Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Pravi ena delavka…..jutri bu zaprl takšne tovarne

Pravi ena delavka…..jutri bu zaprl takšne tovarne

Pravi ena delavka (radijski dnevnik): “TRdo delam in zaslužim 350 €/netto mesečno, delati moram 26 let, da zaslužim toliko kakor moj direktor v enem letu.(njen direktorje vsaj meni nepoznan puhloglavec)

Verjamem ji, ni razloga, da ji ne bi verjel. Mislim celo, da se tisto kar dela ne da bolje prodati in 350 € je srečanje s stvarnostjo, ki se ji ne da ogniti. Stvarnost, ki zanjo ne bo nikoli boljša, dokler bo delala to kar dela.

Ampak, zakaj ni stvarnost tudi plača njenega puhlega in votlega direktorja, zakaj takšne razlike, zakaj se ne približa stvarnosti in reče : “tega nočem in pove zaposlenim, to “tovarniško pudo” je potrebno zapreti, od tega se ne da preživeti.

neodgovorno so zapirale tovarne z dosti znanja in izkušenj…pustimo to… zakaj se 18 let nekaterim /tistim s 400 € plače/laže in naj se jim pove: tu se ne da bolje zaslužiti.

lažejo jim puhoglavi direktorji, lažejo jim “Semoliči in co., laže jim država preko svojega deleža lastništva….lepi krog.

To je začaran krog, ki vodi od enega puhoglavca do drugega puhoglavca. V podjetjih imajo lastnika in lastnik odreja koliko plače bo imel ta puhoglavec:-(
Razumem, da v zasebnih podjetjih, ki so nastala iz nič, ne dovolijo komerkoli govoriti čez plače, če ti ne paše pa pojdi delat drugam. Nikakor pa ne morem razumeti, da se to dogaja v podjetjih, kjer je solastnik tudi država! Zadeva je zakomplicirana zaradi tega, ker pri nas še noben nikoli ni zaradi slabega vodenja podjetja odgovarjal in izgleda tudi ne bo. Taka je pač naša stvarnost. Lastniki podjetja izgleda nimajo interesa to popraviti in spraviti v normalne tire. Pri državi je pa tako vseskozi problem, ker tako eni kot drugi pripuščajo h koritu samo preverjene kadre, pa naj bodo levi ali desni, sposobni ali nesposobni… samo da so naši:-)

Da je pa ironija še večja, pa pri tem tudi država skrbi za čim večji dobiček,ki ga rabi za polnjenje proračuna in pokojninske blagajne!

Živimo pač v takšnem svetu, kjer je pomemben čim večji dobiček…

AVSENIKI IN GOVEJA ŽUPCA, TO SMO PRAVI SLOVENCI:-)

saj ne moram verjet, frančišek a si to res ti napisal… :)))

Ta problem nam je ustvaril janša frančišek, oz. ga ne želi izbolšati…

zakaj ne bi on tako razmišljal?

jaz osebno mislim, da bi država recimo, v 18 letni pravi tranziciji Mure,
danes lahko pobirala višje davke.

vprašanje pa je, če država sploh zna pobirati davke, tudi tam, kjer jih lahko…..vse to sploh ni znanost, to je lahko samo občutek opazovanja….
zapečenih barv iz Floride, XXX pripeljanega iz F. ….pa ….

papa

najvišje razlike med delavci in vodilni kadrom so v državnih podjetjih ki jih nastavlja in plačuje država za pridelano izgubo, živ primer Paloma, medtem ko delavci životarijo, vodilni pridelajo miljonske izgube in so zato nagrajeni z bajnimi plačami.

dokler ne bomo dobili vlade, ki bo naredila na plačilni politiki red bo tako, kot je plače bodo rastle procentualno, revni bodo še bolj revni bogati še bolj bogati.

meni se zdi smešno, da se sidikati pogajajo za dvig najnižjih plač samo za 10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} in to jim izredno zamerim, ker je apsolutno premalo.

če ne more delavec s svojim delom in plačo dostojno živeti, naj gredo takšna podjetja v franže, delavci bodo enako dobro če ne celo bolje živeli s socialnimi transferji, dokler ne bodo bolje spoštovani in dobro plačani za svoje delo.

Ja Frančišek, glavno da je dobiček, samo v državnih podjetjih z malo dodano vrednostjo ga običajno ni in vse izgube, ki jih pridelajo ti vrli gospodje, bo potrebno plačati iz proračunskega denarja.

grem stavit, ko dobi Paloma nove lastnike, ki jo bodo kupili po zelooo ugodni ceni, saj dela samo izgubo, bo kar naenkrat zopet uspešno podjetje, kot je že bila pred 3 leti.

verjetno je Paloma tipični primer, ko bi bilo potrebno Bajuku pokazati “pulper” in ga nežno s toaletnim papirjem obesiti za jajce, da gleda v njega.

životarenje je tudi nesposobnost vodilnih in lastnikov za dvig proizvodnje.

tako naiven vsaj jaz nisem, da bi suvereno govoril : Pahor, ali Sneguljčica so ta pravi.

Ne me basat, tega ne bo rešila tudi druga vlada ne, ker enostavno nima jajc in ljudje, ki so vedrili po teh podjetjih v prejšnjih vladah niso bili nič drugačni od teh.
Ampak to ni problem za leve in desne! Problem je v tem, da naslednji ki bo prišel spet ne bo imel jajc, da bi karkoli spremenil. Moramo se namreč zavedati da je državni aparat, ki so ga postavljali skozi vso osamosvojitev do danes tako skorumpiran, da nas ne reši en puč, ampak le človek ki bo imel jajca na pravem mestu.
Drnovšek, Rop, Golobič, Barbika in ostali so se pa v tem že dokazali! To je namreč prav njihova zasluga, čeprav vem da me boste spet popljuvali, AMPAK TO JE RESNICA!!!

… govora je bilo tudi o finančnem ministru Bajuku … Vendar … prejel je laskavo nagrado revije The Banker za naj finančnega ministra leta 2006 … Mislim, da to ni kar tako … Sicer pa, dajte sedanji vladi toliko časa kot ga je imela prejšnja, potem pa sodimo …

za to nagrado se ima zahvaliti prejšnji vladi, ki mu je itak vse lepo pripravila on je samo dokončal. Me prav zanima, če bi si danes zaslužil to nagrado, ko se že kažejo rezultati njegovega dela.

preberi zakaj je dobil nagrado, bil je pa minister dobro leto.

za to nagrado se ima zahvaliti prejšnji vladi, ki mu je itak vse lepo pripravila on je samo dokončal. Me prav zanima, če bi si danes zaslužil to nagrado, ko se že kažejo rezultati njegovega dela.

preberi zakaj je dobil nagrado, bil je pa minister dobro leto.[/quote]

Nagrado je dobil “zaradi zaslug v pripravah Slovenije na prevzem evra ter s skrbjo za dobro davčno politiko in ukrepe za uveljavitev davčne reforme”

Verjetno pa podeljevalci nagrad nimajo pojma …

… in še …

Tako smo v enem od dnevnikov v preteklih dneh brali intervju z Dušanom Mramorjem, dekanom ljubljanske ekonomske fakultete in nekdanjim finančnim ministrom. V pogovoru je bil zelo “moder” in kritičen do dela vlade, pri tem pa ni niti z besedico omenil, da je bila v času, ko je bil on minister, inflacija dvakrat višja, njegova največja “zasluga” pa je tako zapletena davčna reforma, da jo je morala zdajšnja vlada popravljati, takoj ko je nastopila svoj mandat, da ne bi prišlo do kolapsa. (vir: Demokracija)

Kot lahko razbereš je šlo za korekcije dela prejšnjega resornega ministra … in te so v obrazložitvi poudarjene …

V resnici je stvar malo drugacna. Ce se gremo socialo in omogocamo delavcem placan dopust, placane odmore za malice, placujemo prevoz na delo in iz dela, dnevne obroke hrane in še in še neskoncnih pravic podedovanih iz bankrotiranega komunizma – zakaj bi morali biti direktorji krivi za nizke place nekega delovnega mesta, ki ni vreden vec kot toliko? Zakaj bi morali biti lastniki podjetij krivi za delavce, ki se jim ne da delati šol, ki se jim nikoli ni zdelo truditi in dokazovati???

Eh, bolje zapreti firme in jih prenesti npr. v Tajvan!

zopet nekaj ne kapiraš,
čas je slične zadeve dokazal……poglej vso tekstilno (MTT, Svila, Merinka….) in njej slično industrijo (PIK, Lilet….) z včasih več kakor 10.000 zaposlenimi v Mb.

sploh ne gre za problem selitve, recimo proizvodnje v Muri, ki je tehnološko na najvišjem nivoju, problem je, ker pri nas za 350 eur težko preživiš, na Tajvanu pa izvrstno.

produktivnost in proizvodnjo moraš povečevat v tistih vejah gospodarstva kjer se to splača.

Saj to je tudi ene vrste darwinizem. Socialni darwinizem 🙂 Ko bo ljudem šlo dovolj slabo, enostavno ne bodo delali v podjetjih z nizko plačo. Podjetja bodo potem ali plačo dvignila ali pa najela tujo delovno silo ali pa preprosto propadla. Nič hudega, mi takih delovnih mest nočemo. Želimo izobraženo prebivalstvo z dobrimi službami. Še več, namesto 10 tisoč zaposlenih v tekstilni tovarni, želimo 10 tisoč samozaposlenih z lastnimi šivalnimi stroji. Vse ostalo je mlatenje prazne slame.

Nagrado je dobil “zaradi zaslug v pripravah Slovenije na prevzem evra ter s skrbjo za dobro davčno politiko in ukrepe za uveljavitev davčne reforme”

Verjetno pa podeljevalci nagrad nimajo pojma …[/quote]

prosim preberi si članek za kaj je doil nagrado, njegova je samo enotna davčna olajšava, ga najdeš na netu.

prosim preberi si članek za kaj je doil nagrado, njegova je samo enotna davčna olajšava, ga najdeš na netu.[/quote]

sem se zmotila, ne olačšava

prosim preberi si članek za kaj je doil nagrado, njegova je samo enotna davčna olajšava, ga najdeš na netu.[/quote]

sem se zmotila, ne olačšava[/quote]

hahaha, olajšava sem mislila

A si ti iz državne uprave? “produktivnost in proizvodnjo moraš povečevat v tistih vejah gospodarstva kjer se to splača.” – splača pa se, če ima podjetje nizke stroške z delovno silo!

A si ti iz državne uprave? “produktivnost in proizvodnjo moraš povečevat v tistih vejah gospodarstva kjer se to splača.” – splača pa se, če ima podjetje nizke stroške z delovno silo![/quote]

ne nasprotno, splača se v podjetjih, kjer ustvarjajo visoko dodano vrednost.

A si ti iz državne uprave? “produktivnost in proizvodnjo moraš povečevat v tistih vejah gospodarstva kjer se to splača.” – splača pa se, če ima podjetje nizke stroške z delovno silo![/quote]

ne nasprotno, splača se v podjetjih, kjer ustvarjajo visoko dodano vrednost.[/quote]

In to so tekstilne tovarne ?

ne nasprotno, splača se v podjetjih, kjer ustvarjajo visoko dodano vrednost.[/quote]

In to so tekstilne tovarne ?[/quote]

če vodilnim uspe dodati vrednost, tudi tam.

Sposoben in zanesljiv menedžer najde vsepovsod dodano vrednost, tudi v šivanju oblek,ampak zato se je treba pa potruditi, kar pa ni največja odlika menedžerjev, ki so seizšolali in živeli v socializmu…

franček,
sedaj pa ga že namakaš.
2x
vedi da je imel tudi socializem vrhunske menedžerje (nevezane na ZK)?
zakaj?
to pa zaradi tega ker je bil kljub komunizmu v konzervah prenešen v socializem duh predhodnega kapitalizma.
čuj?
tam, ko sem sem jaz delal v komunizmu, smo pri prvi kavi vrgli komunistično oblast in nato smo pričeli delati s “pravim duhom”.
dosti menedžerjev je bilo tudi zaradi pogojev “blef komunistov”.

Priznam napako, niso bili vsi, ampak večina je bila partijsko vodenih kadrov

New Report

Close