Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Pralni stroj beko doolgo pranje

Pralni stroj beko doolgo pranje

Seveda znaš, samo nikoli nisi pošteno oprala cot, vedno smrdljive nazaj oblečeš.
[/quote]

Verjetno bo drzalo, zato pa vsi komaj cakajo tiste 2x na leto, da praznim omare in stojijo v vrsti za nase cunje.
Ljudje imajo ocitno fetis na smrdljive cote.

Verjetno bo drzalo, zato pa vsi komaj cakajo tiste 2x na leto, da praznim omare in stojijo v vrsti za nase cunje.
Ljudje imajo ocitno fetis na smrdljive cote.
[/quote]

Dobro je dobro, super si, vse štima.😁

Imam Beko Prosmart Inverter 3 leta. Sem hotela nekaj enostavno in poceni, ker sem kupovala tudi že znamke, pa ni bilo kaj prida… najbolj so me razočarali Boschevi aparati,
In sedaj… tudi ta je bolj za en ….
Ima sicer ful nekih programov od 14 minut pa do skoraj 5 ur. Normalen program za belo perilo je cca 2.20 uri na 90 stopinj, ampak ven dobim umazano perilo – madeži od bučnega olja na servetih itd…
Ima tudi program Stain expert, na 90 stopinj traja skoraj 5 ur, pa je še vedno ni popolnoma čisto.

Na servisu so mi rekli, mogoče več praška, kar tudi ne pomaga. In res je to, da se špara na vodi, ampak ne vem, v čem je smisel….

Spomnim se 15 let nazaj, Gorenjev stroj je opral belo perilo na 90 stopinj v dveh urah in je bilo popolnoma čisto.

Moj stroj na 90 porabi skoraj 100 litrov vode in ce 5kg perila ne operes in speres v 100 litrih, potem pa res ne vem…

Fleke od bucnega olja in marsicesa ostalega pa namazes s cetom za posodo in to takoj, dobro vtres v madez in operes, meni gredo tako vsi fleki dol.

Ja, bom še to probala, takoj namazat s cetom. Zdaj namažem samo malo, preden dam prat.

Saj, koliko vode porabi konkretno, ne vem, samo na servisu so rekli, da zdaj pač tako stroje delajo – eko itd.

Bom pa še preverila, če lahko sama povečam količino vode, to pa še nisem vzela 🙂

Uni zgoraj so ekstra stroj naredili za monkljačo, sicer noben ne porabi 100l vode, na kratka pranja, ki jh ona uorablja pa sploh ne. 😅

Imam Gorenjev pralni stroj, 7 kilski.
Včeraj sem prala belo na 95 stopinj z dodatnim nivojem vode in je pralo natanko 3 ure in 3 minute.
Ti pralni stroji res perejo na suho, treba je dati prat z dodatnim nivojem vode ali pa dat še enkrat na izpiranje.
Je pa tako: moževa delavska oblačila vedno prej namočim in nažajfam ter zdrgnem z rokami, šele nato dam v pralni stroj. Pralni stroj ne dela čudežev! Povsod mora biti zraven tudi roka! Sploh mastni madeži so zelo trdovratni, ali pa kakšen šmir.

Uni zgoraj so ekstra stroj naredili za monkljačo, sicer noben ne porabi 100l vode, na kratka pranja, ki jh ona uorablja pa sploh ne. 😅
[/quote]

Sem šla prav guglat navodila za Beko, eko porabi manj kot 50l vode, bombaž skoraj 100l, hygiene 125l, dnevni 76l vode.
Meni se to že na papirju ne zdi malo, imam tudi Beko stroj, na eko sploh ne perem, tako da ne vem, kako je z vodo, dnevni in bombaž pa čisto lepo opereta perilo s čisto dovolj vode.

Sem šla prav guglat navodila za Beko, eko porabi manj kot 50l vode, bombaž skoraj 100l, hygiene 125l, dnevni 76l vode.
Meni se to že na papirju ne zdi malo, imam tudi Beko stroj, na eko sploh ne perem, tako da ne vem, kako je z vodo, dnevni in bombaž pa čisto lepo opereta perilo s čisto dovolj vode.
[/quote]
Kar prilepi, ne si izmišljat. Ali ti jaz prilepim, da si izmišljaš?

Bo imel viharni kar prav tukaj. Na eko ne perem, ker je katastrofa od programa. Za nekatere je vredu, seveda samo da je čim ceneje in čim hitreje. Voham na žalost tak folk vsak dan. Smrdite po vlažnih, neporanih, nagnusnuh cunjah, ki niso bile oprane ampak le namočena v vodo za 30min in potem posušena. Vaši otroci tudi redno raznašajo gliste po vrtcih in uši po šolah, ker za pranje na 60, kaj šele 90 še niso slišale. V skupini mlajšega sina je nekaj let nazaj, ko je še obiskoval vrtec bila potrebna grožnja ravnateljice, da bo obvestila CSD. Otrok glistav par mesecev skup in redno okuževal pol skupine. Izgovori, da je dobil tabletko in nimajo kaj. Ker oprat cote in držat osnove higiene doma je bilo pa pretežko. Po “grožnji” so se stvari čudežno uredile. Babnice ne znate prat enostavno. Spodnje hlače in brisače nekatere kar na 30, pa še skrajšan program 🤮🤮🤮 Vedno pri pranju dam tudi še dodatno izpiranje, že zato ker vsi stroji dandanes varčujejo z vodo. Na eko programih je še pa slabše in se cote samo pajsajo v eno in isti vodi, pa še te je minimalno. Si nočem niti predstavljat kako nagnusno je to po par pranjih 🤮🤮🤮

naučite se prat, popolnoma se strinjam z vami.

Imam GORENJE nov stroj, ker sem v letih 75 + se še učim. Bo šlo  počasi-učenje.  Sedaj pa BISTVO noben od teh novih strojev nima programa s temperaturo 70 stopinj, je kar potratno prati pri 90 stopinjah, pri starem stroju sem lahko izbirala temperatuo, ne samo kot sedaj 40, 60, 90. torej za belo bombažno perilo ja včasih potrebna temp, 90 st0pinj ne pa vedno. Nič kaj naravnano na sedanje razmere varč. z energijo  ipd. Morda bodo to pomanjkljivost odpravili, no tedaj mene zagotovo ne bo več.

ČE pa kdo pozna pralni stroj, ki ima obcijo  pranja na 70 ali 80 stopinj-se oglasite prosim, morda pa nam kdaj uspe doseči spremembo……

Odgovor na objavo uporabnika
CrazY FroG, 07.05.2021 ob 16:45

Ja a imaš nastavljen eco cotton? Oz. Ma? Na cotton navadn je eno pranje mal čez 2h. 40/60 stopinj.

Ta stroj  ima  nenormalno dolge programe, ker je varcen. Eko pranje…predolgi programi.  Cel dan lahko peres tri stroje na 60. Na 40 malo manj…na 30 stopinj edin  tam okol 45 minut.

Uta, 45 je 30 Gorenje. Pripravi se pa roke žĺjaf pr Holobu in se ve č mikkačzevk. 😂🙏😆 Katastrofa.

Odgovor na objavo uporabnika
Bi rekla, 08.05.2021 ob 08:56

Ti programi so ‘daily’ in opere cisto dobro, ker za osvezitev imas posebej program, 15 do 25 minut.
Potem imas programe za bombaz in eco programe, za sintetiko in volno, higienski je spet za osvezitev in je krajsi, pa se 6-7 nekih drugih.

Sama nastavim osnovni program z vrtljivim gumbom, potem pa se posebej temperaturo in centrifugo, plus dodatno se vodo.

Da mi pa pere perilo na 40 uro in pol ali tri, bi se mi zmesalo! Racunaj, za vikend, 4 stroji, to je 6-12 ur pranja! 🤦‍♀️🤦‍♀️
[/quote]

Bi rekla da ima Viharc kar prav. Bi pa dodala da je čas odvisen od količine perila, ki je v stroju. Manj ga je, hitreje je oprano. Malo boljši stroji tudi s tehtanjem prilagodijo čas pranja.
Je pa tudi res kar opaža večina, da bolj kot je sodoben stroj, manj vode porablja. Posledično ostaja prašek na perilu. Je kar potrebno dat dodatno izpiranje. In ja to podaljša cikel pranja za 15-20 minut.

No, jaz sem si vzela cas in prodajalka tudi in sva brali navodila in gledali tabelice za pranje, koliko minut pere na koliko stopinj in koliko vode porabi. Pri porabi vode je Beko potraten v primerjavi z drugimi znamkami, poleg tega ima pa tudi gumb za dodatno vodo.

Dejstvo pa je, da danes ne dobis vec pralnega stroja, ki bi opral perilo v 100 litrih vode.

imam ta stroj, perem na eco, res pere 3 ure+, ali na 95. Samo opere res odlično, cunje so čiste, tudi vonja po mehčalcu se ne zazna, kar je kdaj tudi moteče. Cunje so pa mehke, čiste, ni treba likat če dam še paro

New Report

Close