svetoval,ker ljudje pri teh zadevah delate velike napake..vprašaj in ti lahko vsaj svetuje..želim ti lep dan.

Polakiraš z domflok lakom.
Šele potem je stena res pralna.

http://www.soncne-barve.si/slo/gradbeni-premazi/notranji-dekorativni-premazi/114

Zakaj pa potem tako na veliko oglašujejo, da barvo lahko brišeš z vlažno krpo???
Če jih moraš najprej prelakirat, potem barva NI pralna in je ta reklama o pralni barvi ena navadna laž.
Če kupim navadno barvo in jo prelakiram, jo bom prav tako lahko brisala z vlažno krpo.
Zakaj bi potem kupila domnevno pralno barvo, ki je dosti dražja, če pralna sploh ni???

Sicer imam v stanovanju pobarvane stene s pralno barvo. DO zdaj sem še vedno pobrisala z vlažno krpo, vse je šlo dol in z barvo ni bilo nič narobe. Tako, da ne vem v čem je finta…

Finta je v tem ,koliko je stena obremenjena in s tem izpostavljena umazaniji.
Manjše stvari lahko umiješ s stene, ki je nepolakirana. Večjih madežev pa ne, ker bo šla pralna barva prav tako dol.

Pri nas pralna barva tudi ni prelakirana, pa jo tudi pomivam.

New Report

Close