prameni – koliko hidrogena
Z veseljem berem vaše odgovore, upam, da boste odgovorili tudi meni.
Imam kratke lase, ki bi jih rada puščala rasti. Imam blond pramene, osnovna barva mojih las pa je temno blond (tako pravi moja frizerka). Ker si želim pramene le toliko vidne, da mi popestrijo videz, ne pa močno vidne sem frizerki to tudi povedala. Ko pa sem bila suha sem bila preveč blond, enostavno preveč je bilo kričeče. Drugače me je frizerka dala pod savno (neke vrste hauba), češ, da bolj prime. Je mogoče to razlog za tako močne pramene? Zanima me koliko % hidrogena naj frizerka uporabi? Naj še povem, da ima kolegica malo temnejše lase kot jaz in ji je druga frizerka naredila pramene take, da se je lepo prelivajo lasje in ne odstopa barva tako ko pri meni.
Hvala in lep pozdrav!
Kadar želimo rahlo posvetliti lase, lahko to naredimo z barvo ali blanžem in 4% ali 6% hidrogenom. Barve ne dajemo pod toploto, kajti amoniak in toplota ne gresta skupaj! Pa vendar to še vedno nekateri počnejo. Če delamo pramene za naravni videz, damo čim nižji % hidrogena in sproti opazujemo pramene.Če si sedaj presvetla, si lahko narediš vmes nekaj temnejših pramenov. Pri naslednjem barvanju pa previdno.
lp alenka
http://www.alenkinstudio.com