Pralni stroj – kateri?
Ko smo se vselili v hišo vzeli gorenje drag ko pes pa nonstop popravila od pumpe ,motorja grelec ležaji bobna in nazadnje programator. Star pa dobrih 5 let. Zamenjali smo ga z boschem max 6 14 let je bil pri hiši menjali le ščetke .pumpo ležaje bobna in amortizer. Lani spet vzeli boscha iz serije elite 4 še 500 eur ni stal deluje brezhibno in je preprost za uporabo. Pri nas zagotovo nikdar več nebo gorenjevega pralnega stroja. Sin je mizar ,ko je hodil še na montaže pa pravi , da večinoma se v novogradnje montira gorenjeve aparate pa je bil pri precej bogatih na montažah. Moje izkušnje z gorenjem so pač slabe.
Ce be li ca, 24.10.2022 ob 09:19
Kateri pralni stroji za okoli 400-500e so ok? In da niso prevec zakomplicirani za uporabo, mislim da so ti novejsi kar neki, vse preko aplikacije, kar mi ni vsec.
Vsi pralni stroji so sam še kitajsko sr.anje. Pač različna imena, gorenje, beko, elektrolux, tesla…, eno in isto sranje, drugo pakovanje. Rezervni deli so narejeni za vse pralne stroje na Kitajskem. Tudi v kakovosti ni bistvene razlike, pač vsi novejši stroji perejo na suho, imajo 1001 funkcijo- opisane so kot “inovativne rešitve”..pazi besede, ki ti vzamejo sapo: steam tech, boben spadrum, quickwet….itd…podkrepljeno z opisom, da ima pralni stroj “elegantna vrata”
V glavnem…takšne pralne stroje kot danes proizvajajo, je lahko proizvajalce sram. Boljši so bili 30 let nazaj.
Glej, 24.10.2022 ob 10:31
Vsi pralni stroji so sam še kitajsko sr.anje. Pač različna imena, gorenje, beko, elektrolux, tesla…, eno in isto sranje, drugo pakovanje. Rezervni deli so narejeni za vse pralne stroje na Kitajskem. Tudi v kakovosti ni bistvene razlike, pač vsi novejši stroji perejo na suho, imajo 1001 funkcijo- opisane so kot “inovativne rešitve”..pazi besede, ki ti vzamejo sapo: steam tech, boben spadrum, quickwet….itd…podkrepljeno z opisom, da ima pralni stroj “elegantna vrata”
V glavnem…takšne pralne stroje kot danes proizvajajo, je lahko proizvajalce sram. Boljši so bili 30 let nazaj.
Točno tako. Zato se vzame trenutno najcenejšega, pri katerem dobiš največ garancije.
Pikapolonica763, 24.10.2022 ob 11:50
Kupi Gorenje. In mirna Bosna.
Zakaj Gorenje? V čem bi bila ta znamka boljša od drugih? Pralni stroj se kupuje glede na funkcije, ki jih ponuja, ne glede na znamko. Pogledaš kaj je ustreznega v tvojem cenovnem rangu in kupiš tistega, pri katerem za svoj denar dobiš največ.
Pepi139, 24.10.2022 ob 12:11
A ni to super. Kupis gorenje pralni stroj in dobis zraven (gratis) serviserja. Da še tebe mona malo poservira.
Jaz sploh vem ne, kje je najbližji serviser, pa imamo doma samo Gorenjeve stroje (pralni, sušilec, pomivalni, pečica, kuhališče, hladilnik, skrinja, napa…).
Starost med 5 in skoraj 25 let.
čak mal, 24.10.2022 ob 12:23
Jaz sploh vem ne, kje je najbližji serviser, pa imamo doma samo Gorenjeve stroje (pralni, sušilec, pomivalni, pečica, kuhališče, hladilnik, skrinja, napa…).
Starost med 5 in skoraj 25 let.
Imaš srečo. Saj jaz jo imam tudi, ampak z eno drugo znamko. Pa to še ne pomeni, da verjamem, da je ta znamka naj naj Zato mislim, da je naivno verjeti, da bodo stroji neke znamke delali super, stroji druge znamke v istem cenovnem rangu, pa ne. Kot je že nekdo zgoraj napisal: vse je neko kitajsko sranje, delano v istih tovarnah na podoben način, a potem gor napišejo Bosch, Gorenje ali kaj drugega, pa nima neke veze.
Kupujem najraje nemške znamke ( Siemens, AEG) prilagojene mojim potrebam, torej da ima določene funkcije, ki jih rabim, ki pa so: 5-letna garancija, čimveč kratkih programov, parno pranje, Aqua stop, da ne špara z vodo, inox kad bobna, možnost niveliranja vode. Dobro izkušnjo imam pa tudi s Smeg pralnim strojem, višjega srednjega cenovnega razreda. Z gorenjem v30ih letih gospodinjstva pa najslabše – veliko na servisu, še v času garancije.
Kupi si zps test pralnih strojev in izbiraj med tistimi, ki imajo tebi primerne funkcije najbolje ocenjene. Ali pa poglej ocene na mimovrste in ostalih portalih.
Imam Bosch pralni in Gorenje susilni stroj, pa se nekako nagibam k Boschu tudi za druge aparate. Susilni sicer ni primerljiv s pralnim, a je z njim nedvomno vec tezav, ceprav je mlajsi in se uporablja manj.
Vseeno to ne pomeni, da bi zdaj vzela tocno tega (oz novejsi model), pac pogledala bi, kaj v mojem cenovnem rangu in zahtevanih funkcijah je najboljse.