Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Pralni stroj ne dela/ne dobi vode

Pralni stroj ne dela/ne dobi vode

Imam nov pralni stroj, vse prilopljeno, ampak ne dela. Ko ga prižgem samo nekaj brni. Predvidevam, da je problem, ker ne dobi vode. Sem obračala za odpiranje in zapiranje vode na obe strani, vedno isti rezultat. Sem dala dol cev, spet odpirala vodo in sploh ne teče, sej predvidevam, da če to pipo odpreš, da voda prosto teče??? Tega namreč še nikoli nisem delala, ker ni bilo nikoli problema.
Kakšen predlog? Hladna voda sicer je v stanovanju, ker pomivalni stroj pa normalno dela.

Mogoče ima pipa za pralni stroj svoj ventil?

Prejšnji lastnik je rekel, da je samo zaprl vodo na pipi. Kje naj gledam za ta ventil?

Bi moral biti nekje blizu, na steni. Verjetno si ga medtem že našla in odprla.

odvij cev na pralnim strojem, in odpri vodo, da vidiš če priteče – nastavi kakšno posodo in pazi tam je sito za grobe delce……..

Prejšnji lastnik te mal fopa da je samo zaprl vodo!
pozabil je povedat da je zlomil plaszično ročko za odpiranje in sedaj se vrti v prazno!
Vzemi kombinirke etc
Seveda prej dol snemi plastično ročko.

Pri teh hokos pokus ventilih je pač tako!!!!

lep dan, A

Cveto, to imaš točno prav! Ker se je pipa vrtela v prazno, sem naredila kot si rekel, že takoj, ampak voda še kar ne teče. Sej odtegnit se mora tisto “palčko, ki štrli ven, a ne? Ok, jaz sem jo odtegnila do konca, več pa ne upam, ker verjetno to ne gre ravno na silo, gre ven za cca. pol centimetra.

Poskusi še v drugo smer.

Ne me hecat, probala v obe smeri, bi še v tretjo, če bi šlo 🙂

Tretja pa pomeni, da zamenjaš pipo…:)

Zdaj je pa najbolje, da pipo zapreš(da ne bo poplave)in najdeš ventil za to pipoGlede na to, da voda drugje teče, je nekje na poti do pipe za pralni stroj očitno še en ventil. In ga odpreš.

Evo problem je bil v pipi, ki je bila zmahana in je vodovodar popravil. Sedaj pa peremo kot nori :).
Hvala vsem za nasvete.

Zdravo, danes sem odprl pralni stroj, ko je opral in mi v trenutku ogromno vode se ulije na tla…kaj to pomeni?Centrifuga ne dela ali kaj???

New Report

Close