Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Pralni stroj – 5kg

Pralni stroj – 5kg

Živjo!

Ko sem še občasno uporabljala mamin pralni stroj, sem počela kot je ona. Napolnila sem stroj na 3\4 bobna, dodala prašek in pritisnila na gumb.
Sedaj sem pa lastnica svojega novega stroja in prebrala navodila. Tam piše, da je boben za 5 kg suhega perila. In ker imam digitalno tehtnico, sem pa še prej stehtala, da je ne bo preveč. In prišla do zaključka, da 5kg perila težko stlačiš noter in da se še lepo opere. Najbrž kakšne 3-4 težke puloverje mogoče. Za primerjavo, v 3/4 bobna je bilo 2.5 kg pisanega perila. Koliko perila sploh gre v 3kg boben?
Zdaj mi je jasno, zakaj obstajajo tudi 6 kilogramski bobni.
Kot vse ostalo, je tudi tehnične podatke treba vzeti malo z rezervo.
Pa da ne bo preveč čudno zvenelo, sem zadovoljna s strojem, opere in ne ropota in ne hodi po kopalnici.

Lep dan.

Strinjam se ,da če je stroj nabito poln, lepo opere, ker se perilo močno drgne med sabo, pa še centrifuga ne ropota, ker se perilo enakomerno porazdeli ob stene stroja in ne leži s svojo težo le na eni strani stene.Pa lepo pranje še naprej
Alenka

” če je stroj nabito poln, lepo opere” – s temle se pa jaz ne strinjam, če je stroj nabito poln, ne spere lepo, ostanki praška so vsepovsod po perilu (je pa res, da se to pri tekočem prašku pač ne opazi). Pa imamo nov stroj, ni problem v stroju. Saj tudi, če na roke izpiraš perilo, rabiš nekaj prostora, da ga izpereš – če tuširaš nabito poln lavor, je učinek bolj slab, ne?

Po mojih izkušnjahje treba stroj napolniti na dobre tri četrtine (bolj štiri petine), da je opranost takšna, kot je treba. Tanovi stroji perilo lepo razporedijo na stene brez tega, da nabutaš stroj tako, da se perilo sploh ne more premikati po stroju.

Najbrž piše 5 kg belega perila in 3 kg pisanega MAXIMALNO. Jaz vedno perem na 3/4 poln boben, ker ne morem čakat, da bo poln.

Živjo,
meni se je zadnjič izjemoma nabralo precej barvastega perila, tako da sem stroj natlačila, in je bilo krasno oprano (če traja več kot dve uri, da opere, očitno lahko tudi izpere), pa še pri centrifugi je bilo bistveno manj hrupa (pa ne da bi bil sicer kak disaster). Sem pa opazila, da če jaz natlačim suho perilo noter, ga je potem, ko je enkrat mokro, videti pol manj.
LP

Kolikor vem, je tisti 5 kg navedenih kot skrajna količina perila, ki so lahko pere. Ni pa to neko merilo. Flis, recimo, je čisto lahek, pa zavzema veliko prostornine. Frotir je pa razmeroma težek.

Po mojih izkušnjah gre v stroj okrog 3 (kvečjemu 3,5) kg bombažnega perila in dobra 2 kg sintetike.

Buba, tvoj stroj je še 2 uri zaznaval ostanke praška v perilu, jaz medtem operem vsaj dve žehti pisanega, če ne celo tri, pa vem, da je tudi dobro izprano. Pač, vsak ima svoj način, in ga tudi najbolj hvali. 🙂

Živjo,
moj stroj vedno pere bombažne programe več kot dve uri (mi na začetku pranja napiše, koliko časa bo trajalo, in tega ne prilagaja kasneje, Gorenje WA 162), nižje temperature 122 minut, višje malo dlje, tako da ni šlo za zaznavanje praška. Mislim, da traja toliko časa zaradi izdatnega centrifugiranja. Ga pa perila ni bilo 5 kg, tudi ko sem ga natlačila, ne. Samo toliko, da malo pohvalim mojega 😉
LP

Zlo fajn vsa ta tehnologija, sam učash pa res pretirejšn – mene full mot k ma tale nš stroj senzor proti obutvi. V tastarega sm nabutala ene par tenisk in podobno, dala na nizko temperaturo in so se full lepo oprale. Zej pa kr ne morm več tega – ker mi na ekrančku skoz utripa “no shoes please” in sploh ne morš uklopt. Obup. 🙁

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close