Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Pralni stroji – razlika v pranju Miele, Bosh, Aeg…

Pralni stroji – razlika v pranju Miele, Bosh, Aeg…

V kratkem bom verjetno morala kupit novi pralni stroj, do sedaj sem imela;

– star Gorenje

– Whirlpool

– Beco – katastrofa, pod garancijo menjava motorja na 1,5 leta

– Samsung – še dela ampak sumim da se nekaj dogaja z programi…

Od mojih izkušenj sta najbolje prala Gorenje in Whirlpool ta sta bila še kvalitetno narejena. Beco in Samsung pa ne vem no… to ni pranje je bolj varčevanje…zanima me, če ima – je imel kdo Miele pralni stroj in je imel pred ali po katero drugo znamko KAKŠNA JE RAZLIKA V PRANJU?

Vem, da je Miele drag in da se kao ne splača ampak mene zanima samo pranje ne cena.

AEG, Bosh primerjava pranja z drugimi znamkami?

Hvala!

mam miele prej gorenje. Na grobo najcenejši miele je od oka 1,5 cene najdažjega gorenja. Upraviči? da. Pere niti ne veš da pere, vse možnosti (število izpiranj, količina vode pri pranju, pri izpiranjih nabiješ do fula) daš do konca, da se peril pere v vodi (pere se tko al drgač, sam od viška ne boli glava pravijo). Maš še funkcije/načine pranja  od predpranj do nežnega pranja, allegrowsha, intenzivnega pranja itd….pride zlo prav

ga mam 4 leta in kap dol mi ni žal tistga jurčka. Ma pa gorenje brand ASKO ta pa je primerljiv z mieletom, tako po ceni, kot stroj kot tak. Samo glede na to da so delani tam kjer je delano navadno Gorenje imam (vsaj jaz) kanček nezaupanja. Sicer so stroji top, sam vseeno kje in kdo jih dela….

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

Stiri pralne stroje si imela v zivljenju. Koliko si pa stara.

Whitecow hvala za odgovor. A mi lahko zaupate kateri model imate? Za Asko še nisem slišala, bom malo pobrskala, se pa strinjam glede nezaupanja.

Odgovor na objavo uporabnika
September115, 16.09.2024 ob 20:52

Stiri pralne stroje si imela v zivljenju. Koliko si pa stara.

A je to pomembno? Namig: imam 31 let gorenjev pomivalni stroj brez enega popravila in je redno v uporabi.

Pred Miele-jevim pralnim strojem smo imeli Whirlpool, ki ni dočakal niti 6 let, pred tem še Gorenje, pa Bosch,… je razlika in to velika tako v kvaliteti samega stroja kot v kvaliteti pranja. Če in ko pa potrebuješ servis, je pa razlika tudi v kvaliteti ter odzivnosti le tega. Tako da jaz negativnih strani, razen začetne višje cene, ki se z leti amortizira, ne vidim. Pa ne pozabit dokupit 10 – letne dodatne garancije. Pa imamo njihov pralni, sušilni, pomivalni stroj, sesalec,…

Imam pralni stroj BOSCH, star 3 leta. Sranje od sranja. Tako varčuje z vodo, da ne vidim nivoja vode. Vsi programi so sprobani, vsi varčujejo z vodo. Pa napolnim samo slabo polovico stroja. Shit od Boscha.

Imam Miele pralni že 12 let. Sem zadovoljna. Imam Miele sušilni kakih 10 let. Še kar zadovoljna, včasih se mi zdi, da ne posuši čisto do konca, čeprav dam program “suho za v omaro”.

Pred pralnim Miele sem imela Candy in nikoli več. Belo mi je opral v sivo, črno je po pranju smrdelo, pisano ni opral niti najbolj nežnega madeža.

Mah. Sem pred dobrim letom vzel na hitro kar daewo pralni stroj z 8 kilskim bobnom. Ima še komande na gumbe, ne na dotik.😂 Paro in te pizdarije pa ima. In je čist dober, vsaj pere v vodi za razliko od drugih, ki na suho žvaljo cote. Pol pa koža srbi od kemije….eeeh.

Če je pa morda malo glasnejši od fensi dragih strojev, je pa itak v kleti v kurilnici, ga ne slišim. Za 5 let bo. Tolk ma garancije, prejšnji beko je tudi imel in takoj po petih letih mu je inverterski motor razteplo. Me je ponoči zbudilo, je bilo slišat kot da kak veliki dron pada ali letalo, čisto tako je tulilo, potem pa ponehalo, ni bilo BUM, sem čakal da bo buuuum.☝️😁

Tule je lepo prikazana razlika med različnimi proizvajalci: https://www.youtube.com/watch?v=bifOI4MbHVU

Problem pri vseh pralnih strojih je varčevanje z vodo zaradi eko teroristov. Potem ti pa ne izpere dovolj detergenta iz oblačil in dobiš alergijo ter izpuščaje. Ali pa perilo smrdi, še posebej temno, ker se namaka v stari umazani vodi. Tako, da obvezno dam vedno višji nivo vode.

Anonimno 6066, 16.09.2024 ob 21:38

Imam Miele pralni že 12 let. Sem zadovoljna. Imam Miele sušilni kakih 10 let. Še kar zadovoljna, včasih se mi zdi, da ne posuši čisto do konca, čeprav dam program “suho za v omaro”.

Pred pralnim Miele sem imela Candy in nikoli več. Belo mi je opral v sivo, črno je po pranju smrdelo, pisano ni opral niti najbolj nežnega madeža.

Če ti sušilec ne posuši do konca, probaj vse filtre oprati pa presesati, tudi tiste spodaj v podnožju. In to oba ne samo tistega v katerem je filter. Dvoje vratic imaš na podnožju, v enem je filter, ki ga je treba oprati vsake toliko časa, v drugem so pa lamele, ki jih je treba posesati, ker se “zabašejo” z kosmi iz sušilca. Vse to vpliva na sušenje. Tudi jaz nisem vedela za tega drugega dokler mi ni serviser povedal…

Imam LG pralni stroj star dobrih 15 let, in se ni bil na popravilu. Pere pa neverjetno lepo.

Mi smo po Gorenju kupili spet Gorenje, to je enih 2 leta nazaj. Pod garancijo se je tolikokrat pokvaril, da nocem niti vedeti, kako bo, ko se bo garancija iztekla. Gorenje ni vec to, kar je nekoc bilo. Tasca ima neki prastari Miele, ki je neunicljiv. Po moje je star 20+ let. Ampak vsi ti novi stroji niso vec narejeni za tako dolgo obdobje.

WCG 370 WPS

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

whitecow, 16.09.2024 ob 23:05

WCG 370 WPS

Ma, kaj ti pa je. Jaz sem dal 300 eur za stroj. Za ta dnar dobim 4.stroje.☝️ Ne rečem, da bi bila to ribiška palica in mašinca, tam se splača malo več dat, za stroj pa…😂😂😂

ŽAL NIČ NI VEČ KOT JE NEKOČ BILO. PA TUDI GORENJE NE.

Vem samo to, 16.09.2024 ob 21:27

Imam pralni stroj BOSCH, star 3 leta. Sranje od sranja. Tako varčuje z vodo, da ne vidim nivoja vode. Vsi programi so sprobani, vsi varčujejo z vodo. Pa napolnim samo slabo polovico stroja. Shit od Boscha.

moja vedno preko odprtine za prašek natoči pol bobna vode, pa se lahko bosch jebe s svojim ekološkim nategovanjem

Jaz ima Boscha. Mi občasno perilo trga. Če bi imela denar, takoj kupim drugega. Seviser je rekel, da za kaj takega še ni slišal in da gotovo kaj narobe naredim. Kaj lahko naredim narobe? V boben dam cunje, preverim, da ničesar ne priprem z vrati in perem. Mar obstaja kakšen poseben način vstavljanja perila v boben?

Pomivalni od Bosha je tudi sranje od sranja. Prej sem imela Siemensa in je pomival odlično, sedaj pa moram večino prej na roke pomiti… Tako da…

Loterija, teli stroji. Lahko se zafrkneš pri še tako dobri firmi. Tisti, ki ste finančno dobrostoječi, si vsaj lahko pomagate. Ostali pa nosimo posledice.

grof, 17.09.2024 ob 08:20

ŽAL NIČ NI VEČ KOT JE NEKOČ BILO. PA TUDI GORENJE NE.

Gorenje nikoli ni bil ravno nekaj. Le izbire ni bilo. Se spomnim, da je na gorenju stalno bilo treba menjavat gumo, pa črpalko in še kaj. Noben gorenje brez menjave delov ni zdržal 5, 10 let.

Doma imam beko ze 7.leto. Zdaj je zacel nekaj nagajat, ne dovaja vode, menda je to ventil. V sluzbi vedno kupimo beko in dela brez popravil 5 let, prrjsnji brez popravil vec kot 5 let. Ne kupim drugega. Pottebujem samo 3 programe-umazano na 40, 60, kuhanje in hiter program ko se mudi ali za pranje bolj cistih oblacil. Casi, ko smo imeli gorenje naprave za 20let, so mimo. Zivel kapitalizem in potrosnistvo.

Imam samsunga 2 leti in top pere.

Bosch Series 6 in nič drugega. Kot so zapisali zgoraj moraš obvezno izbrati višji nivo vode, ali prewash.

Anonimna521, 17.09.2024 ob 10:10

Doma imam beko ze 7.leto. Zdaj je zacel nekaj nagajat, ne dovaja vode, menda je to ventil. V sluzbi vedno kupimo beko in dela brez popravil 5 let, prrjsnji brez popravil vec kot 5 let. Ne kupim drugega. Pottebujem samo 3 programe-umazano na 40, 60, kuhanje in hiter program ko se mudi ali za pranje bolj cistih oblacil. Casi, ko smo imeli gorenje naprave za 20let, so mimo. Zivel kapitalizem in potrosnistvo.

Enako, dejansko uporabljam samo 3-4 programe. Imela Bekota skoraj 10 let  ( + 2 psa ) pral brez problemov. Na žalost je crknil ravno med korono in sem kupila, kar sem pač lahko dobila: Hoover. In zdaj čakam, da hudič crkne in grem po novega bekota. Oz kar bom takrat dobila glede na dimenzije, na mojo žalost. Vem pa nekaj, nikoli več Hoover, Candy ali Gorenje.

Hoover servis ti prvo parkat pošlje navodilo za pranje in te direktno obtoži, da si TI narobe pral, po parih mejlih se te usmilijo in pošljejo serviserja, ki te jasno prvo napizdi, da ne znaš prat.

Za ceno enega Mieleta lahko kupiš 3 top of the line Gorenjeve.

Let that sink in. In večina ki vas kurca tukaj Gorenje, ste kupili nek spodnji rang stroja za 250€, potem pa Mieleta in vas je na rit vrglo kaj vse se da nastavit. En Gorenjev za 700€ ima vse kar ima Miele. In lahko kupite 3, torej imate za isto ceno stroje za 15 let, če rečemo da bo po izteku garancije crknil… Bo Miele delal 15 let? Dvomim.

Ne bluzim, 17.09.2024 ob 12:50

Za ceno enega Mieleta lahko kupiš 3 top of the line Gorenjeve.

Let that sink in. In večina ki vas kurca tukaj Gorenje, ste kupili nek spodnji rang stroja za 250€, potem pa Mieleta in vas je na rit vrglo kaj vse se da nastavit. En Gorenjev za 700€ ima vse kar ima Miele. In lahko kupite 3, torej imate za isto ceno stroje za 15 let, če rečemo da bo po izteku garancije crknil… Bo Miele delal 15 let? Dvomim.

Vsak po svoje. Pranje cot samo po sebi ni nek zahteven tehnološki podvig. Taki, ki ima bele cote sive kot piše ena zgoraj, tako noben stroj ne bo pomagal.

Ljudje smo pač različni. Eni bodo dal na stroj več, ker se jim zdi fajn imet tak stroj in kaj drugo ni tako pomembno. Spet drugi pa na kaj drugega. Saj imajo nekateri tudi ekstra drage kuhinje, pa sploh ne kuhajo doma.😁

New Report

Close