Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Pralni stroji – razlika v pranju Miele, Bosh, Aeg…

Pralni stroji – razlika v pranju Miele, Bosh, Aeg…

Odgovor na objavo uporabnika
Ne bluzim, 17.09.2024 ob 12:50

Za ceno enega Mieleta lahko kupiš 3 top of the line Gorenjeve.

Let that sink in. In večina ki vas kurca tukaj Gorenje, ste kupili nek spodnji rang stroja za 250€, potem pa Mieleta in vas je na rit vrglo kaj vse se da nastavit. En Gorenjev za 700€ ima vse kar ima Miele. In lahko kupite 3, torej imate za isto ceno stroje za 15 let, če rečemo da bo po izteku garancije crknil… Bo Miele delal 15 let? Dvomim.

To se zavedam ampak meni je point v samem pranju perila zdaj imam 6 let star Samsung, ki je stal 600+€ pa z samim pranjem nisem zadovoljna kot nisem bila z becotom. In ne da se mi več vaske nekaj let navajat na novi stroj…

Vtaknite si nekam te BECOTE,  SAMSUNGE in GORENJA

Vsi novi po spisku danes perejo s premalo vode!

Smrdi perilo vsako!

Ogromno ciklov dodatno porabimo pri BECU da sploh ven izberemo tud minimalno količino praška ali tekočega sredstva!!!!!!!

Teksa, 17.09.2024 ob 12:59

To se zavedam ampak meni je point v samem pranju perila zdaj imam 6 let star Samsung, ki je stal 600+€ pa z samim pranjem nisem zadovoljna kot nisem bila z becotom. In ne da se mi več vaske nekaj let navajat na novi stroj…

Saj tud z nobenim ne boš. Je treba prašek dat not kot se spodobi, da ne bodo cote zaprane. Pa kak trdovraten flek prej namočit in podrgnit, veš?☝️😁

martin122, 17.09.2024 ob 09:21

Vem samo to, 16.09.2024 ob 21:27

Imam pralni stroj BOSCH, star 3 leta. Sranje od sranja. Tako varčuje z vodo, da ne vidim nivoja vode. Vsi programi so sprobani, vsi varčujejo z vodo. Pa napolnim samo slabo polovico stroja. Shit od Boscha.

moja vedno preko odprtine za prašek natoči pol bobna vode, pa se lahko bosch jebe s svojim ekološkim nategovanjem

Tudi jaz občasno dolivam vodo, ker stroj nima opcije višji nivo vode…

modrivrag, 17.09.2024 ob 13:03

Saj tud z nobenim ne boš. Je treba prašek dat not kot se spodobi, da ne bodo cote zaprane. Pa kak trdovraten flek prej namočit in podrgnit, veš?☝️😁

ah ja, naj ti razložim moj stroj obrne perilo levo in desno potem stoji za en obrat časa in tako se nadaljuje na bombaž programu med ciklom pranja celih 5  min, če ne več – nisem štopala, ne obrne perila in to vsaj 2x. Dejansko iščem stroj ki večino časa pere oz obrača perilo ne da skoraj pol časa stoji. In če bom za to dala 1000€+ bom jih pača dala.

Moj prejšnji Miele je delal še več kot 15 let. In ko se je pokvaril sem kupila novega…Miele-jevega. S 10-letno podaljšano garancijo.

Samsung pere solidno, se mi zdi, pa da ma že mal iztrošene amortizerje. Garancije mamo 7let. Iskali stroj G class, da pere v vodi. Ta ma vsaj funkcijo dodajanja vode, da se pri pranju pol tudi vidi v šipci od bobna.

Gospodinje rade pozabljajo dati duplo količino praška, (kakor je narisano na kartončku, kjer je doziranje še za partijske, 4,5-5kg stroje), če je stroj 9kg….pol pa je kar je.

Zanussi pred njim je pral 20 let.

Nekoč Gorenje International je pral 18 let doma in nato 7 na vikendu.

Jaz sem imela 15 let Wirhpool, sedaj pa AEG. Moja mama pa ima Miele in ima sedaj skoz nekaj v okvari! Oziroma po 5 letih, ko ni bil več v garanciji se je najprej posvetila ena lučka, servis je bil ful drag, potem po 1 mesecu spet druga lučka, spet drag servis…. Serviser je v 1 letu bil pri njej 4x na koncu ji je svetoval, da naj zamenja pralni stroj.

Izkušnje so pač različne, odvisno na katero serijo naletiš. Miele pa ga ni poceni. Žal.

Jaz sem bila tako z Wirpool zadovoljna, kot sem sedaj z AEG. Imam sušilec in pralni stroj in z obema zadovoljna. Sedaj že 4 leto in super laufa vse. imam tudi na obeh polno programov, ampak jaz vedno uporabljam ene in iste neke 3 programe, that’s it. 🙂

res je gorenje za 700 € ma vse kar ma miele…z izjemo kvalitete. Miele ma tud to, gorenje žal ne. Asko mogoče, amapk ask je spet 3x cene Gorenja.

pa ni fora v nastavitvah, amapk da pere v vodi, opere, se ne kvari pa da maš tisto kar rabš (kako predpranje, dodatno izbiranje, pa kaka funckija če je kaj bolj usrano)

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

whitecow, 17.09.2024 ob 19:52

res je gorenje za 700 € ma vse kar ma miele…z izjemo kvalitete. Miele ma tud to, gorenje žal ne. Asko mogoče, amapk ask je spet 3x cene Gorenja.

pa ni fora v nastavitvah, amapk da pere v vodi, opere, se ne kvari pa da maš tisto kar rabš (kako predpranje, dodatno izbiranje, pa kaka funckija če je kaj bolj usrano)

To ima danes čisto vsak stroj

Zdaj ga pa že pališ. Gre samo zato, da kupiš tak stroj za dušo. Rabiš ga ne in cot nimaš nič čistejših.☝️😁

A mi lahko napises prosim malo vec informacij o tem pralnem stroju, ki ga imas ti? Koliko kg je, pere z dovolj vode? Cena me ne zanima, bi pa vsekakor poguglala vec o njem. Baje si ga kupil v Italiji, ce se ne motim? Enkrat si pisal o tem.

Hvala ti

Hej whitecow, 17.09.2024 ob 20:16

A mi lahko napises prosim malo vec informacij o tem pralnem stroju, ki ga imas ti? Koliko kg je, pere z dovolj vode? Cena me ne zanima, bi pa vsekakor poguglala vec o njem. Baje si ga kupil v Italiji, ce se ne motim? Enkrat si pisal o tem.

Hvala ti

Njegov stroj je star že štiri leta. Od takrat so se modeli že krepko zamenjali. Na njihovi spletni strani si poglej kateri modeli so trenutno na razpolago, ter kakšne so njihove lastnosti in cene. Ali pa se odpelji v Ljubljano ali Maribor v Galerijo Miele pa ti bodo vse podrobno razložili saj imajo čisto vse modele aparatov razstavljene in tudi priklopljene tako da ti lahko tudi praktično pokažejo kako le ti delujejo.

9 kg, z vodo ne špara, maš kar nekaj uporabnih funkcij (predpranja, allegrowash, nežno, intenzivno pranje, tako da si lahko način pranja sam izbereš.  NIma pa dosage assistenta torenj nima priklopa za njihova čistila.)  cena ..ja čez tisočaka takrat  oz malenkost čez.  Danes kolikor sem gledal  nekaj stotakov čez tisočaka. Kupljen je bil pri mizarstvu Zupanc, miele je v sosednji Italiji še dražje.

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

whitecow, 17.09.2024 ob 21:58

9 kg, z vodo ne špara, maš kar nekaj uporabnih funkcij (predpranja, allegrowash, nežno, intenzivno pranje, tako da si lahko način pranja sam izbereš.  NIma pa dosage assistenta torenj nima priklopa za njihova čistila.)  cena ..ja čez tisočaka takrat  oz malenkost čez.  Danes kolikor sem gledal  nekaj stotakov čez tisočaka. Kupljen je bil pri mizarstvu Zupanc, miele je v sosednji Italiji še dražje.

Hvala. Kaj pomeni to: “NIma pa dosage assistenta torenj nima priklopa za njihova čistila.”? Tega ne razumem.

Hej whitecow, 17.09.2024 ob 22:16

Hvala. Kaj pomeni to: “NIma pa dosage assistenta torenj nima priklopa za njihova čistila.”? Tega ne razumem.

Nima autodos sistema kar moj štiri leta star pralni stroj ima. To je njihov patentiran dozirnik za pralna sredstva, ki  se dozirajo preko pralnih kartuš. Zelo priročna ter uporabna zadeva.

Anonimno 3279, 17.09.2024 ob 21:01

Njegov stroj je star že štiri leta. Od takrat so se modeli že krepko zamenjali. Na njihovi spletni strani si poglej kateri modeli so trenutno na razpolago, ter kakšne so njihove lastnosti in cene. Ali pa se odpelji v Ljubljano ali Maribor v Galerijo Miele pa ti bodo vse podrobno razložili saj imajo čisto vse modele aparatov razstavljene in tudi priklopljene tako da ti lahko tudi praktično pokažejo kako le ti delujejo.

Res odsvetujem slovenski Miele servis.  Iz izkušenj. Dva aparata v roku 10 let, niso popravili, le še bolj pokvarili.

Na koncu samo svetujejo nov aparat za bedastih 10% popusta, za prihod in ugotovitev pa itak plačaš 76 EUR, in pstane le 5%  popusta.

Če se le da kupi Miele v Avstriji. Zna biti ceneje, prav tako njihovi praški.

Kako v Samsunga dodate vodo? Ne izteče ven? Kdaj jo dodate?

Teksa, 16.09.2024 ob 21:10

September115, 16.09.2024 ob 20:52

Stiri pralne stroje si imela v zivljenju. Koliko si pa stara.

A je to pomembno? Namig: imam 31 let gorenjev pomivalni stroj brez enega popravila in je redno v uporabi.

Ene 90 menda…

Povprečen Janez in Jože še vedno verjameta v kakovost “made in Germany”, ki je že 30 let ni več in je nikoli ne bo.

Če so premijske nemške avto znamke ratale hudo pokvarljive in precenjene kante, zakaj bi bilo z belo tehniko drugače.

Mi običajno kupujemo stroj, ki ima v akciji podaljšano garancijo 5 ali 7 let. Ponavadi zdrži še eno dodatno leto, potem pa nabavimo novega. Wheerpool, Candy, zdaj Hoover. Cene so bile predkoronske cca 400-500 eur.

Z vsemi smo bili zadovoljni, še posebej s trenutnim Hooverjem. Lepo pere, tiho deluje, vode je dovolj, vse OK.

Ozkušnje miee, 18.09.2024 ob 12:12

Res odsvetujem slovenski Miele servis.  Iz izkušenj. Dva aparata v roku 10 let, niso popravili, le še bolj pokvarili.

Na koncu samo svetujejo nov aparat za bedastih 10% popusta, za prihod in ugotovitev pa itak plačaš 76 EUR, in pstane le 5%  popusta.

Če se le da kupi Miele v Avstriji. Zna biti ceneje, prav tako njihovi praški.

Imam opravka s slovenskim Miele servisom že cca 20 let pa nimam ene slabe izkušnje z njimi. Pa se je zamenjalo že kar nekaj serviserjev. Pa tudi nekaj obiskov le teh se je nabralo, največ je bila kriva za to naša trda voda, ki ni prijazna do strojev.

S slovenskim Miele servisom imamo zelo dobre in zelo slabe izkušnje, odvisno od serviserja, s samim podjetjem pa dobre. Nekaj različnih znamk smo že imeli in Miele stroj pere najbolje (sem zelo sitna glede tega in veliko peremo). Imamo stroj brez “kartuše” za prašek. To je naš drugi Miele pralni stroj, kupljen v Sloveniji,  prvi je bil kupljen v Avstriji in je delal le kakšna 4 leta.  Imamo tudi sučilec Miele, star okoli 10 let, suši ogromno, nekaj čivka že vsaj 2 leti, pa še kar dela in pusuši še vedno lepo. Če bi kupovala sedaj in ne bi rabila gledati na ceno bi spet vzela pralni in sušilni stroj Miele.

Mielka, 18.09.2024 ob 15:41

S slovenskim Miele servisom imamo zelo dobre in zelo slabe izkušnje, odvisno od serviserja, s samim podjetjem pa dobre. Nekaj različnih znamk smo že imeli in Miele stroj pere najbolje (sem zelo sitna glede tega in veliko peremo). Imamo stroj brez “kartuše” za prašek. To je naš drugi Miele pralni stroj, kupljen v Sloveniji,  prvi je bil kupljen v Avstriji in je delal le kakšna 4 leta.  Imamo tudi sučilec Miele, star okoli 10 let, suši ogromno, nekaj čivka že vsaj 2 leti, pa še kar dela in pusuši še vedno lepo. Če bi kupovala sedaj in ne bi rabila gledati na ceno bi spet vzela pralni in sušilni stroj Miele.

S tem se ni za hvaliti. Včasih je bil miele nepokvarljiv, da imaš pa toliko opravka s servisom v 2o letih pa hvala, kar imej ga!

6 kartuš v Avstriji stane 71,90 EUR, v Sloveniji 100,90 EUR. Koga imajo za norca?

Razlika v ceni, 18.09.2024 ob 18:44

6 kartuš v Avstriji stane 71,90 EUR, v Sloveniji 100,90 EUR. Koga imajo za norca?

Kake kartuše???

New Report

Close