pranje puhovke
Ja, jaz sem dala prat puhovko iz perja v stroj, pa je ven prišla čisto tanka, perje je bilo pa zbito v majhne kupčke. Iz prej polne bunde, smo dobili vetrovko. Potem sem tisto perje malo na roke spravljala narazen, ampak ni več taka, kot je bila.
Jaz bi ti raje priporočala čistilnico, sploh če je bila draga.
Kot je rekla terra, NUJNO dajte zraven puhovke 2 tenis žogici, da razmečeta puh. To se splača probat tudi pri tebi, kopka. Pa če ne bo šlo prvič narazen, pa probaj še 1x. To vam bo povedal vsak malo boljši prodajalec. Pa še pri boljših puhovkah dobiš tenis žogico zraven…
Aja, pa v familiji imata brat in ata vsak svojo puhovko, pa brat ima 1 puhast brezrokavnik (pravo perje), ata pa 3, tako da… vse peremo doma.
lep dan
Jaz imam pa ravno s čistilnico slabe izkušnje. Puhovko sem dala čistiti, pa so jo obdelali kemično. Napihnjena puhovka je postala kot vetrovka, na posameznih mestih pa leti puhek ven. Čistilnica je naredila napako, ker bi jo morali prati, s kemičnim čiščenjem pa so odstranili zgornji zaščitni sloj, ki je varoval pred vetrom in dežjem – poleg tega, da je sedaj tanka, še prepušča vlago. Tako, da sem se odločila, da odslej take zadeve perem in sušim doma, saj imam pralno sušilni stroj.