Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek prata, bula

prata, bula

Zopet se oglašam. A mislite, da bo ok, če že danes narežem na kocke kruh in ga posušim? V petek pa prelijem z mlekom, ko bom delala prato? A velikonočna šunka gre v prato, to je isto kot prekajeni vrat? Kako naj vem kdaj bo na pol kuhano? Če ima katera bolj konkreten recept, bi bila zelo vesela. Lahko prelijem kruh z mlekom namesto smetane? Koliko mleka? Zanima me količina sestavin, da ne potem kaj narobe? Pekla bom v okroglem pekaču 26cm.Hvala.

Kruh je fajn da je suh, ni pa treba pretiravati.. bele žemljice so suhe že, če jih zvečer pustiš na zraku.
V mleko jih namočiš toliko da se napijejo, itak to potem ožameš. Jaz imam najraje v prati kranjsko klobaso, eno pa naredim s suhim mesom. na kruh daš jajčka, popražiš čebulo in peteršilj, daš skupaj, malo še soliš in nabašeš v črevo oz. jaz dam v zato pripravljen peki papir.. Mislim da je to to.. tako na hitro gledano.. ponavadi pokukam na kakšne recepte, če se da še kaj izboljšati oz. narediti drugače.

*** lupus pilum mutat, non mentem *** ** malus omnia in malum verit **

http://okusno.je/recept/prata

in ne kompliciraj

Kakšna je prekajena vratovina? To je velikonočna šunka? Koliko časa se kuha, je pol ure dovolj? A bo prata razpadla, če bo vratovina povsem kuhana, potem se bo pa še pekla 1 uro v prati?

jaz jo kuham precej več.. koliko natančno moraš pa ne vem.. 🙂 meni so rekli, ko gre vilica brez problema ven (če jo zapičiš).. mislim pa da sem na malem ognju kuhala cca. 2-3 ure. sem imela pa kar dober konec vratovine.
Prekajeno vratovino dobiš pri mesarju.

:)… no saj je jasno da dobiš pri mesarju.. ne vem kako si predstavljaš prekajeno šunko.. je svinjski meso ja, šunka pa ne bi ravno rekla da je.

Iz lidla bo najbrž čist ok? Se pravi kruh lahko že danes narežem na kocke in pustim v pekaču, da se na zraku posuši do jutri zvečer, kajne? Jutri zvečer bom prelila s sladko smetano in pustila stati kar čez noč na sobni temperaturi, potem pa v petek akcija pečenja prate. A bo ok? Ne bi rada kaj zafrknila zato vas vprašam, ki imate že izkušnje s pripravo. Hvala vam.

hja glede na to, da jo pečem enkrat letno (pa jo lani po naključju nisem) nisem ravno strokovnjak. Ampak za prvič ne bi toliko odstopala od recepta.. zakaj v sladko smetano namočit? drugače pa bolj je pomembno da kruh potem dobro ožameš, da ne bo pocasto..

Ožameš? Kako, da ne bo skupaj zbito?

ne bo.. ožeti moraš dobro.

Prekajeno vratovino operemo in zrežemo na manjše kocke. Kocke stresemo v kozico in natočimo vodo (toliko, da prekrije meso), nato vse skupaj pristavimo na ogenj in na zmernem ognju kuhamo 10 minut.

Z rokami naj ožamem? Se pravi naj tik pred pripravo, suh kruh prelijem s smetano in z rokami ožamem?

Star kruh zrežemo na kockice in stresemo v skledo. Vzamemo nekaj žlic tekočine, v kateri smo kuhali meso, in jo zlijemo po suhem kruhu. Premešamo z žlico.

Star kruh zrežemo na kockice in stresemo v skledo. Vzamemo nekaj žlic tekočine, v kateri smo kuhali meso, in jo zlijemo po suhem kruhu. Premešamo z žlico.[/quote]

Ja, kompliciram, ker je nisem še nikoli delala. A smetane ti ne uporabljaš?

Koliko si stara?
Če si 13 ali manj, naj ti mama, babica, teta, ata, stric, kdorkoli odrasel pomaga.
Če si 13 ali več, prosim, odnehaj, ker kuhanje ni zate. Kupi že narejeno potico, že kuhano šunko in skuhaj par jajc, pa pojejte s svežim KUPLJENIM kruhom. Menda boš jajca uspela skuhat ter narezat kruh, šunko in potico brez podrobnih slikovnih navodil.

Star kruh zrežemo na kockice in stresemo v skledo. Vzamemo nekaj žlic tekočine, v kateri smo kuhali meso, in jo zlijemo po suhem kruhu. Premešamo z žlico.[/quote]

Ja, kompliciram, ker je nisem še nikoli delala. A smetane ti ne uporabljaš?[/quote]

Kompliciraš, ker si komplikator!
Si ti tista Urška, ki peče tiramisu?

Še to, tale recept je gledal moj 15 letni sin, vse mu je jasno in bi znal sam naredit.

Koliko si stara?
Če si 13 ali manj, naj ti mama, babica, teta, ata, stric, kdorkoli odrasel pomaga.
Če si 13 ali več, prosim, odnehaj, ker kuhanje ni zate. Kupi že narejeno potico, že kuhano šunko in skuhaj par jajc, pa pojejte s svežim KUPLJENIM kruhom. Menda boš jajca uspela skuhat ter narezat kruh, šunko in potico brez podrobnih slikovnih navodil.[/quote]

Nimam nikogar, ki bi pomagal. Sorry, res ne. Kako ožeti, z rokami? Če ne veš, prepusti, da pove kdo drug.

Koliko si stara?
Če si 13 ali več, prosim, odnehaj, ker kuhanje ni zate. Kupi že narejeno potico, že kuhano šunko in skuhaj par jajc, pa pojejte s svežim KUPLJENIM kruhom. Menda boš jajca uspela skuhat ter narezat kruh, šunko in potico brez podrobnih slikovnih navodil.[/quote]

Nimam nikogar, ki bi pomagal. Sorry, res ne. Kako ožeti, z rokami? Če ne veš, prepusti, da pove kdo drug.[/quote]

Koliko si stara?

Spet ti?

Vceraj sem ti dala najbolj enostaven recept in kup lastnih nasvetov.

Ce ne bos sama poiskusila in samo panicarila pac ne bos vedela kako to gre 🙂

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Bolje je biti gospodar pekla kot suženj nebes <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< Everyone has two eyes but no one has the same view.

New Report

Close