pralno-sušilni stroj
Kako se obnese pralno-sušilni stroj v enem? Gotovo ima katera izkušnje, je v redu, kaj so slabosti? In če ja, kateri? Berem in slišim, da je bolje, da sta pralec in sušilec ločena, ampak imam tako situacijo(beri: zelo majhno kopalnico), da bi rajši imela to v enem…Če postavim pralni stroj z globino 52 in nanj sušilec z globino 46 cm(pa sta to manjši dimenzijo kot običajno) bo kopalnica zapolnjena, skoraj do stropa… če pa bi bil en strjoj, pa vsaj zgledalo malo bolje. Ni pa variante, da se stroj postavi v kuhinjo, tako, da……
Torej prosim, mnenja!
jaz bi gledal kake hotpoint aristone. cenovno niso nek bavbav so pa okej. Dodaj še kakega indesita (ista familija samo rangi malce drugačni). beko nima glih neke izbire, bosch zna biti (pre)zabeljen. Glej porabo vode!!
Sem pa zaseldil da so nekateri tudi s samsungovimi pralnosušilnimi stroji več kot zadovoljni
malo poglej na mediaworld.it, mediamarkt.at ali de, saturn. at
Smo ga imeli v dveh stanovanjih, dve različni znamki. Oboje je bilo zanič – zanič pranje in zanič sušenje:-/ Zmečkano perilo, slab vonj, deformirane tkanine, nikoli posušeno do konca. Tega mogoče niti ne opaziš, dokler ne vidiš rezultata zares dobrega pralnega in sušilnega stroja. Aja, pa vedno mi je šlo na živce, da nisem mogla prati zaporednih strojev, ker je pač vmes sušil eno žehto.
Mi smo se po sedmih, osmih letih (nekaj takega) ravno poslovili od našega pralno-sušilnega Candya.
Glede pranja smo bili z njim zadovolji, glede sušenja pa niti slučajno. Vse preveč zmečkano, tako da smo sušili res samo v skrajnem primeru. Pralno-sušilni stroji imajo drugačno tehnologijo sušenja kot samostojini sušilci, zato je učinklovitost precej slabša, pa tudi poraba vode in energije je precej višja.
Ker smo sušili samo nekajkrat na leto, smo sedaj kupili samo pralni stroj. Sušilec pa nadomestili z razvlažilnikom, ki ravno tako hitro posuši perilo.
Jaz sem pa kupila vsakega posebej, čeprav imam minimalistično kopalnico; sušilca sem dala kar v spalnico za vrata. Mi ni žal…ker je perilo oprano in posušeno super, pa še zaporedoma lahko perem in sušim. Imam pa kondenzacijski sušilec; ne rabiš zanj nič drugega kot električno vtičnico. Lahko ga postaviš kamorkoli….
tudi jaz razmišljam o pralno-sušilnem.
čez nekaj mesecev se selimo v hišo in kljub temu, da bi imela prostor za oboje v novi kopalnici, že sedaj razmišljam, da bi raje kupila 2v1. ampak se nagibam k nečemu res dobremu. zdaj imam vsako posebej in 3x manjšo kopalnico, oboje Gorenje pa nisem zadovoljna.
Razmišljam, da bi reskirala za Mielle, pogojno še Samsung ali Siemens. Kakšne izkušnje s temi pralno-sušilnimi stroji?
Večina piše, naj raje kupi pralni in sušilni stroj ločeno. Pa vas ni vprašala za mnenje kaj je bolje. Meni se je odlično obnesel pralno-sušilni stroj Candy. Daš zvečer prat pol stroja in imaš zjutraj suho in še likati ni treba. Neprecenljivo! Sploh ni res, da perilo ni suho in da je zmečkano! Svetujem ji, da kupi pralno- sušilni stroj Samsung.
Tisti, ki jamrajo, da kombinirani aparat slabo pere in suši, so verjetno kupili najcenejši klump, ki se je prodajal v lokalnem supermarketu.
pri nas doma imamo kombinirani Candy iz razreda 500-600 evrov. Dela odlično. Perilo je brezhibno oprano. Pri sušenju pa je zelo pomembno samo to, da sušiš pol manj perila, kot si ga opral. Sicer gre tudi cel stroj sušiti, vendar boš ven dobil perilo tako zmečkano, kot bi ga potegnil kravi iz riti. Slednje je smiselno za kakšno pranje in sušenje vzglavnikov, kovtrov ipd.
če pa sušiš samo par kilogramov perila (namesto 8 ali 9 kg, kolikor so danes kapacitete sodobnih strojev), bo pa lepo posušeno in prav nič zmečkano.
Tako da ne vidim smisla v kupovanju ločenih strojev, sploh, če imaš majhno kopalnico.
Še to – to je naš tretji pralno-sušilni stroj. Prvi, indesit, je bil kakovostno slab (ker je bil najcenejši klump iz lokalnega supermarketa). Drugi, candy, je zdržal 10+ let in umrl zaradi strojeloma, saj bi bilo popravilo dražje od novega. Tretji je spet candy, že par let lepo pere in suši.
Nimam in ne morem komentirati pralnosušilnega stroja. Imam pa mnenje, da je ločen sušilni stroj vsekakor boljša izbira. Mi imamo kondenzacijskega Bosch. Še malo o izkušnjah, dela ok, potrebno je pa redno čistiti kondenzator in notranjost kjer je nameščen. Po 6 letih se mi je prvič pojavila napaka posoda prepolna. Razlog so mokra vlakna pred črpalko v eni manjši posodi. Črpalka sama in cev so bile čiste.Očistil z večjim posegom v stroj in dela zopet b.p.
Ne glej na videz v kopalnici ampak na uporabnost. Pa dobro se odloči.
No, mi imamo že skoraj dvajset let kombiniranega Electroluxa in sem super zadovoljna z njim. Problem je v tem, ker takih verjetno ne dobiš več. Bil je en najdražjih modelov, kar se jih je takrat dobilo, dela še danes bp. In ja, pranje in sušenje lahko primerjam z ločenimi, ker imam na vikendu ločena in ni opazne razlike. Skratka, jaz sem zadovoljna, ampak ne vem, če tako dober stroj danes še dobiš :-/
Pozdravljeni.
berem in berem eni tako, drugi drugače.
Moram deliti tudi svojo izkušnjo. Moj pralno-sušilni Candy stroj je zdržal 25 let in brezhibno delal mega dobro, tako pral kot sušil. Dobro opral in dobro sušil, a le pol perila na enkrat kot je pač velevalo navodilo. Tega sem se držala in kar jokam za njim, ker mi je tako brezhibno služil. Nikoli se ni pokvril v teh letih. Sem se držala vseh navodil in mi je vse zahvalno vračal. Ni bil potrošen in tudi pri sušenju ni zmečkal perila, razen kadar sem pretiravala in sušila po nepotrebnem do konca. Cena je bila srednja navzgor, a ne najdražja. Zdaj sem se z vso zahvalnostjo poslovila od njega, ker mi je tako dolgo brezhibno služil.
Škoda, da več ne delajo takih. Grem zdaj na Gorenje, upam, da mi bo tudi njihov stroj dobro služil.
Lisa 21
moja izkušnja, 03.09.2019 ob 17:04
Smo ga imeli v dveh stanovanjih, dve različni znamki. Oboje je bilo zanič – zanič pranje in zanič sušenje:-/ Zmečkano perilo, slab vonj, deformirane tkanine, nikoli posušeno do konca. Tega mogoče niti ne opaziš, dokler ne vidiš rezultata zares dobrega pralnega in sušilnega stroja. Aja, pa vedno mi je šlo na živce, da nisem mogla prati zaporednih strojev, ker je pač vmes sušil eno žehto.
Se podpišem.
Vzami ločeni napravi.