Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek prašek za perilo

prašek za perilo

Malce razočarana ugotavljam,da moje perilo ni več tako belo,kot je bilo včasih….Na te stvari sem zelo občutljiva,tudi pri kuhanju mi ne gre vse ven iz perila,zato vas sprašujem glede; na vaše izkušnje,kteri prašek je res dober.V poplavi reklam,vsi zatrjujejo nebeško belino,v resnici je pa vse skupi en drek….
Hvala za pomoč…..

Ugotavljam isto. Uporabljam v glavnem Ariel, ker bi naj bil najboljši, a trdovratni madeži vseeno ostanejo. Persil se mi zdi podoben, z Avo pa nisem bila zadovoljna, ker je imelo perilo zelo neprijeten vonj. Kakšnih drugih nisem uporaljala.
Srečno 2004!

seveda..take reklame,poizkusila sem že vse..klinc pa denar si mislim….
naj bo dobro…za malo denarja tud malo muzike…
pa ni in ni…….razmišljam že,da mi vrgla med belo perilo malo arekine a kaj ko tako smrdi tudi tista odišavljena….pa nič boljše pomoje nebi blo…..

Ariel, zadovoljna.

lp

Čisto najbolj navaden Mercatorjev prašek. Trenutno tistega z vonjem po limoni. Belo je res belo, pa še poceni je. V stroj dam malo več praška (toliko, kot piše za zelo umazano perilo) in belo perilo vedno kuham.

Včasih ga tudi namočim čez noč – v stroj dam perilo in prašek in pustim, da nateče voda in nekajkrat obrne boben. Potem stroj izklopim in pustim, da se namaka. Zjutraj pa samo poženem pranje.

Je pa ta Mercatorjev prašek za črna (temna) oblačila preoster, tako da za tisto rajši uporabim kaj tekočega.

Daga Jožica, mislim, da je prav da te opozorim. Spet uporabljam besede mojega serviserja, ki mu res 100% zaupam, da je Merkatorjev prašek
izredno grob in slab za stroje. Jaz sem začela, po njegovem nasvetu, uporabljati Persil Gel, dam ga med perilo, samo pol merice. Serviser pravi, da so priporočene doze, napisane na praških in gelih prevelike in škodljive za pralni stroj. Dandanašnji perilo sploh ne umažemo tako, kot včasih, ker se vsakodnevno preoblačimo in je perilo dobro oprano že na 60 stopinj.
Tako ravnam jaz po njegovih nasvetih in sem kar zadovoljna. Včasih, za kakšne serviete pa uporabim varikino. LP

Jaz sem dobila tekoči prašek pa ga ne znam uporabljati. Kam , kdaj in koliko se ga nalije? Prosim povejte mi. LP

Jaz sem zadovoljna s tekočim praškom pri vseh stvareh, le pri belem perilu ne, ker ni bilo več tako belo (uporabljala sem Persil gel). Dam ga v boben. Ampak zanima me, kako je to, ker tu dam eno samo merico, navadnega praška v posodico dam pa za dvakrat, za kuhanje in še za pranje. To tudi meni ni jasno, kako ve to urejate?

Lidija, tekočino za pranje naliješ v priloženo posodico, ki ima ponavadi narisane tudi mere, indaš to posodico v boben, na perilo. če nimaš posodice, vprašaj v trgovini, ali pa kupi še enega, ki ima to posodico posajeno na zamašek. Posodica ti potem ostane tudi za naprej.

Janja, hvala za opozorilo. Vem, da je Mercatorjev prašek grob za perilo (zato ga uporabljam samo za belo in za zelo trpežno pisano), za fino pa ne. Da bi bil grob za stroj? Možno. Vsekakor tudi ni dober za kanalizacijo, sosedu se je naredil zamašek, trd kot beton, so moralistrojno predirati. Ampak kaj čem, poceni je, pa dobro opere, in so zmagali kratkoročni cilji nad dolgoročnimi.

Drži tudi, da je izkuhavanje perila slabo za stroj, ker se pri višjih temperaturah nalaga več vodnega kamna. Ne drži pa, da lahko belo perilo spodobno opereš pri 60°C. Kaj takega lahko reče serviser, ki je moški, in se spozna na stroje, na perilo pa tudi slučajno ne. Seveda se pa vsa(a) sam(a) odloči, ali ima rajši bolj belo perilo, ali dlje časa delujoč stroj.

Aja… še za katarinco* Vsak prašek, suhega in tekočega, dam v posodice, ki jih imam od tekočih. Itak je povsod doziranje predpisano v mililitrih. Če je pri suhem prašku predpisano 200 ml, posodica pa drži 150 ml, dam pač tistih 50 ml v drugo, in obe v boben, na perilo.

Daleč najboljši je Faks Helizim Super Active. Ne dobi se ga povsod, ampak je najboljši, boljši od Dasha.

Katarinica, jaz te razumem, da misliš prati s predpranjem. Če boš postopala kot pravi Jožica, potem bo tekoči detergent samo v predpranju.
Če želiš prati s predpranjem, potem moraš uporabiti poseben nastavek, ki si ga dobila skupaj s strojem ( vsaj jaz sem ga – Gorenje), tega vložiš v predal za glavno pranje in vanj gel. Za predpranje pa daš gel direktno v boben s posodico, ki jo običajno dobiš hkrati z gelom.

Za belo perilo pa osebno raje uporabljam prašek, ker z gelom vseeno ni snežno belo. Perilo tudi ni snežno belo, če se ga pere le pri 60 stopinjah Celzija. Sem že probala, pa ni isto. Je le treba 95 stopinj.

Pa še s Tiso bi se strinjala. Res je Faks Helizim Super Active zelo dober prašek. Če ga le najdem, ga kupim, ker se ga ne dobi vedno in povsod.

Za predpranje (ki ga redko uporabljam) pa dam najprej v boben eno posodico s praškom, potem ga odprem in dam za glavno pranje še eno.

Bom pa probala Faks, hvala vsem za nasvete.

Dash- vedno.

lp

Hvala vsem za pomoč. Srečno in belo perilo vam želim!

Edino Dash je zame v redu. Uporabljala ga je moja mami še v otroštvu in tudi zdej ga uporabljam. Po porodu sem nekaj časa uporabljala Ariel ker so plenice po Dashu vse modrozelenkaste, pa sem kaj hitro nazaj šla na Dash, ker se Dash topi v vodi (poskusite same) in ko otreseš perilo oprano z Arielom ven leti pesek, pri Dashu to nikoli…………

Pa čez rumeni Lenor mehčalec………super

Jaz pa med prašek dam 3 žlice perborato, kupim v italiji in belo perilo je res belo.

POKLIČI NA GSM: 041 449 011 in na tvoje vprašanje ti bo odgovorila/pomagala svetovalka za kozmetiko – Anka.
Pomaga ti lahko tudi pri svetovanju izdelkov za nego doma, osebno nego, kozmetike – uporaba, načini ličenja,..
Uporablja visoko kakovostne izdelke (niso najcenejši, sigurno pa v primerjavi z podobnimi izdelki ponujajo mnogo več za dostopnejšo ceno).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close