Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem praske in centralno zaklepanje

praske in centralno zaklepanje

Na avtu ki sem ga rabljenega kupila imam polno prask (od vrat, pa od ključa okrog ključavnic.). Ni poškodovana pločevina, nobenih vdolbinic ipd.. Zanima me kako naj sama to spravim dol. S katero polirno pasto. Avto je modre (ne temno, ne svetlo ampak modre) barve(ne kovinske). Pa še to: na voznikovih vratih se je spodaj levo v kotičku pojavila rja(je bila že prej), kako naj zaščitim pred nadaljno korozijo ker bi avto vozila še najmanj 8 let. Avto je letnik 98 prvič registriran 99, v moji lasti je 2 meseca. Na pooblaščenem servisu mi je nerodno rečt za tisto pikco, ampak avto je glede korezije še v garanciji. Vem pa kako hitro se ta stvar širi.

Imam še problem s centralnim zaklepanjem. Zadnja desna vrat se vedno počasnje zaklenejo in odklenejo od ostalih, kaj naj naredim.Bo brat pogledal ker je elektrotehnik samo tako da vem, da bom lahk mal pametna ker ponavad samo kej “šraufam” pa podajam orodje, ko kej delava.

P.S.
Pa malo kritike. Avto sem rabljen kupila v salonu. Ob ogledu sem opozorila da hočem da je ob prevzemu čist. No posesali so okrog sedežev in to je to. No pripeljem avto domov in se ga spravim znotraj čistit. Ko sem sedež malo pomaknila naprej sem spodaj našla ostanke slane hrane, palčko od kavomata in še kaj(pa sesali so ga).. Pojma nimam s kakšni rokami je vozil prejšni lastnik. Na naslonjalu za roke pri vozniku taka svinjarija da ni res. Tud na sovoznikovi strani. No hvala bogu za Vanish OXY action, ker mi je to uspelo spravt stran iz blaga na vratih. Notranja plastika je sive barve. Ni bilo prahu, ampak v plastiko vžrta povsod črna svinjarija. No 5 posod črne vode sem zamenjala ob čiščenju notranjosti, je pa vsaj čisto.

Od salona bi pričakovala da dobim globinsko ali kemično očiščen avto. Ker ocenijo avto po evrotaxu potem to lastniku plačajo, za nadaljno prodajo pa vračunajo še morebitne stroške avtomobila (popravilo česa, …….) in dvignejo ceno.

Če kdo ve koliko pride sprednji odbijač. Jest si želim malo dručno obliko bolj racing. Itak bom vse potem homolugirala. Bi sam odbijač zamenjala pa nič več. Ne bi rada mela spredi plug in zadi plug, ker potem bom ob snegu ostala doma, ampak tak mal drugačen videz. Avto: škoda felicia (zelo žejna, je moja felči al mam pa jest težko nogo, kur v povprečju 9-10l/100km, pa mašina je 1,6).

Reče se homologirala.
Če je avto glede korozije še v garanciji, hitro na pooblaščeni servis pa naj to pogledajo. Če se je začelo zaradi poškodbe, itak ne bo nič z garancijo, boš morala urediti sama (kar pa ni ne vem kakšen strošek – jaz sem pri “domačem mojstru” zaščitila 10 let starega nissana, imel je ravno tako pikico na vratih, pa blatniki so začeli rumeneti – prišlo me je 12.000 sit).
Za športno opremo pa poglej malo po Salomoncu, kaj se sploh dobi. Ampak prej preveri, kako je potem s korozijsko garancijo.

se opravičujem za napako.

He he (oprosti) ampak to je menda kar dokaj normalna poraba za Škode Felicije 1,6 (no, pri malo težji nogi in mestni vožnji).

Glede pranja pa takole. Eni so zelo natančni in ti sodiš mednje (pa ni nič s tem narobe), zato nobeno čiščenje ni dovolj dobro. Nekatere pa ne moti če se vozijo v svinjakih in za njih je posesan avto okoli sedežev že pravi luksus. Zato je bilo najboljše da si se sama lotila čiščenja in vsaj veš kaj imaš.

LP in prijetno vožno

Ela S

New Report

Close