Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek prava starost za otroka?

prava starost za otroka?

V spodnji temi 24 letnici govorijo, da je premlada za zanosit, da so to zlooo rosna leta. Glede na to, da bi rodila pri 25, me zanima a so to res tko rosno leta? Sama sem rodila že pri 22, fant pa je bil star 14. Ok, verjamem da so ene rodile pri 17 ali 20 in da leta niso merilo, ampak da bi bilo 24-25 prehitro za otroka mi pa ni jasno.

Lapsus, fant je bil seveda star 24.

Fant je bil star 14 let??

Si se izdala. Že pišemo prijavo zaradi odnosov z mladoletno osebo.

No dej, a je možno, da katera dejansko odgovori na zastavljeno vprašanje?

Jaz sem rodila pri 24, mož je eno leto starejši. Meni se je zdelo absolutno prekmalu. In če zdaj pomislim, da bi moja hči čez 4 leta imela otroka, se mi zdi grozljivo. Takrat bo ravno diplomirala. Malo pa mora imeti prostega časa, da potuje, ne da se takoj zapleza z otrokom.

Meni bi se zdela primerna starost za otroka okrog 30 let. Rajši kakšno leto več.

Meni se to zdi tudi precej zgodaj Vidim naše strše mene je mami imela pri 20, pa v tistem času /sedaj je 43) jih je veliko tako imlo. Kaj so imeli od mladosti. S prvim kaj je mimo priši, hitro otroka… potem pa je še dost zakonov šlo adijo.. ali pa trpijo… zaradi tega, ker pač nimajo možnosti kam drugam it ali kaj podobnega.

********************************************* We all know that cats rule the world!

Midva sva imela prvega pri 26/29, pa bi jih lahko prej.
Za otroke moraš biti mlad.

Ja zanimivo, kako različno gledamo na to. Sama recimo, če bi izbirala, bi počakala še kakšno leto, več pa zagotovo ne za prvega otroka. uživala pa sva midva ne glede na štručko :))

Ma jaz se glih to sprašujem. Ne vem, no, ampak zame so rosna leta za prvega otroka imet 18, 19 let…. 23, 24, 25… pa glih ta prava. Dobro, saj ni nič narobe tudi če jih imaš načrtno kasneje. Ampak se mi zdi, da pari vse bolj razmišljajo v stilu: do 35 leta uživat, zapravljat, potovat potem pa na hitro 2 otroka tja do 40 leta. Samo potem je pa problem, ker ne morejo zanosit, pa panika ker biološka ura tiktaka… Čakalne vrste za umetno oploditev so vse daljše in še daljše bodo, če bo šlo tako naprej.

Se popolnoma strinjam s “kolendarčkom”.

Za otroke je treba biti ravno prav mlad in ravno prav zrel. Idealno se mi zdi pri tridesetih. Si še mlad, ampak si tudi že zrel, vsaj v povprečju.

Prvo pri 21/27, drugi 3 leta kasneje; oba zelo zaželena in načrtovana, nikoli žal in za naju nikakor prezgodaj. Se strinjam da je za otroke treba biti mlad ( pa ne samo po letih).

nisi povedala če si s tvojim tedanjim fantom še vedno skupaj 🙂

no jaz sem zanosila pri 24-tih, rodila pri 25-tih. Mi smo kljub otroku še vedno potovali in uživali življenje … še vedno ga – zdaj z dvema.

nimam pojma zakaj nekateri mislijo, da ko se ustališ in dobiš otroka se zunanji svet ustavi .. in vse se vrti samo še okrog otroka.

seveda morata bit partnerja dovolj zrela in odgovorna v svojih glavah da vezo peljeta naprej .. in ne nazaj.

Poznam fanta, danes je že gospodič, ki je postal očka pri 16-ih letih, njegovo dekle jih je imelo takrat 18.
Za tiste čase je bilo to res nekaj nenavadnega, čudnega, neodgovornega.
A ko ju gledam danes, on ima 36 let, ona 38, sin 20, se mi to ne zdi nič več čudno. sta še vedno skupaj, otrok je odrasel, sta še mlada in uživata življenje.
Mislim da za starševstvo niso tako pomembna leta kot pa obojestransko prevzemanje odgovornosti za otroka.

Kot se kdo odloči. Za nekoga je še pri 30 przgodaj. Jaz sem imela hčerko pri 25 in mi je blo super. Škoda ker nismo kmalu naredili še eno ker sem sedaj zbolela in ne vem če jih bom lahko še imela, jih imam pa 30. tako da sem kar mal fouš tistim ki so noseče. Je pa večina mojih sošolk se brez otrok. Tako da res zgleda da gre vse bolj gor

precej odvisno je tudi, kdaj spoznaš svojega partnerja, ne? jaz sem mojega spoznala, ko sem bla stara 23, on 25 let. in je potem trajalo nekaj let, da je zveza zorela:), da je bil čas za otroka.

Jasmina je stara 19 let. Se vam zdi primerna za otroka???? Nakoč so bila to prava leta za otroka. Jaz sem za po 25. letu – ženska – prej ne.
Seveda, lahko pri 20, 21. 22, potem za za vsako figo babice čuvajo, da gredo lahko še malo ven žurat.
Obstajajo tudi izjeme, ampak jaz govorim o povprečju.

Tudi jaz mislim, da je bolje imeti otroke mlajši, torej krepko pred 30im letom. Vendar žal večina takrat še nima končane šole, do štalce jih pa ločijo še leta. Midva sva prvega načrtno imela že na faksu. Pa smo ravno tako uživali življenje:)))) Saj uživaš samo v dvoje tudi kasneje, ko otroci odrastejo. Če si takrat mlajši še toliko bolje:))))
LP

Jaz sem bila pri prvem 27, pa se mi zdi, da sem bila že kar stara. 30 za prvega? Kakor kdo. Z otroci pa se življenje šele začne, v tistem pravem smislu.

Poleg tega, prej jih imaš, več energije in časa bo ostalo samo zate v zrelejših letih.

_______________________________ "Umazanija z rok se lahko umije, z duše pa nikdar." - N. S. Hruščov

Se strinjam. Biološko smo optimalno pripravljene na otroke po 20em letu. Po 30 so prvesnice že starejše. Vprašanje pa je tudi, kdaj smo socioekonomsko pripravljeni. Očitno vedno kasneje.

Poglejte si film Idiocracy (samo za hec)

Jaz sem bila stara 25 let, ko sem rodila, fant je imel 2 leti več … in se mi ni zdelo nič prekmalu … ampak ravno prav. Otroka sva si že dolgo želela in če bi ga imela eno leto prej, bi bilo prekmalu … če bi ga imela eno leto kasnej, bi bilo prepozno … :)))))))))

Jaz sem imela prvega pri 30. Meni je bilo to čist ok. Prej je bil faks, pa iskanje službe, urejanje doma…. Pač to sem želela imeti poštimano preden dobim otroka.

Je pa tako, da vsak ve kdaj je čas za otroka in ga pač takrat ima. Mislim, da ni neke prave številke kdaj je idealno. Mi je pa vse kar je 20 prekmalu in po 40 prepozno…. nekje vmes pa čist ok.

New Report

Close