Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Pralni stroj: Bosch vs. Electrolux

Pralni stroj: Bosch vs. Electrolux

Kaj pravite? Kakšne uzkušnje imate oz. kateri model mi svetujete? Potrebujem nov pralni stroj…hvala za odgovore.

LP

Gorenje!! :))) Hec…mi imamo skoraj vso belo tehniko Elektroluxovo in smo res zadovoljni…Imam pa Bosch mikser, pa nisem:)) Malo heca, a kar sem napisala, je čista resnica, a najbrž slučaj.

Imamo njihov pralni stoj, smo zelo zadovoljni. Razred A, v naprej nastavljiv, z aqua stop sistemom. 6kg. Ni bil poceni, ampak se splaca.

Od electroluxa imamo susilec, tudi razred A in je super.

Po mnenju znancev, pa je Boscev servis boljsi od Electroluxa, lahko pa je odvisno tudi, na katerega serviserja naletis.

Kupi pa zagotovo stroj, ki je rared A, ki ti omogoca nastavljanje pranja v naprej. Ne sparaj prevec.

Jst mam pa od Elektroluxa pralno -sušilni….poden od podna. V petih letih 7x na popravilu.Še preden je potekla garancija,je šla pumpa. Zdej tudi ravno kupujem novga.
Bosh sem imela taprvi pomivalni stroj-strašno zadovoljna,zdej imam tudi od Bosha tri leta star-poden od podna….4x na popravilu. Mislim,da je narobe to,ker sem kupila pri nas, prej sem pa aparate kupovala v tujini. Res zelo razočarana.

Ko sem kupovala belo tehniko, mi je prodajalka rekla, da se od E. splača vzeti hladilno tehniko, drugo od boscha.

Hvala za odgovore…sovražim tole nakupovanje, sem čisto zmedena ;o))

Jaz sem mnenja, da sta obe znamki enakovredni, če gledaš isti cenovni razred. Izpod 500, 600 evrov pa jaz pri takem aparatu ne bi šla. Slučajno imam pač Bosch (pralni in sušilni – posebej) in sem zelo zadovoljna. Sta pa oba aparata mlajša od enega leta, tako da težko prisežem, kako bo čez pet let. Se pa da zdaj že povsod dokupit garancijo, da jo imaš za pet let. To se mi zdi pa že skoraj predpogoj. Glede na lastne izkušje pa bi jaz vzela čimvečji boben. Se zelo pozna pri številu pranj.

Moje skromno mnenje: Primerjamo res vrhunski znamki. Kar se tiče garancije imajo pri obeh znamkah dobro poskrbljeno, pri BOSCHU je osnovne garancije 2 leti, z majhnim doplačilom 15 EUR pa dobite še dodatno 3 leta garancije. Pri ELECTROLUXU je malo drugače, osnovne garancije je enako 2 leti, z doplačilom 19,90 EUR pa dokupite še 5 let garancije na rezervne dele. Prednost BOSCHa pri boljših modelih(začne se z WAS) je da ima v bobnu “solzice” za nežnejše delovanje na perilo in so 8kg. ELECTROLUXovi so 7kg, imajo pa zato invertni motor, kar pomeni praktično neslišno delovanje. Edino kar se sliši je dotakanje vode in vrtenje kroglice z detergentom v bobnu. Po mojih izkušnjah in na mojem terenu(Kamnik, gorenjska) je Electrolux boljši.Moj predlog:ELECTROLUX EWF16891W(CENA 799€). LP MIROSLAV

Hladilnik, pečica, mikrovalovka, kuhalna plošča – Electrolux, pralni stroj, sušilni stroj – Bosch. Po nasvetu prodajalcev in delanju širše ankete med znanci. Pralni stroj je tisti s posebnim bobnom, dela super.

Hvala vam za izčrpne odgovore. LP

Tukaj povprašaj imajo celo ugodbe pogoje nakupa.

http://trgovina.over.net

Primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

New Report

Close