Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek pranje puhovke

pranje puhovke

Hčerka ima puhovko, ki je že zelo umazana pa ne vem, če jo lahko vržem v stroj oz. kakšna bo, ko bo prišla ven iz stroja.

STROGO NE, če je puh naraven, če pa je polnilo iz pene potem pa ni blema, se bo super oprala. Drugače bo pa tako smerdela, da je nikdar več ne boste v red spravli, če je naravna z njo v čistilnico. Mam izkušnje:)

Vse puhovke operem v pralnem stroju in dam na najmočnejšo centrifugo. Ne dodajaj mehčalca. Samo potem je ne suši tri dni, ker ti lahko res začne smrdeti. Jaz jo dam na obešalnik in jo obesim na radiator čez katerega sem dala brisačo, da se sintetika od bunde na prižge.

Kaj pa piše na etiketi za vzdrževanje?
Sama perem puhovke v stroju in sušim v sušilcu.
Če pa jih sušiš na zraku, zna smrdet.

Puhovko lahko opereš v pralnem stroju in zraven daš prat dve teniški žogici (da “razmečeta” puh in se tako ne “zbije skupaj). In ja, če jo predolgo sušiš, začne smrdeti….

lp

Hm, zakaj pa ne? Jaz sem zadnjič prala kovter iz 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} gosjega puha, pa je vse vredu z njim. Prala sem na 30-ih stopinjah, na etiketi piše, da ga lahko na 60.

Ja, jaz sem dala prat puhovko iz perja v stroj, pa je ven prišla čisto tanka, perje je bilo pa zbito v majhne kupčke. Iz prej polne bunde, smo dobili vetrovko. Potem sem tisto perje malo na roke spravljala narazen, ampak ni več taka, kot je bila.
Jaz bi ti raje priporočala čistilnico, sploh če je bila draga.

Sinovo puhovko perem pri 40 stopinjah, v pralnem struju, s tekočim arielom, jo potem še enkrat dam v centrifugo (imam tisto tastaro samostoječo okroglo) potem pa jo posušim v sušilcu. moj puhovko perem in centrifugiram, sušim pozimi na radiatorju, poleti pa zunaj na vetru. Lp

Jaz sem naredila strašno napako.Imam krasno belo puhovko Mont. Dala sem jo prat na 30 C . Sedaj je čisto prazna. Uničena. Mislim, da je napaka v tem, ker sem jo prala z mehčalcem. Ali se da še kaj rešit, pa je sedaj moje vprašanje?

Kot je rekla terra, NUJNO dajte zraven puhovke 2 tenis žogici, da razmečeta puh. To se splača probat tudi pri tebi, kopka. Pa če ne bo šlo prvič narazen, pa probaj še 1x. To vam bo povedal vsak malo boljši prodajalec. Pa še pri boljših puhovkah dobiš tenis žogico zraven…
Aja, pa v familiji imata brat in ata vsak svojo puhovko, pa brat ima 1 puhast brezrokavnik (pravo perje), ata pa 3, tako da… vse peremo doma.

lep dan

Če jo sušiš v sušilcu, se puh ne zbije skupaj.

pONOVNO OPERI Z ŽOGICAMI IN DAJ POTEM TAKOJ V SUŠILNI STROJ. (ČE GA NIMAŠ, GA IMA ZAGOTOVO KAK TVOJ PRIJATELJ, KI TI BO Z VESELJEM NAREDIL USLUGO)

Ups, ni bil namen kričati.

Kopka,
bundo v roke in počasi zufaj narazen tiste drobne kepice. Zelo lepo bo šlo nazaj, brez skrbi, tudi jaz sem bila 1. čist obupana, zdaj pa sem jo prala vsaj 15x, pa je še vedno super.

Sušilni stroj VEDNO reši problem zbitega puha!!!!!!!

Jaz imam pa ravno s čistilnico slabe izkušnje. Puhovko sem dala čistiti, pa so jo obdelali kemično. Napihnjena puhovka je postala kot vetrovka, na posameznih mestih pa leti puhek ven. Čistilnica je naredila napako, ker bi jo morali prati, s kemičnim čiščenjem pa so odstranili zgornji zaščitni sloj, ki je varoval pred vetrom in dežjem – poleg tega, da je sedaj tanka, še prepušča vlago. Tako, da sem se odločila, da odslej take zadeve perem in sušim doma, saj imam pralno sušilni stroj.

New Report

Close