Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek pranje “volnene” deke

pranje “volnene” deke

imam tri velike (pomoje 200×200) odeje. mislim, da so volnene ali pa kaj podobnega.
ali take deke perete v pralnem stroju? sploh ne vem, kako naj se jih lotim, so pa res že nujne čiščenja.

ja, eno po eno s programom volna.

Tudi jaz jih operem na programu za volno. Dam nekaj praška in 2 žlici šampona za lase. Najbolj pomembno je, da volneno deko pereš na 0″. Samo, če nastaviš 0 stopinj, se ti volna ne deformira.
Opere se pa dobro.

Če pa deka slučajno ne gre v stroj, natoči pol banje vode, daj vanjo deko in prašek, potem pa se igraj, hodi in skači po njej in jo med gnetenjem tudi obračaj. Če imaš otroke, lahko to počnete skupaj. Spusti umazano vodo in natoči čisto ter ponovi vajo.

čistilnica?

Jaz perem volnene deke v stroju brez problema.
Je pa res najbolj pomembno ,da daš temperaturo na 0 stopinj, ker volna se vedno pere v hladni vodi, če ne vse uničiš.
Čistilnica je tudi opcija, občasno jih nesem tudi tja.
Imam pa precej dekic iz 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} volne, škotske, so tako prijetne in tople.

Vsako posamezno v stroj, na program volna. Ker je voda mrzla, ne dajat praška v prahu, ampak tekočega, zraven še cca pol deci kisa za vlaganje. Mehčalca pa, če že, samo malo.

Jaz sem jih prala ravno nekaj dni nazaj. Pač vsako posebej v pralni stroj, program za volno, malo mehčalca, tekoči prašek in so oprane kot nove.

Obvezno tekoči detergent za volno, svilo, … pa na program za volno.

New Report

Close