Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek pranje vozička

pranje vozička

Imamo voziček peg perego pliko 3 in postaja že kar umazan, tako da razmišljam o pranju. Pa me zanima, kako ste ga ve prale in na kaj je treba paziti – ste ga prale v stroju, s kakšnim praškom, a blago ostane enako kot prej …In kaj s “trdimi” deli – se poškodujejo v stroju? Skratka, vesela bom vsake izkušnje, namiga …
Lep dan,

M.

Sicer nimamo pilka, ampak jaz sem oba vozička prala v stroju z detergentom za temno perilo, na programu za občutljivo perilo in na 30 stopinj.

Tudi mi imamo tak voziček in kar se da sneti (blago) sem dala kar v pralni stroj. Oprala sem pri 40-ih stopinjah s praškom za perilo. Barva je kot pred pranjem, samo veliko bolj vidna čista :-)))))

Kovinske dele pa sem stuširala in oprala na roke.

Lepo se imejte!

Vidka

Strehica ne gre narazen. Mi jo peremo v stroju in še ni nič poškodovana. Na 30 z malo tekočega persila. Kot novo!

Morda sem bila malo nejasna – s temi “trdimi” deli nisem mislila ogrodja, ampak tiste trše podložene dele pa lok in podobno.
Hvala obema!

Jaz ga v stroju – samo blago, čeprav se potem matram kar nekaj časa, da ga nazaj sestavim. Sem pa slišala, da ga pelješ v ročno avtopralnico in ti ga super operejo.

Imamo enak voziček. Celega sem slekla. Sedalni del in spodnjo mrežo sem dala v pralni stroj, na 35 stopinj, prašek za občutljivo perilo in program za volno, ker ne premetava in centrifugira tako silovito. Bolj menca.

Senčnik, ki ima notri polkrožno ogrodje in se ga ne da odstranit, pa sem namočila v škafu v enakem prašku za dve uri, potem pa sem zmencala na roke, splahnila in obesila. Počasi se je odtekel in posušil.

Ogrodje se čudovito opere z avtošamponom. Še lepše s tistim, ki ima noter vosek in nekaj za odbihjanje vodnih kapljic. Kolesa sem zdrgnila s krtačko in jih namazala s preparatom, ki se uporablja za mazanje avtomobilskih gum. Dobiš na bencinskem servisu.

Voziček je bil kot nov. Moj ni mogel verjeti, da je to isti voziček.

New Report

Close