PRALNI STROJ GORENJE
Imamo že 11 let Bosch pralni stroj in sušilni.
Oba delata brez težav. Pralni je idos.
Peremo pa tudi 12 in večkrat na teden, čeprav je 9 kg boben.
4je otroci, 2 odrasla in še za očeta operem.
Ko smo se vselili v hišo in kupili stroje, so bili otroci stari 7, 3, 2 in dojenček.
Res majhni in res veliko pranja. Da ne omenjam treningov.
Vmes je serviser samo zamenjal posodo od idosa.
Vse ostalo bp.
Ko bomo aparate menjali, bodo ponovno Bosch. O drugih znamkah ne razmišljam.
pri nas, 23.09.2022 ob 14:26
Glede servisov v garancijski dobi ne vem, ker nismo potrebovali.
Pralni stroj je star cca 9 let, dela brez težav.
Sušilec je star prek 20 let, zamenjali smo stikalo (gumb) in še vedno dela brez težav.
Gorenje.
Aja, peremo pa malo.
4-5 pralnih strojev na teden, sušimo ko ni mogoče sušiti zunaj.
Joj samo gorenja ne. Midva sva stroj, ki je bil še v garanciji dala stran. Serviser je bil čisto prevečkrat pri nas. Enkrat mi je skuhal perilo, ki se pere na 30. Vedno je javljal zamašen filter in je potem trajalo cel dan, da si opral eno žehto, ker si moral vodo potem ročno spustit iz stroja. Pa filter ni bil zapacan. Serviser ga je kao popravil pa je bilo ene 5 pranj ok in potem spet isto. Spet serviser pri nas.
Pa gorenje ima še eno super napako poleg tega, da dolgo pere… tam ene 3 ure in še več. Ko pride do recimo 11 minut do konca preračuna spet ba 29 minut in podobne fore.
Pa nima lepo okroglih bobnov in zato skačejo po kopalnici. Ni šans, da bi na ta stroj dala sušilca. Ga 100% vrže dol. Stroj je tudi relativno lahek in ga loviš vsako pranje. Moji so ga takoj po poteku garancije ravno zaradi skakanja sta se bala, da bo razbil ploščice in steklo od tuš kabina.
Daj raje 100€ več in kupi bosha. Pa nimam bosha, da bi zanj delaka reklamo.
Pa so bili aparati gorenje še ene 10 let + pojem kakovosti. Prijatelja sta imela z novim pomivalcem probleme. Jaz imam gorenjevo pečico, ki je stara 12 let ampak je res TOP in ima vsa troja vodila izvlečna, drugje he to mislim, da doplačilo. Samo, ko bo ta crknila nova žal ne bo gorenje, ker je kvaliteta tako padla. Škoda.
Pač ena, 23.09.2022 ob 14:30
Joj samo gorenja ne. Midva sva stroj, ki je bil še v garanciji dala stran. Serviser je bil čisto prevečkrat pri nas. Enkrat mi je skuhal perilo, ki se pere na 30. Vedno je javljal zamašen filter in je potem trajalo cel dan, da si opral eno žehto, ker si moral vodo potem ročno spustit iz stroja. Pa filter ni bil zapacan. Serviser ga je kao popravil pa je bilo ene 5 pranj ok in potem spet isto. Spet serviser pri nas.
Pa gorenje ima še eno super napako poleg tega, da dolgo pere… tam ene 3 ure in še več. Ko pride do recimo 11 minut do konca preračuna spet ba 29 minut in podobne fore.
Pa nima lepo okroglih bobnov in zato skačejo po kopalnici. Ni šans, da bi na ta stroj dala sušilca. Ga 100% vrže dol. Stroj je tudi relativno lahek in ga loviš vsako pranje. Moji so ga takoj po poteku garancije ravno zaradi skakanja sta se bala, da bo razbil ploščice in steklo od tuš kabina.
Daj raje 100€ več in kupi bosha. Pa nimam bosha, da bi zanj delaka reklamo.
Sušilec stoji na pralnem stroju, nič se ne sprehajata, ne en in ne drug.
Res pa nikoli ne perem 1/4 bobna stvari, nikoli pa ne napolnim do maksimuma.
Gorenje ima pet let garancije,ampak poslušam nekatere,kakor sem tudi tu prebral post,da imajo nekateri težave s stroji v garanciji. In ja,to ti odbija,da bi se sploh odločil za nakup.
Preden smo kupili pralni stroj,sem se pozanimal vse povsod,od forumov naših in tujih,od serviserja in od prodajalca v BigBangu sem se odločal med Boschom in Samsungom. Nazadnje izbral Bosch in po štirih letih,vsak dan se pere,dvakrat na mesec se edino ne pere,drugače pa res vsak dan in še vedno dela brezhibno. No bomo vidli po poteku garancije,dve imam zraven dokupljene,torej 5+2…
15 let nazaj vzeli vse aparate Gorenje, razen pomivalec je bil Bosch.
S serviserjem od Gorenja smo se tikali. Pralni stroj 5x, sušilec 7x (od tega so enkrat cel stroj odpeljali in zamenjali vse razen vrat in ogrodja), hladilnik 2x, kuhalna plošča 1x. Pred dvema letoma pralni, sušilni in pomivalec zamenjali z Beko, niti ne vem, kam poklicat, ko gre kaj narobe. Garancija 3+2.
Naslednji nakup bo Bosch ali Beko. Pri pomivalcu samo paziti, da ima kovinsko dno in ne plastično.
Imam dva pralna in en sušilni od Gorenja.
Načeloma večjih težav ni.
Prvi pralni sicer je 1x crknil, ampak preden sem ga zrihtal, sem šel na hitro še po enega.
Sušilnemu je 1x crknila nek kontakt do toplotne črpalke. So hitro zrihtali in po tistem ni več težav.
Sploh ne pomnim, koliko časa je vse tole že pri bajti. Dolgo …
..da spusti dušo pumpa. Imam gorenje cca 14 let. Že v času garancije je bil dvakrat na popravilu s tem da so mu celo ohišje menjali ker je zrustal. Enkrat ležaji drugič je škrtal. Po garanciji je spet začel ružit- ležaji. Jih je menjal moj sam ,.dal nemške in opazil da so prejšnji ki jih je menjal serviser kitajski . Potem enkrat po tem spet butanje… mu je zlomilo križ zadaj pri bobnu. Takrat je moj kupil še enega takega na bolhi in menja .. vsakič kaj. Sedaj je počasi že zmankalo… če crkne pumpa. Kupujem novega. Ampak 1000% ne več gorenje.
pri nas, 23.09.2022 ob 14:36
Sušilec stoji na pralnem stroju, nič se ne sprehajata, ne en in ne drug.
Res pa nikoli ne perem 1/4 bobna stvari, nikoli pa ne napolnim do maksimuma.
A lahko vprašam, kako to funkcionira – sušilec na pralnem? Je praktično ali ne? Sem ravno namreč pred odločitvijo o tem, kam dati sušilca, pa nisem čisto prepričana, ali je enostavno dvigovati mokro perilo v stroj nad njim…
A lahko, 23.09.2022 ob 15:43
A lahko vprašam, kako to funkcionira – sušilec na pralnem? Je praktično ali ne? Sem ravno namreč pred odločitvijo o tem, kam dati sušilca, pa nisem čisto prepričana, ali je enostavno dvigovati mokro perilo v stroj nad njim…
Podstavim košaro za vsak slučaj in vsako stvar ali stvari enostavno potegnem iz pralnega stroja in vržem v sušilca. Pa če mi kaj pade iz rok, pade v košaro.
Nič bolj komplicirano kot pa če bi stala pralni stroj in sušilec eden zraven drugega.
Je pa bolj enostavno potem, ker je višje, jemati posušene stvari iz sušilca in jih zlagati.
- Imam Gorenjevega. Paziti je treba, da ne napolniš več kot je priporočljivo za posamezen program pranja. 1x je šel programator zaradi tega. Še v garanciji v času korone in niso hoteli poslati serviserja. 2 tedna brez pralnega stroja. Takrat sem prisegla, da nikoli več Gorenja. Ampak od takrat dela. Če ga napolnim preveč, noče ovijati, samo obrača sem in tja, moram pol pobrati ven in dati 2 rundi na ožemanje. Prej imela Whirlpool, nikoli nobenih problemov.