Pralni stroji – razlika v pranju Miele, Bosh, Aeg…
v večini vem, da so odgovori nori, tipično za bedake, ki i,mate sprane možgane od vse te elektronike, ki vam jo vsiljujejo pa nekih modernih izrazov beri nategovanja podolgem in počez.
vsi ti pralni stroji ne operejo perila nič bolje, kot 50 let star pralni stroj gorenje, da se zaščitim bom dejal, no mogoče ene 10 procent bolje. Boben je boben in fizična sila je ista k pr 50 let starmu stroju ali pa nekemu novemu. Bistvena razlika v prid starih mehaničnih strojev brez elektronike je v tem, da ti novi perejo skoraj na suho. Ko dam kapulo v stroj ta ostane ves čas ali večino časa na gumi in jo v stroj sploh ne potegne, saj vode ni dovolj, kar pomeni, da je učinek pranja nikakav, dosti slabši, kot pri stroju gorenje starem 50 let. Isto prašek, ki ga vržem direkt v boben, ostane neporabljen.Vprašanje, kako se opere umazano perilo brez praška. Vsi pralni so isti šparajo z vodo. A ti k doma pofukaš babo jo na suho al na mokro, to sem jaz klical na gorenje pa vprašal tistega, k se je oglasil. Da ne govorimo o elektroniki, noben novi stroj mi ni zdržal več k par let, peremo pa vsaj dvakrat na dan. Zdej imam dva, v katere dolivam vodo s kanto za zalivanje, vsaj eno polno kanto na vsako pranje. Beda totalna. Manj se gonite pa bo manj panžev in manj porabe vode. Vi bi se pa podili kot podgane v nedogled, do kok milijard, a do sto, kje je meja, pol boste pa na vodi za pralne pa pomivalne šparali. Dok vas bo 8 milijard noben še tak šaproven stroj ne bo dovolj, da planet rešite.
whitecow, 18.09.2024 ob 20:26
tekoči detergenti namnjenei autodos sistemu. jaz tega zanalašč nisem hotel met na stroju ker potem odpadejo “navadni” detergenti, poleg tega si omejen z izbiro detergentov pri kartušah.
To pa res ni res da če imaš stroj s funkcijo twindos ne moreš uporabljati navadnih detergentov. Pri vsakem pranju označiš ali naj stroj uporablja twindos ali naj dozira iz predala za detergent.
Kakšne kartuše??, 18.09.2024 ob 19:40
Razlika v ceni, 18.09.2024 ob 18:44
6 kartuš v Avstriji stane 71,90 EUR, v Sloveniji 100,90 EUR. Koga imajo za norca?
Kake kartuše???
Kartuše s tekočimi pralnimi praški za autodos – avtomatsko doziranje. To pomeni, da stroj sam dozira detergent, glede na program in nastavitve. Vsak autodos pralni stroj Miele ima dve kartuši.
Lahko pere z navadnim praškom, tekočim, v prahu, z posebnimi kapsulami ali z avtomatskim doziranjem.
Anonimno 6066, 16.09.2024 ob 21:38
Imam Miele pralni že 12 let. Sem zadovoljna. Imam Miele sušilni kakih 10 let. Še kar zadovoljna, včasih se mi zdi, da ne posuši čisto do konca, čeprav dam program “suho za v omaro”.
Pred pralnim Miele sem imela Candy in nikoli več. Belo mi je opral v sivo, črno je po pranju smrdelo, pisano ni opral niti najbolj nežnega madeža.
- Tudi jaz. Stran od candy
Dodajanje vode, 18.09.2024 ob 14:01
Kako v Samsunga dodate vodo? Ne izteče ven? Kdaj jo dodate?
Ko stroj napolni svojo količino vode dolijem v na pol odprt predal vodo. Z največ vode pa pere program za posteljnino ima pa max 40 stopinj in 800 centrifuge tako da če uporabim ta program na koncu še dam posebej na višjo centrifugo.
whitecow, 17.09.2024 ob 19:52
Ne bluzim, 17.09.2024 ob 12:50
Za ceno enega Mieleta lahko kupiš 3 top of the line Gorenjeve.
Let that sink in. In večina ki vas kurca tukaj Gorenje, ste kupili nek spodnji rang stroja za 250€, potem pa Mieleta in vas je na rit vrglo kaj vse se da nastavit. En Gorenjev za 700€ ima vse kar ima Miele. In lahko kupite 3, torej imate za isto ceno stroje za 15 let, če rečemo da bo po izteku garancije crknil… Bo Miele delal 15 let? Dvomim.
res je gorenje za 700 € ma vse kar ma miele…z izjemo kvalitete. Miele ma tud to, gorenje žal ne. Asko mogoče, amapk ask je spet 3x cene Gorenja.
pa ni fora v nastavitvah, amapk da pere v vodi, opere, se ne kvari pa da maš tisto kar rabš (kako predpranje, dodatno izbiranje, pa kaka funckija če je kaj bolj usrano)
Sem danes šla v trogovino in povprašala za Asko. To je podjetje iz Švedske, ki izdeluje v bivših prostorih od gorenja stroje. Priznam zanimivi stroji, nimajo gume ob bobnu ampak zunaj na vratih in zanimivo pranje – vrata stroja se med pranjem premikajo najcenejši je 1150€.
norih odgovorrov sploh ne berem, 18.09.2024 ob 20:22
v večini vem, da so odgovori nori, tipično za bedake, ki i,mate sprane možgane od vse te elektronike, ki vam jo vsiljujejo pa nekih modernih izrazov beri nategovanja podolgem in počez.
vsi ti pralni stroji ne operejo perila nič bolje, kot 50 let star pralni stroj gorenje, da se zaščitim bom dejal, no mogoče ene 10 procent bolje. Boben je boben in fizična sila je ista k pr 50 let starmu stroju ali pa nekemu novemu. Bistvena razlika v prid starih mehaničnih strojev brez elektronike je v tem, da ti novi perejo skoraj na suho. Ko dam kapulo v stroj ta ostane ves čas ali večino časa na gumi in jo v stroj sploh ne potegne, saj vode ni dovolj, kar pomeni, da je učinek pranja nikakav, dosti slabši, kot pri stroju gorenje starem 50 let. Isto prašek, ki ga vržem direkt v boben, ostane neporabljen.Vprašanje, kako se opere umazano perilo brez praška. Vsi pralni so isti šparajo z vodo. A ti k doma pofukaš babo jo na suho al na mokro, to sem jaz klical na gorenje pa vprašal tistega, k se je oglasil. Da ne govorimo o elektroniki, noben novi stroj mi ni zdržal več k par let, peremo pa vsaj dvakrat na dan. Zdej imam dva, v katere dolivam vodo s kanto za zalivanje, vsaj eno polno kanto na vsako pranje. Beda totalna. Manj se gonite pa bo manj panžev in manj porabe vode. Vi bi se pa podili kot podgane v nedogled, do kok milijard, a do sto, kje je meja, pol boste pa na vodi za pralne pa pomivalne šparali. Dok vas bo 8 milijard noben še tak šaproven stroj ne bo dovolj, da planet rešite.
Točno tako kot si npisal. K sreči moj stroj ne pere z tako malo vode. Imamo pa na firmi star mehanski gorenjev stroj in je ni primerjave z temi novejšimi.
Hehhh, 18.09.2024 ob 14:04
Teksa, 16.09.2024 ob 21:10
September115, 16.09.2024 ob 20:52
Stiri pralne stroje si imela v zivljenju. Koliko si pa stara.
A je to pomembno? Namig: imam 31 let gorenjev pomivalni stroj brez enega popravila in je redno v uporabi.
Ene 90 menda…
hahahaha do takrat bo še veliko vode preteklo
Do 15 let nazaj sem imel vse gospodinjske aparate Gorenje. Potem pa se je naenkrat vse spremenilo. Nov pomivalni stroj (najdražji Gorenje) nikakor ni opral posode, nova pečica pekla spodaj, zgoraj ne. 3 x na servisu v 1 mesecu, vsakokrat še slabše. Sem stroj šenkal sosedu za posode za živali, pečico pa v smeti. Gorenju poslal pismo in jih poslal v maloro, niti odgovorili niso. Čudno, kajne :). , kupil Bosch in dela vse ko šus. Vsi aparati so zdaj Bosch in nobenega problema niti servisev. Hladilnik pa ARISTON že dvajset let in hudič noče crknit, ker imajo tako lepe nove
Jaz sem z novim strojem zelo nezadovoljna, kot marsikdo. Imam Hoover 10 kg, 1400 obratov, 3 leta star
Gotovo je že kdo opazil da novi stroji so vsi narejeni po istem kopitu . Morda je kaka znamka strojev ki se vedno pere v “vodi”. Realno perejo na suho. Jaz sem zelo precizna pri teh rečeh in sem se prepričala na lastne oči. Program bombaž 2 uri na 60 stopinj (poln boben 3/4), 2 žlici pralnega praška ( to znaša cca 28 g praška). Na prašku piše da za 4 do 5 kg perila naj bi potrebovala 50 g praška?! Pralni stroj ni spral niti 28 g praška, kaj šele 50.
Po pranju sem naredila dodatno izpiranje ki traja 30 minut (3 izpiranja, 3 centrifuge). Boljše da ne povem koliko praška je bilo na robu bobna. Grozljivka. Mislim da večina ljudi ne pogleda kaj se dogaja zadnjih 15 minut pranja.
Etikete na praških so bile narejene za stroje ki so dodajali pol bobna vode,ne za stroje ki perilo samo poškropijo. To perilo we cmari samo v prašku in je realno izprano v zadnjih treh izpiranjih.
Po logiki bi morala uporabiti (da je voda na koncu popolnoma čista) 14 g praška,ne 50 kot piše recimo na prašku Dash.
Sam serviser mi je rekel da oni doma dolivajo dodatno vodo v posodico od praška. Oxitno nisem edina ki sem opazila da se perilo sploh ne opere in toliko manj normalno spere.
Zgodba o varčevanju z vodo je samo ena velika neumnost in laž. Tukaj se porabi veliko več vode in elektrike ker je treba perilo dostojno sprati. Gotovo ni zdravo imeti usedline praška na koži. Ko ta crkne bom dosti bolj previdna kateri pralni stroj ima program z pol bobna vode!
Enak problem.
Pri pralnem stroju Beku moram velikokrat dobivati vode, a žal to zazna in jo sam izlije stran in večinoma časa perilo na suho obrača in to levo pa desnoOgromno pene je notri vedno.
Včasih perem na 90 *C samo zato, da sploh spravim iz pralnega stroja vse to pralno sredstvo.
Če Miele pere z več vode, pa veste vi, lastniki.
Da ne govorim o srbenju zaradi pranja s premalo vode. Zato peremo samo še s FROSCHEM.
Tud 9 kg ta Beko ne spravi notr kvečjemu 6 kg.
Ta Beko je stal 450 eur. In rekli so da je to ok in da ne rabiš dražjega.
Včasih, ko je Gorenje delal kvaliteto, smo imeli tega.
Zdaj Miele, kupili najcenejšega pred 5 leti, mislim da je bil nekaj čez jurja. Peremo 2x dnevno, ker imamo apartmaje za turiste.
Dela 100% kot ura.
Od takrat naprej kupujemo vse Miele. Je mal dražje, ampak raje kupim 1x kvaliteto, kot se jeb*** s serviserji.
Ne vem, kaj ti peres, ampak meni je Beko super stroj, nastimam lahko vse zivo, tudi dodatna izpiranja in nivo vode, pa ze v osnovi Beko uporabi vec vode kot drugi pralni stroji.
Moje perilo je cisto, belo je blescece belo, cetudi je oblacilo staro 10 in vec let, na splosno so moja oblacila v povprecju starejsa od 10 let, tudi 20 marsikatero, pa so barve ohranjene.
Moj prvi stroj je bil Whirpool, odlicen stroj, a zal takih ne delajo vec.
Ko sem lani kupovala nov stroj, sem gledala tudi drazje, 1.500-2.000€, pa so mi prodajalci rekli, da ni receno, da bodo delali vec kot 10 let in da je za vse znamke problem servis, zato sem se spet odlocila za Beko.
Ja, stara sem cez 50 in to je moj tretji stroj.
grof, 17.09.2024 ob 08:20
ŽAL NIČ NI VEČ KOT JE NEKOČ BILO. PA TUDI GORENJE NE.
Zato pa nas je vsako leto več takih, ki smo, kolikor se da, VINTAGE…
Imam 32 let star pretočni bojler Junkers. Brez okvar samo redno čiščenje kamna .
Kupujem 45 let star japonski boombox (prenosni radio s kasetofonom), teža 12 kg! Cena, odvisna od ohranjenosti od 500 do 1.500 evrov.
Nosim 40 let star Mura suknjič. Je kot nov, blago se NE zmečka, tudi če se nanj vsedeš…
In na kolesu nosim čelado, ki sicer ni stara 40 let, ima pa velik napis: RETRO…
Živela leta 1970 do 1990!!!