Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style Prava barva pudra!

Prava barva pudra!

Pozdravljeni!

Spet ena, ki ima problem :))
Namreč, preglavice mi povzroča pravilna izbira barve pudra. Zmeraj ”usekam” mimo, prodajalkam v drogerijah pa se ponavadi zdi škoda časa se ukvarjati in pomagati nekomu, ki si ne zna izbrati pudra. Tako da ponavadi hodim naokrog preveč roza ali preveč oranžna… 🙂
Se mi zdi, da imam malo bolj rumenkasto polt in vsi pudri, ki sem jih do sedaj probala so navadno vlekli v roza ali pretemno barvo. Pravzaprav niti ne znam določiti kakšno barvo obraza sem imela, vem le to, da se je barva kar precej razlikovala od tiste na vratu.
Naj povem, da sem najprej uporabljala Max Factorjev puder Colour Adapt št. 75(Golden) nato pa sem ga zamenjala za Revlonovega Colourstay 03 (Nude).
Revlonov mi je nekako lepše mazljiv in resnično kar dolgo obstojen samo barva ni prava. Zraven imam pa še puder v kamnu Cremepuff št. 41 (medium beige).
Kako naj pridem do prave in željene barve? Kateri puder in številko le tega mi priporočate?
Sem pa čisto malce temnejše polti in kot sem že omenila z rumenkastim tonom (vsaj zdi se mi tako :))
Morda še to, trudim se prekriti veliko nepravilnosti na mojem obrazu kot so vijoličasti in rdečkasti flekci od mozoljev, mozoljčke,… Kožo si redno čistim, vendar vse skupaj zgleda, da je vse to posledica hormonskega neravnovesja. Zaradi tega sem precej obupana, saj sem stara že 26 let.

Ah ja, vse skupaj sem napisala malo zmedeno. Ampak res bi že rada našla pravo barvo pudra zase.

Hvala za vašo potrpežljivost.

Lep pozdrav.

Nana

lepo pozdravljeni,
izbira pudra dela preglavice kar veliko uporabnicam. Že velikokrat sem napisala kako se odločiti za pravo barvo. Ko izberete puder glede na tip kože (po opisu sklepam, da gre pri vas za mešano, nečisto kožo) je najbolje, da ga najprej nanesete na roko. Potem ko najdete barvo, ki je najbolj “podobna” vaši je potrebno puder nanesti na spodnji del obraza (brado), ga razmazati in se pogledati na naravni svetlobi. Barva napudrane brade mora biti enaka kot je barva vratu.
Malo zakomlicirani, ali ne? Ampak tako boste sigurno našli pravi odtenek.
Pa veliko sreče pri izbiri!
Jadranka

Pozdrav!

Najprej, hvala za odgovor.
Prosila pa bi vas, če mi lahko daste še kakšen namig, kateri puder (lahko je to od Max factorja ali Revlona ali …) ima rumenkast ton?

Hvala in lep dan želim.

Nana

Tudi meni je colorstay zelo dober puder.. Morda bi morala namesto st.3 uporabiti st. 2 ali 4. Tudi sama imam rumenkast podton in uporabljam st. 2 pozimi, ko sem svetlejsa, st. 4 pa poleti, ko se me malo prime sonce:)

Mozno je pa tudi, da problem ni v tekoci podlagi temvec v pudru v kamnu oz. prahu. Ker imam tudi sama malo bolj mastno kozo, ti priporocam, da uporabljas puder v prahu (ker se lepse in bolj enkaomerno nanasa) barva pa (ce se bos odlocila za tak puder) naj bo svetlejsa od tvojega tena koze, ker na kozi, ki se masti, vsak puder v dobrih 2 urah malo potemni in potem si hitro malo pretemen.
Svetovala bi ti, da namesto obarvanega pudra v prahu raje kupis takega, na katerem pise Translusent (velja tudi za puder v kamnu), kar pomeni, da je puder prosojen, oz. brez barve in ne bo vplival na koncno barvo, make upa, ki bo ostala enaka tekoci podlagi.
Upam, da sem ti vsaj malo pomagala:) Srecno!

Pozdravček,
skoraj v vsaki kolekciji pudrov je barva z rumenim podtonom. Tudi nov MF puder Flawess perfection im takega (št. 75 golden).

Jadranka

pozdravljena,

vidim, da so ti že odgovorile punce, ki se dobro spoznajo na pudre, pa vseeno… tudi sama imam malenkost temnejšo kožo in sem imela podoben problem- vedno sem izgledala preveč roza ali pa odtenek enostavno ni bil pravi. sem pa imela srečo in sem v drogeriji Muller naletela na prodajalko, ki si je zame vzela čas in od takrat uporabljam tekoči puder Isadora odtenek soft cashmere (št.55) in je enostavno zakon! Mogoče pojdi do kakšne drogerije, ki držijo to firmo kozmetike, pa za hec poskusi s testerjem. glede tega, da naj bi se puder ujemal z barvo kože na vratu pa ne vem (dobro bi že bilo…). moj vrat je skoraj bel, v obraz pa sem precej rjava, tako da se barvi v nobenem primeru ne ujemata- s pudrom ali brez. je pa verjetno bolje vzeti svetlejši odtenek, da razlika ne bode preveč v oči. Veliko sreče pri iskanju pravega odtenka!
lp.

olllaaa!!!!!
no jest imam pa en drug problem. zanima me sledeče: ali je treba se namazati najprej z tekočim pudrom in potem še z trdim ali je vseeno. in še zanima me če je res da puder povzroči veliko mazoljev?????
prosim za odgovor in hvala.
čaww

New Report

Close