Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Pranje puhovke

Pranje puhovke

Kako vi perete puhovke?
Lp Luja

V stroju, program za volno, 30{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, normalna centrifuga! Posušim po možnosti na zraku, ali pa tudi blizu velikega cevnega raditorja. Po pranju pretresem, med sušenjem pa večkrat pomečkam. Ni še nič izgubila volumna.

Jaz imam dolgo do tal, 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} puh, res pa je da je črne barve in zato morda mal manj občutljiva (no to mislim, da je ni potrebno tako pogosto prati kot recimo bele).

lp
n

Na žalost je od tamalega puhovka svetla – skoraj bela.( Zdaj je že siva :))

perem normalno sušim nekaj časa zunaj … ko ni več povsem mokro na dotik dam v sušilca … kot nova pride ven… je bež plašček.. notri 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} puh

B.

Po mojem jo lahko daš v stroj, mislim na moji je pranje sploh prečrtano, pa tega nisem upoštevala….

Prejšnjo sem imela pa temno roza in je ravno tako bila v redu…

Sem pa neki časa nazaj tuki brala, da imajo nekatere problem pri svetlih puhovkah, če je notri še kej perja, ne samo puh, da to perje po pranju pusti mastne madeže in da je najbolje če jo posušiš v sušilcu.
Mal pobrskaj.

Moja je 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}puh, poglej kaj gor piše…..ne vem no, če ni čist snežno bela, bi jo jaz kar mirno dala v stroj, no jaz bi dala tudi snežno belo, ker dam v stroj čist vse! (jaz potihem že razmišljam o eni snežno beli, so tko lepe…)

Pa uspešno pranje!

lp
n

moj plašček je bel, hčera pa je imala roza puhovko.
Kot ponavadi vse ostale puhovke, sem moj plaščdala prat v pralni stroj in sušit v topel prostor v ležečem položaju. Pa so naenkrat med sušenjem na zunanji tkanini začeli nastajati pri vsakem žepku puha rjavo rumeni madeži.
Puhovko sem nato še vlažno nesla v čistilnico, kjer so mi rekli, da ni nujno, da se bo dalo očistiti in da se taki madeži lahko pojavijo tudi šele pri kasnejših pranjih, ne nujno že prvič. Pa je na srečo uspelo.
In zdaj je spet umazana, jasno.. ko je pa bela.
Pa ne vem, bi čistilnico za skoraj dva tisočaka, al poskusim doma???
Lep pozdrav,

Ko sem kupovala puhovko, mi je trgovka svetovala, da je ne smem sušiti na prepihu, na vetru, ampak je najbolje pri radiatorju, kjer je topel zraka ali pa poleti na vročem soncu. V sušilcu pa ne vem ali piha, ali je samo topel zrak.

lp

Naša ima svetlo moder puhast plašč. Po navodilih ga peremo na 30 in sušimo v sušilcu na ta švoh programu.
Potem pa še z rokami malce razcufam morebitne kepe.

Jaz na žalost nimam sušilca. V čistilnico pa je tudi ne bi nesla, ker potem bi morala hodit tja vsake 2 – 3 tedne.
Lp

Luja, kaj pa na stol ali pa na obešalnik pa nekam zraven radiatorja ali peči ali pač nečesa kar oddaja toploto!

Samo ne preblizu!

lp
n

Pri pranju puhovke obvezno dam v stroj tudi 3 tenis žogice, da se puh ne sprime. Če sušite v sušilcu, dajte žogice tudi v sušilec.

lp

---------------------------------------------- Nikoli se ne kregajte z idiotom, spravil vas bo na svoj nivo in premagal z izkušnjami!

Tenis žogice? A tiste rumene… prav za tenis?

Ja, tiste rumene :)). Čisto navadne tenis žogice.

---------------------------------------------- Nikoli se ne kregajte z idiotom, spravil vas bo na svoj nivo in premagal z izkušnjami!

V stroju na 30-40 stopinj, sušim – ne boste verjele – na radiatorju, vmes malo pomečkam, da ne nastajajo kepe. Vse so po taki obdelavi enako lepe, črne in bele puhovke.

New Report

Close