Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek pralni stroj 6 kg

pralni stroj 6 kg

Pozdrav,

Za mamo, ki je stara 88 let kupujem pralni stroj. Meša se mi že od pregledovanja na netu.

Zanima me, če se lahko kje pogleda, koliko časa perejo določeni programi?

Zanima me Beko in Gorenje, ostalo ne, nikjer pa ne vidim časa pranja določenih programov, morda kdo ve, kje se pogleda?

Hvala.

Če ga bo samo mama uporabljala in v njem prala svoje stvari, je 6 kg absolutno preveč. Ga bo uspela napolnit enkrat na mesec. Mi imamo 6 kg za 4-člansko družino in je ravno prav.

Za Beko ne vem, imam pa pralni stroj od Gorenja in se mi zdi, da strašno dolgo pere, posebej, če dam prat na 95 ali pa na 60 stopinj. Če vklopim visok nivo vode, pere še posebej dolgo. Potem so še tisti programi na 40 in na 30 stopinj, tisti perejo precej bolj hitro. Kje se to pogleda, pa ne vem.

Oj,…ne bo prevelik, sedaj je imela beko, prala skoraj vsak dan!!

Vem, da je kap, ampak pere tepihe, enkrat blazine, non stop se preoblači…Je pa imela beko, ki je opral v 28

min tako hitro pranje, sedaj bi rada kaj podobnega, ampak slišim, da nekateri perejo 3…ure, to pa je res preveč.

Ne najdem nikjer teh tabel, da bi videla čas pranja.

Odgovor na objavo uporabnika
pranje, 27.12.2024 ob 18:58

Oj,…ne bo prevelik, sedaj je imela beko, prala skoraj vsak dan!!

Vem, da je kap, ampak pere tepihe, enkrat blazine, non stop se preoblači…Je pa imela beko, ki je opral v 28

min tako hitro pranje, sedaj bi rada kaj podobnega, ampak slišim, da nekateri perejo 3…ure, to pa je res preveč.

Ne najdem nikjer teh tabel, da bi videla čas pranja.

Pa saj čas lahko nastaviš. Imaš skoraj pri vseh tudi kratko pranje, po navadi je za ultra občutljivo perilo.

candy ima rapido programe

glej stroje ki imajo displaj

izogibaj se gorenje

pri bosch treba bit pozoren da ima posebej centrifugo brez dodatnega izpiranja

beko niti ni tako slab

treba biti pozoren na razpon vrat in v katero stran se odpirajo, da se v majhni kopalnici ne zastrikate

Candy smart touch sem zadnjič nabavila. 7 kg. Ima kratke programe. 14, 30, 44, 59 minut.

Ampak to je samo za preplaknit nekaj, kar si enkrat, mogoče 2x oblekel in nisi uspel zapackat.

Ta resni programi so vsi  preko 2 uri ali celo 3.

Če hočeš videti, kako dolgi so programi, je najbolje, da si navodila z neta preneseš.

Večinoma so ti podatki tam.

zberi par strojev preberi njihova navodila za uporabo in to bo to. Račuanj da so stroji šparovni , dodatna izpiranja, predpranja višji nivoji vode..podaljšajo čas pranja

za od oka milče 9 kg bomaž eco 2 uri pa pol (eco…najmanj vode), če daš predpranje (nivoje vode in izpiranja sem programsko dal do fula) + všji nivo 3 ure in pol. Isto če uporabljaš funkcijo allegrowash

ogibj se gorenja če že vzemi beko, morda hisense ki je vseeno piko boljši pa 7 let garancije da

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

New Report

Close