Pralni stroj- aquastop, aqua spar?
Živjo!
A mi lahko nekdo razloži kaj je razlika med tema dvema lastnostima v naslovu?
Jaz sem sicer še bolj piškava na tem področju- ampak vem da nočem da mi PS spušča vodo, kot se je to naredilo doma. V prostoru kjer bo PS ni talnega sifona, torej si res ne morem privoščiti da pride do izliva vode.
Na katero lastnost moram torej biti pozorna pri nakupu?
Ali tudi sami priporočate kak model stroja ki ga imate in ste zadovoljni z njim?
Hvala za vsakršen nasvet
aquastop je zaščita pred izlivom vode. gre za ventil, ki je na dotočni cevi (lahko je mehanski, velikokrat pa elektronski) – lahko izgleda kot malce bolj odebeljena cev, pa strela je gor narissana, lahko pa je zlo velika pravokotna škatla (odvisno pd proizvajalcev). to ti ščiti, če s trojem rata kaj naobe, ti blokira dotok vode v stroj in tako prepreči poplavo. nekateri proizvajalci dajejoo celo možnost odškodnine, če ta sistem odpove in maš kako škodo.
mehanska zaščita pa žal ni tako učinkovita, kot elektronska zaradi vodnega kamna.
Aqua spar je pa to, da ti pralni stroj varčuje z vodo. glede na maso umazanega perila, ter kako umazano je ti pove,koliko pralnega praška daj, količino vode pa samo prilagodi tem parametrom. zelo podoben je avtomatski program pri pomivalnih strojih .
gre za to, da se voda bolj filtrira in večkrat uporabi, namesto, da bi jo stroj izčrpal in novo načrpal.
glede na oznake, pa predvidevam, da si gledala boscheve stroje
upam, da sem ti pomagal
ja može- najlepša hvala za tvojo obrazložitev!
ja res je, sem gledala en boschev PS, ki je dokaj poceni s to funkcijo
http://www.gospodinjski-aparati.si/aparati/pralni-stroj/?pf_0=&pf_1=&df812_0=&df812_1=&nf813_0=&nf813_1=&bf835=on&cf1599=
evo tega prvega za 419 € sm gledala. A ima kdo, je v redu?