Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Praska s ključem

Praska s ključem

Pozdravljeni,

mojemu dragemu so pred kratkim nepridipravi popraskali vrata na (temnomodrem) avtomobilu, najverjetneje s ključem. Praska je kar globoka.

A ima kdo kakšen uporaben nasvet, kako jo odpravimo?

Hvala in lp,

JaNjam

če je praska globoka do take mere, da je pločevina zarezana in upognjena, jo lahko reši le avtoličar. Vse metode “naredi sam” ne bodo prinesle željenega učinka.

če praska ni pregloboka…s tem mislim, da ne bo rjavelo, pač pusti takšnega kot je… takšnega avta ti ne bo nobeden več popraskal…
če pa popraviš in daš za to recimo 100.000sit, te naslednji dan lahko spet čaka nova praska….
Skratka jaz imam prasko že 5 let in mi nič ne rjavi…pa tudi nobene nove praske več nimam :)))

Živjo, če praska ni pregloboka, avto dobro operi (brez voska in podobnih substanc v šamponu) in potem prasko dobro (delaj v senci ne na direktni svetlobi) spoliraj, ponovi 3-5 krat, da jo lepo prekriješ. Vmes pa seveda počakaj da se prejšnji nanos polirne paste (ki je že v praski) dobro posuši. Najbolje je če vsaj dve uri počakaš. AVTO MORA BITI PRED POLIRANJE OBVEZNO ČIST

P.S.:
Ne uporabljaj GL27 in podobnih, ampak vprašaj kakšnega ličarja ali pa na petrolu kaj je najbolje za poliranje, potrebuješ pa tudi polirno vato, ker ti bo najlepše spoliralo, ko bo pa avto oz. praska spolirana, pa pelji avto v pralnico in naj ti ga še povoskajo. Praske ne bo več (oz. ne bo vidna)

Isto se je zgodilo moji mami in bivšemu. Jaz bi take ljudi (ki imajo bolj malo v glavi) tepla, da bi bilo veselje. Ne vem zakaj se spravljajo na druga vozila. Ali so ljubosumni ali kaj? V glavnem en obisk pri psihiatru ne bi škodoval. Nihče več ne pazi kako odpira vrat. Niti jaz ne bom več pazila.

danes mi je nekdo v garaži v mercatorju v šiški popraskal avto po desnih sovoznikovih vratih. temu osebku, ki ni vreden da ga ozmerjam s prascem, ker bi užalil ubogo žival sporočam da če ima kaj osebno proti meni naj se drugič prikaže pred mano in mi pove v faco kaj ima proti meni, ker mu moj avto ni ničesar naredil in naj se ne znaša nad tujo imovino ki smo jo delavni in pošteni ljudje krvavo plačali….. tega osebka ki nima toliko jajc pa prosim da se prikaže, pa da mu jaz naredim tako prasko, kot je on naredil ubogemu avtomobilu…če ima jajca seveda !!! za takšne osebke nimam besed !
samo še to bi mu zaželel, da bi bog dal da bi mu roka odpadla in da bi mu oči izpadle iz glave da nebi več videl in da si nikoli več riti nebi mogel brisat, prokleti prasec pofukani !!!!

zaradi pleha se tko obremenjuješ? a ti je vrata cela zbil ven?

Me prav zanima kateri avtomobil imaš?

Ojej

kako si pa parkiral, pravilno na mestu za parking ali kje drugje

daj bog da mu sin pripelje zeta v hišo…ali pa hčerka snaho

New Report

Close